Новини Дніпропетровщини, 1 серпня: рашисти здійснили масований обстріл двох районів регіону

Під ворожий вогонь потрапили Марганець та Червоногригорівська ОТГ. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що цієї ночі ворог знову обстріляв два райони області – Нікопольський та Криворізький:
–Понад 60 приходів з «Градів» по Марганцю та Червоногригорівській громаді. Російська армія умисно цілила по житлових кварталах – по людях, які в цей час спали. Внаслідок ворожих обстрілів поранені двоє жінок. Одна з них госпіталізована, її стан лікарі оцінюють як важкий.  У Марганці пошкоджено 8 приватних будинків. В одному з них мирно спали шестеро дітей. Наймолодшому всього два роки. Усіх їх було врятовано. Діти неушкоджені.
Також, за словами посадовця, під рашистський обстріл потрапили  кафе та швейне виробництво. Внаслідок артилерійської атаки виведено з ладу електромережу, і місто частково залишилося без світла.
Валентин Михайлович акцентував, що у Червоногригорівській громаді понівечено з три десятки приватних будинків та автівки місцевих мешканців. Зачепило й лінію електропередач. Кілька вулиць Червоногригорівки без електрики.
Під ворожий обстріл вкотре потрапив і Криворізький район. Там ворог вдарив зі ствольної артилерії по Зеленодольській громаді. На щастя, без жертв та руйнувань.

Область надійно захищена, не треба панікувати. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук надав інформацію щодо ситуації на Дніпропетровщині за останню добу.
Як відзначив посадовець, вчора надвечір ворог обстріляв с.Велика Костромка, що у Криворізькому районі. Пошкоджень будівель не зафіксовано, постраждалих немає.
В інших районах області день минув без надзвичайних ситуацій.
Микола Васильович написав про те, що  в мережі з’явилася інформація про те, що росіяни готуються до наступу зі сторони Кривого Рогу:
– Хочу заспокоїти мешканців міста і прикордонних населених пунктів: завдяки зусиллям ЗСУ, а також обласної, районної, міської військових адміністрацій та органів місцевого самоврядування всі підступи до Криворізького району надійно захищені. Збудовано опорні пункти, фортифікаційні споруди, вирито десятки кілометрів окопів. Так само, як і на всіх інших напрямках. Військові знають свою справу.
Очільник облради зазначив, що окупанти не шкодують своїх ракет і накривають артилерією наші міста і села. Тому ще раз попрохав всіх мешканців нашого регіону:
 –Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги, дотримуйтеся правил безпеки. Але в той самий час зберігайте спокій і довіряйте нашим захисникам.
Микола Лукашук додав, що наразі область надійно укріплена. Органи місцевого самоврядування працюють, виконують свої функції і допомагають військовослужбовцям. Для обороноздатності Дніпропетровщини зроблено все можливе. Херсонський, Харківський, Донецький, Запорізький напрямки – під контролем Збройних сил.
–Розумію, що всім зараз важко. Можливо, комусь здається, що ця війна ніколи не закінчиться. Втім ворог того і хоче – щоб українці зламалися. Тому окупанти своїми обстрілами влаштовують нам терор, намагаються посіяти паніку, «працюють» на інформаційному фронті. Але ми довіряємо нашим воїнам. Покладаємося на ЗСУ, віримо в Президента, допомагаємо нашим захисникам і підтримуємо один одного. Війна закінчиться нашою Перемогою

Все під контролем. Очільник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко  доповів, що сьогодні вночі ординці  з РСЗВ обстріляли місто Марганець і селище Червоногригорівку:
–Серед «стратегічних цілей» армії любителів унітазів: кафе «Шашличний двір», підприємство ритуальних послуг, приватні будинки (в тому числі з шістьма дітьми), гаражі, автомобілі, господарські будівлі, дитяче ліжечко. На боротьбу з цими «військовими» об’єктами витрачено близько 60 реактивних боєприпасів. Вражено комунікації. Відповідні служби вже усувають наслідки. На щастя, загиблих немає. Дві жінки постраждали, одна з них госпіталізована.
На інших територіях ніч минула без надзвичайних ситуацій. Техніки та живої сили окупантів в межах району немає.

