Новини Дніпропетровщини, 13 серпня: ворожі обстріли Нікополя та Криворіжжя знову руйнують життя людей

Область знову під ворожим вогнем. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що ніч у регіоні знову минула під ворожим вогнем:
–Російська армія ударила по двох районах – Нікопольському та Криворізькому. Нікополь ворог обстріляв з «Градів». Скерував по житлових кварталах 30 реактивних снарядів. У результаті обстрілу у місті понівечені 11 багатоповерхових, 13 приватних будинків та дитячий садок. Виведено з ладу газогін та лінію електропередач. На місці працюють аварійні бригади. За попередньою інформацією, люди не постраждали. По Криворізькому району ворог ударив з «Ураганів». Поцілив по Зеленодольській та Апостолівській громадах. На щастя, без руйнувань та постраждалих. У інших районах області на цю хвилину спокійно.

Орки психологічно тиснуть на людей. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав, що вчора ввечері ворог вдарив по Криворізькому району:
–Під ворожий вогонь потрапили прикордонні території Зеленодольської громади, а також село Перше Травня в Апостолівській ТГ: там зафіксовано 8 прильотів снарядів РСЗВ. Постраждалих, на щастя, немає.
Посадовець акцентував на тому, що рашисти продовжують випробовувати нас на міцність, тому він вкотре нагадав мешканцям регіону про правила безпеки: або укриття, або правило двох стін і триматися якнайдалі від вікон.
–Чекаю того дня, коли замість чергового допису про обстріли нарешті зможу написати лише два слова: Україна перемогла. Цей день обов‘язково настане. Завдяки Збройним силам, завдяки Президенту і завдяки кожному українцю, який нині тримає свій фронт.

Місто оговтується від обстрілів. Очільник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко  зазначив, що відповідні служби вже працюють над ліквідацією наслідків нічних ворожих обстрілів.
Він в котре звернувся до мешканців міст, сіл та селищ, розташованих на березі Каховського водосховища та попросив їх бути надзвичайно уважними та берегти себе: користуватися правилом двох стін або перебувати в бомбосховищі під час оголошеної тривоги.

Все під контролем. Мер Покрова Олександр Шаповал доповів, що ситуація у місті контрольована, покровчани отримують всі необхідні послуги у повному обсязі. Також до Покрова продовжують прибувати вимушені переселенці. Наразі у місті нараховується більше 3 тисяч біженців.
Олександр Миколайович закликав усіх не ігнорувати сирени, берегти своє життя та життя рідних. Окрім того він наголосив на необхідності бути обачними при у спілкуванні у соцмережах:
–Війна іде не тільки на полі бою, а й в інформаційному просторі. Тож довіряйте лише офіційній інформації.

Віримо у Перемогу! Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул надав інформацію, що по всій лінії зіткнення на Криворізькій ділянці фронту ситуація продовжує залишатися напруженою, але стабільною і повністю перебуває під контролем Збройних Сил України:
– За інформацією Оперативного Командування «Південь», нашою авіацією нанесено 2 удари по опорному пункту ворога – біля села Андріївка та по скупченню ворожої сили і техніки біля Брускинського. Це наш напрямок, неподалік Давидового Броду. Також нашими ракетно-артилерійськими підрозділами знищено чотири одиниці броньованої та автомобільної техніки, а також склад боєприпасів у Бериславському районі Херсонської області. Противник намагається відновити боєздатність підрозділів, що зазнали суттєвих втрат на зазначеному напрямку. Проте, наші хлопці задають їм жару і в день, і в ночі.
Окупанти продовжують обстріли по всій лінії зіткнення та тероризують мешканців мирних громад Осокорівки, Нововоронцовки, Трудолюбівки, Князівки та інших.
Олександр Юрійович акцентував, що ситуація у Кривому Розі стабільна, вона повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Також повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ.
– Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили, нашого Президента та нашу Перемогу! – закликав посадовець.

Ані на мить не втрачаємо віри у наші ЗСУ, їхню майстерність та прагнення якнайшвидше визволити рідну землю від окупантів. Знаємо, що правда за нами, адже ми у себе вдома і будемо протистояти ворогу аж до самої Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11