Новини Дніпропетровщини, 28 липня: загарбники знову обстріляли Зеленодольську та Апостолівську громади, є руйнування, люди не постраждали, на Нікопольщині – все спокійно

Криворізький район потрапив під ворожий обстріл. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що сьогодні вночі ворог випробовував нас тривогами і стріляв по Криворізькому району:

Російська армія накрила вогнем дві громади району — Зеленодольську та Апостолівську. Гатили по містах та селах з «Ураганів» та ствольної артилерії. У Зеленодольській громаді поцілили по самому Зеленодольську та с.Мала Костромка. У селі пошкоджені кілька будинків, зачепило водопровід та газовід. Люди не постраждали. У Апостолівській громаді вдарили по селу Українка. Є руйнування. На щастя, без постраждалих. У інших районах області ця ніч минула спокійно, і на ранок ситуація повністю контрольована.

Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук повідомив, що вчора рашисти також тероризували мешканців Криворіжжя. Так зі ствольної артилерії окупанти вдарили по прикордонним територіям Зеленодольської громади, село Велика Костромка:

На щастя, без жертв і без руйнувань. Були перебиті лінії електропостачання, фахівці оперативно все полагодили.

Регіон приймає переселенців. Як акцентував посадовець, Дніпропетровщина продовжує приймати переселенців. Станом на 27 липня наш регіон прихистив вже 297,8 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з них: 104,4 тисячі – це працездатні жінки; 74,6 тисяч – діти. У Дніпрі проживають 127,7 тисяч офіційно зареєстрованих біженців, у Кривому Розі – 55,8 тис.

Ми обов‘язково переможемо! Попри всі жахи, які принесли на нашу землю окупанти, – запевнив Микола Лукашук.

Все під контролем. Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив про те, що ніч у місті та районі минула з тривогами, але на територіях було спокійно:

Ми чули звуки роботи наших військових. Дякуючи їм на території міста та району російських військ немає. Зберігаємо спокій та витримку!

Олександр Іванович додав, що сьогодні ми вперше відзначаємо День Української Державності та привітав усіх з цим святом.

Тримаємося та віримо у нашу Перемогу! Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул в ході традиційного брифінгу доповів, що оперативна ситуація на нашому напрямку фронту зберігається напруженою, втім повністю контролюється Збройними силами України:

За даними генерального штабу ЗСУ ворог обороняється та намагається не допустити просування підрозділів Сил оборони вглиб тимчасово захопленої території. Є й гарні новини. За офіційними даними Оперативного командування «Південь», наші літаки штурмової авіації та гелікоптери уразили 4 опорних пункти ворога в районі Андріївки, Білогірки і Благодатного. Таким чином, Андріївку звільнено та остаточно зачищено від російських окупаційних військ. Як і Лозове, де наші війська кількома днями раніше надійно закріпили свої позиції. Це на нашому напрямку, по лівому березі річки Інгулець недалеко від Давидового Броду. Дякуємо нашим військовим за мужність та героїзм. Впевнений, крок за кроком ми звільнимо всю рідну землю.

Як розповів посадовець, орки продовжують обстріли по всій лінії зіткнення та по Криворізькому району. Окупанти обстріляли зі ствольної артилерії Велику Костромку Зеленодольської громади. На щастя, без втрат.

Триває розмінування територій Криворізького району. Вчора саперами було знешкоджено ще 27 ворожих касетних боєприпасів.

Щодо ситуації в Кривому Розі, то вона повністю контролюється Військовою адміністрацією. Інфраструктура, комунальні служби та соціальні установи працюють нормально, у штатному режимі, запевнив Олександр Вілкул.

Тримаємося, віримо у наші ЗСУ та разом наближаємо Перемогу! Адже по-іншому й бути не може!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11