Поляки підтримали Україну, зібравши $ 4 млн 900 тис на Bayraktar TB2

Вже зовсім скоро Україна може отримати другий безкоштовний ударний дрон Bayraktar TB2. Кошти на його придбання було нещодавно зібрано у Польщі.

Наші друзі поляки, які підтримують Україну з перших днів повномасштабної військової агресії рф, продовжують надавати допомогу нашому народу.

Так на майданчику zrzutka.pl зібрано майже 23 млн злотих або $4 млн 900 тис за чотири дні до закінчення краудфандингової кампанії (співпраці людей, які добровільно об’єднують свої гроші чи інші ресурси разом, як правило через інтернет, аби підтримати зусилля інших людей або організацій). На зібрані кошти планується придбати дрон Bayraktar TB2 – ударний оперативно-тактичний безпілотний літальний апарат турецького виробництва. Він обладнаний повітряним гвинтом штовхаючого типу і двигуном внутрішнього згоряння. Дрон може нести дві керовані ракети UMTAS з дальністю пуску до 8 км або чотири високоточні бомби MAM-C / MAM-L, які вражають об’єкти на відстані до 8 км.

Слід зазначити, що раніше ще один такий літальний апарат був подарований Україні Литвою. Він отримав назву Vanagas. Також кошти на турецький ударний дрон збирають у Канаді та Норвегії.

За матеріалами

https://sundries.com.ua/poliaky-zibraly-4-900-000-na-bayraktar-tb2-dlia-ukrainy/

млн

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11