Коли ж скінчиться цей терор? Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що місцева влада продовжує ліквідовувати наслідки обстрілів та допомагати нікопольцям, які від них постраждали. Комунальні підприємства та інфраструктура міста працюють.
–Мешканці міста задають питання: коли це все закінчиться, коли не буде обстрілів? На жаль, ніхто вам цього не скаже, тому, що такої інформації немає. Доки через водосховище є російські війська, можливість обстрілів залишається, — надав відповідь на хвилююче запитання містян Олександр Саюк.

Ситуація напружена, але контрольована. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул  в ході традиційного брифінгу повідомив, що на Криворізькому напрямку минулий тиждень був напруженим, але завдяки мужності та героїзму наших воїнів ворог змушений зосередиться на обороні та утриманні раніше зайнятих позицій:
– Всі спроби орків провести контратаки були успішно придушені нашими частинами. Нашою штурмовою авіацією завдано ударів по ворожих опорних пунктах у Бериславському районі. Також знищено пункт управління 11-ої окремої ДШБ орків, склади боєприпасів та скупчення ворожої сили. Нанесено вогневе ураження пункту управління БТГ 34-ої окремої МБ окупантів в Брускінському. Вчора нашими літаками штурмової авіації нанесено ще 2 удари по опорних пунктах ворога в районах Білогірки та Сухого Ставку. Ворог продовжує зазнавати втрат у живій силі та техніці. Дякуємо нашим військовим за мужність та героїзм!
Щодо ситуації у Кривому Розі, то, за словами посадовця, вона повністю контрольована. У місті повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Триває робота зі зміцнення всіх рубежів оборони міста та допомога нашим військовим у матеріально-технічному забезпеченні. У тому числі – автотехнікою, спецзасобами, формою, будівельними матеріалами.

Місто допомагає людям, видаючи продуктові набори. В умовах воєнного стану триває надання допомоги мешканцям Кривого Рогу:
Вже 84 тисячі криворізьких родин із найбільш незахищених категорій отримали безкоштовні продуктові набори від міста. Ми прийняли рішення розширити список категорій, кому буде надана допомога до 37-ми замість 26-ти. Відповідно, з 1-го серпня, , ще майже 30 тисяч криворізьких сімей матимуть можливість отримати безкоштовні продуктові набори. Гарантую – всі, хто мають право на отримання продуктових наборів, обов’язково їх отримають.
Кривий Ріг приймає біженців. Останніми днями знову збільшується кількість прибуваючих у Кривий Ріг переселенців, які тікають від жахів так званого «російського світу». Майже половина – біженці із Херсонської області. Загалом у Кривому Розі вже понад 57 тисяч офіційно зареєстрованих переселенців, а реально – понад 70 тисяч.
50 тисяч гривень за колаборанта та 10 тисяч гривень за агітатора «руського миру». Олександр Вілкул звернувся до містян з проханням об’єднатися у прагненні пришвидшити нашу Перемогу. Задля цього була створена спеціальна гаряча телефонна лінія та електронна адреса, на які слід повідомляти про колаборантів і зрадників. Вся детальна інформація розміщена на сторінках посадовця у мережі Фейсбук і Телеграм-каналі:
– Я гарантую, що якщо за вашим сигналом буде затриманий реальний шпигун, я особисто виплачу людині, яка змогла надати цю інформацію, 50 тисяч гривень. Якщо це буде агітатор за «русский мир», тільки підкреслюю – потрібно реальне підтвердження – 10 тисяч гривень.
 

Як бачимо, для того, щоб Перемогти, нам потрібно гуртуватися, адже саме так ми зможемо швидше звільнити рідну землю від окупантів та повернути мир та злагоду у кожну українську домівку! Віримо, що все 100% буде Україна!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11