26 липня, новини Дніпропетровщини: ворог знову обстріляв Нікопольський та Криворізький райони

Рашисти знову били по мирним громадам. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив про те, що ніч минула для регіону важко:

Російська армія вдарила по Криворізькому та Нікопольському районах. У Широківській громаді ворог поцілив зі ствольної артилерії по селу Кошове. Пошкоджено лінію електропередач. Люди, на щастя, не постраждали. Червоногригорівську та Марганецьку громади накрили вогнем з РСЗВ. Дякувати Богу, без жертв та руйнувань.

В інших районах області на цю хвилину спокійно.

Криворіжжя потерпає від ворожих обстрілів. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав, що вчора протягом дня ворог кілька разів обстріляв Криворізький район – зі ствольної артилерії вдарили по Великій Костромці:

Ворожим вогнем там пошкоджено електротрансформатор, лінію електропередач, частково пошкоджено один будинок і господарчі споруди. На щастя, ніхто не постраждав.

За словами посадовця, кордони області надійно захищені, жодного окупанта на нашій території немає.

Ніч минула неспокійно, але є й позитивні моменти. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко поінформував, що ніч минула неспокійно:

На Нікопольщині зафіксовані ворожі прильоти в межах Марганецької та Червоногригорівської ТГ, але нікого не зачепило. На протилежному березі серед ночі розквітла бавовна. Причетні до події аграрії майстри своєї справи.

На цей момент бойових дій, техніки та живої сили окупантів, в межах нашого району — не зафіксовано.

Як відзначив Євген Вячеславович, звуки роботи ствольної та реактивної артилерії, які чують мешканці району, лунають з територій, розташованих поруч. Україна продовжує жити і давати відсіч агресору.

Бажаю вам гарного дня. Все буде добре. Ми переможемо! – додав Євген Євтушенко.

Україна отримує потужну зброю від партнерів. Микола Васильович зазначив, що Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що в Україну почали надходити перші німецькі зенітні комплекси Gepard. Вони ефективні проти повітряних цілей, дозволяють виявити їх на відстані до 15 км і успішно знищувати. Комплекси можуть працювати вдень та вночі, за будь-яких погодних умов. Також до України прямує більше ракетних систем Himars та дрони Phoenix Ghost. Завдяки цьому військовому обладнанню нашим військовим буде легше бити окупантів.

Ми маємо справу з тотальним злом, зі справжніми терористами. Втім Україна нікому ніколи не віддасть своє. Відвоюємо, відбудуємо, відновимо. Подяка нашим славетним ЗСУ, які мужньо боронять державу і нищать окупантів. Віримо в Збройні сили, в Президента, в свою країну. Ми сильні, ми згуртовані.

Наші військові демонструють успіхи. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул зазначив, що на Криворізькому напрямку фронту ситуація продовжує залишатися напруженою, але повністю контрольована ЗСУ:

Наші військові успішно виконують усі бойові розпорядження. Так, за даними оперативного командування «Південь», нашою штурмовою авіацією завдано ударів по трьох ворожих опорних пунктах у Бериславському районі Херсонської області. Ворог продовжує зазнавати втрат у живій силі та техніці.

Також посадовець додав, що орки продовжують обстріли по всій лінії зіткнення і тероризують мирні громади з використанням всіх різновидів зброї.

Олександр Вілкул також акцентував на тому, що війська протиповітряної оборони працюють, успішно виконуючи покладені на них завдання.

Також було зазначено, що триває розмінування територій Криворізького району. За минулий тиждень сапери знешкодили понад 200 боєприпасів, а вчора – ще 17 касетних боєприпасів.

Місто живе та працює у ритмі воєнного часу. У самому Кривому Розі повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Ситуація в місті повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ.

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу! закликав Олександр Юрійович.

Давайте слідувати цьому правильному заклику, допомагати нашим Захисникам, міцно тримати кожен свій фронт та ані на секунду не припиняти вірити, що ми обов’язково Переможемо!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11