Новини Дніпропетровщини, 10 серпня: найжахливіша ніч для регіону з 24 лютого – є загиблі, поранені та масштабні руйнування

Рашисти обстріляли мирних людей на Нікопольщині. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів про те, що у Нікопольському районі російська армія убила 11 людей, поранила 13:

Ворог двічі обстріляв район з «Градів». Скерував по житлових кварталах 80 реактивних снарядів. Свідомо і підступно ударив, коли люди спали у своїх домівках. Під вогонь потрапили Марганець та Мирівська громада. У Марганці 12 людей загинули (двоє були направлені до лікарні у тяжкому стані, але, на жаль, не вижили), 13 постраждали. Одинадцять у лікарні, п’ятеро з них зараз у важкому стані. У місті понівечені понад 20 багатоповерхівок, ЦНАП, палац культури, гуртожиток, дві школи, будівля міськради та ще кілька адмінприміщень. Виведена з ладу лінія електропередач. Декілька тисяч марганчан без світла. Працюють аварійні бригади електриків.

За словами посадовця, у с.Вищетарасівка, що у Мирівській громаді, через пряме потрапляння до оселі ворожого снаряду, загинула жінка. Її будинок вщент зруйнований. Окрім цього, постраждало подружжя місцевих мешканців: жінка з пораненнями зараз знаходиться у лікарні. Її стан медики оцінюють як середньої тяжкості. Чоловік лікується удома. У селі пошкоджені 11 приватних будинків та газогони. До тисячі людей залишилися без газопостачання.

Валентин Резніченко звернувся до мешканців Дніпропетровщини та закликав не нехтувати сигналами повітряної тривоги та обов’язково йти у безпечні місця:

Зробіть це для себе правилом. Боріться за своє життя. Не дайте росіянам себе убити. Ми стоїмо проти жорстокого ворога, який щодня влаштовує терор наших міст та сіл. ЗСУ береже нас на фронті. А ви бережіть себе там, де ви є.

Мер Марганця Геннадій Боровик зазначив, що громада пережила страшну ніч: внаслідок обстрілів зі сторони окупованого Енергодару загинули 10 марганчан:

Підступний напад на мирне населення, ні в чому не винних людей. Не пробачимо ніколи!!!

Очільник міста зазначив, що аварійні бригади з ночі працюють над відновленням газо- та електропостачання.

Криворіжжя теж потерпає від ворожих обстрілів. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав попередню інформацію, відзначивши, що вчора протягом дня окупанти обстріляли прикордонні території Апостолівської і Широківської громад у Криворізькому районі. На щастя, без постраждалих.

Також тривають роботи з відновлення електро- і газопостачання у с.Велика Костромка:

Кількасот будинків поки що без газу, в оселях людей приблизно на десяти вулицях немає світла. Аварійні бригади роблять все можливе для ліквідації наслідків обстрілів, наскільки це дозволяє безпекова ситуація.

Микола Васильович відзначив, що вчора ввечері орки випустили 40 реактивних снарядів по Мирівській громаді, що у Нікопольському районі:

За попередньою інформацією, є двоє постраждалих: чоловік та жінка дістали осколкові поранення. Пошкоджено газопровід. Наразі точна інформація щодо руйнувань з‘ясовується.

Ситуація напружена, але контрольована нашими ЗСУ. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул повідомив, що на всій ділянці фронту на Криворізькому напрямку ситуація зберігається стабільно напруженою, але повністю контролюється Збройними силами України:

За інформацією Генерального штабу ЗСУ ворог завдав авіаударів поблизу Білої Криниці, Андріївки, Осокорівки та Ольгиного. В свою чергу, за інформацією Оперативного Командування «Південь», наша авіація та ракетно-артилерійські підрозділи продовжують успішне вогневе ураження скупчень живої сили ворога, військової техніки та складів з боєприпасами. Також нашими ракетно-артилерійськими підрозділами завдано удару по командному пункту ворога в Бериславському районі. Ворог веде оборонну операцію по займаному рубежу оборони.

Олександр Юрійович додав, що з метою сковування наших військ ворог продовжує обстріли з усіх видів озброєнь по всій лінії зіткнення. Також окупанти варварськими обстрілами продовжують терор мирних громад.

Окрім того, тривають роботи з розмінування Криворізького району:

Вибухотехніки знешкоджують як окремі касетні боєприпаси, так і цілі ракети від «Ураганів». Одна така ракета була знешкоджена недалеко від Зеленодольська, ще одна – в селі Мар’янське. Як і раніше прошу бути вкрай обережними та не брати до рук ніяких підозрілих предметів. Відразу телефонуйте 101 і 102.

Щодо ситуації у Кривому Розі, то вона повністю стабільна та знаходиться під контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ.

Як і раніше, зберігаємо витримку та спокій, дотримуємося всіх правил військового стану. Віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу!

Висловлюємо щирі співчуття нашим землякам-марганчанам, які потрапили під удар ворожого вогню. Вічна пам’ять загиблим! Україна відплатить рашистам за ці злочини! Наші ЗСУ зуміють вигнати ворога та відновити мир на нашій рідній землі!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11