Новини Дніпропетровщини, 20 серпня: рашисти вкотре обстріляли регіон, на щастя, без постраждалих

Нічні обстріли, на жаль, тривають. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що вночі рашисти чотири рази обстріляли наш регіон:
–  російська армія з різної зброї била по двох районах області –  Нікопольському та Криворізькому. Нікопольський район ворог накрив вогнем тричі. У Нікополь прилетіли 10 снарядів з російської ствольної артилерії. В результаті у місті пошкоджені 9 приватних будинків, сонячні панелі, лінії електропередач. Без електрики залишилися до 300 людей. На щастя, минулося без загиблих та поранених. По Марганецькій громаді ворог поцілив зі ствольної артилерії та «Градів». Без постраждалих та руйнувань. По Криворізькому району росіяни скерували «Урагани». У Апостолівській громаді є руйнація кількох будинків та газогону. Люди ушкоджень не зазнали.

Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук доповнив попередню інформацію, зазначивши, що вчора вдень ворог зі ствольної артилерії вдарив по Марганцю та Мирівській громаді:
–  Внаслідок обстрілу постраждали 4 людей, двоє шпиталізовані. В місті пошкоджено 5 житлових будинків, декілька господарчих споруд, лінії електропередач. По Мирівській громаді гатили з «Градів». Окупанти поцілили по психоневрологічному інтернату. На щастя, людей там не було, ніхто не постраждав. В громаді також пошкоджено 5 приватних житлових будинків.
Як зазначив посадовець, за приблизними підрахунками, за останній місяць по Нікопольському району ворог випустив близько 2 тисяч снарядів з РСЗВ. Там пошкоджено або зруйновано понад 300 приватних житлових будинків і більше 100 багатоповерхівок!!!
–  Це не військові об‘єкти, а оселі мирних громадян. Чиїсь домівки, які руйнують окупанти.
Окрім того, вчора орки поцілили з «Ураганів» по Великій Костромці. Ці нелюди «демілітаризували» пасовище, внаслідок чого поранення отримали декілька корів, які там паслися. Люди, на щастя, не постраждали.
Як акцентував Микола Лукашук, «немає такого дня, коли б було тихо у всіх куточках Дніпропетровщини – щодоби окупанти відкривають вогонь по районах нашої області. Але врешті-решт ворог все одно програє».

Місто оговтується від обстрілів. Мер Нікополя Олександр Саюк доповів, що вся інфраструктура міста фукнціонує у штатному режимі, комунальні підприємства працюють майже без вихідних. Продовжуються роботи з ліквідації наслідків попередніх обстрілів.
Олександр Іванович порадив містяням слідкувати  за інформацією на офіційних каналах:
–   Будьте уважні. Не залишайтесь осторонь чужої біди. Якщо є можливість допомогти сусіду, товаришу, будь ласка, робіть це. Тільки якщо ми будемо разом, все буде добре.

Дякуємо Захисникам та робимо свій вклад у Перемогу! Очільник Покрова Олександр Шаповал зазначив, що завершується ще один тиждень війни, триває 177 доба російського вторгнення.
За словами посадовця, цей тиждень у Покрові пройшов напружено, але ситуація у місті контрольована, комунальні та соціальні підрозділи працюють без збоїв.
Олександр Миколайович подякував усім, хто зараз на своєму місці працює, хто допомагає ЗСУ.
–   Сьогодні наші Захисники прикладають надлюдські зусилля, щоб ми мали можливість жити на своїй землі – вільно й незалежно. Завдяки їм Україна вже увійшла в історію. А разом ми наближаємо Перемогу!

Віримо в ЗСУ. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що по всій лінії зіткнення на Криворізькій ділянці фронту ситуація продовжує залишатися напруженою, але повністю перебуває під контролем Збройних Сил України:
–  За інформацією Генерального штабу ЗСУ, на нашому напрямку ворог зосереджував зусилля на недопущенні просування наших військ. Орки продовжують обстріли із танків та артилерій різних типів вздовж всієї лінії зіткнення. Завдав авіаційних ударів на Херсонщині поблизу Білої Криниці та Лозового.
Щодо ситуації у Кривому Розі, то вона стабільна та знаходиться під контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Працює інфраструктура, громадський транспорт, лікарні, аптеки та магазини.
 
Тримаємося, підтримуємо один одного, віримо у наші ЗСУ та Перемогу!
 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11