21 липня, Дніпропетровщина: ворог знову обстріляв Нікопольський та Криворізький райони, на щастя, без жертв та руйнувань

Рашисти продовжують обстріли Нікопольщини з окупованих територій. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що ніч пройшла неспокійно:

Ворог ударив з «Градів» по Нікопольському району, спрямувавши понад 20 реактивних снарядів, які влучили на територію Червоногригорівської громади. На щастя, минулося без жертв та руйнувань.

За словами посадовця, зараз на місці обстрілу працюють піротехніки, котрі обстежують територію та шукають боєприпаси, що не здетонували. В інших районах області на цю хвилину спокійно.

Триває терор Криворіжжя. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук доповів, що вчора вдень ворог зі ствольної артилерії вдарив по околицям Зеленодольська. На щастя, постраждалих немає. Окрім цього, недовійська рф цілили і по території Широківської громади: за межами одного з сіл горіло одразу три поля – з пшеницею, рапсом та стернею. Вигоріло близько 50 га. Дякувати богу, без жертв.

Допомога біженцям не припиняється. Очільник облради зазначив, що до Дніпропетровщини продовжують прибувати переселенці:

Зараз маємо 293 тисячі зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб. Найбільша їх кількість проживає у Дніпрі – 125,7 тисяч та у Кривому Розі – 54,6 тисяч переселенців. Решта живуть в інших громадах області. Влада надає допомогу кожному, хто її потребує. Громади працюють, робота з ВПО ведеться безперебійно.

Ми всі втомилися від війни, але маємо йти до Перемоги! Микола Васильович додав, що останнім часом йому неодноразово доводиться чути, що люди втомилися від війни:

Так, я згоден, що війна надзвичайно втомила всіх нас. Але здаватися ми не маємо права. Пам’ятайте про хлопців і дівчат, які щодня в окопах, щодня під обстрілами бережуть наші життя і наш спокій. Виборюють для всієї держави незалежність.

Микола Лукашук закликав мешканців області допомагати та підтримувати один одного, вірити в ЗСУ, нашого Президента і Перемогу.

Тримаємось. Ми все зможемо, бо ми, українці, – сильна, мужня, незламна нація. Буде мир, буде Україна!

Нікопольцям пропонують тимчасово виїхати з небезпечної території. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко звернувся до мешканців м.Нікополь. Він зазначив, що ворожі обстріли з боку окупованого Енергодару стали регулярними:

У зв’язку з існуванням реальної загрози вашому життю та здоров’ю, громади Нікопольського району, розташовані вглиб території, готові надати для вас житло на час загострення бойових дій! Мова йде про тимчасовий, більш безпечний прихисток. Щойно небезпека мине, ви повернетеся до рідного міста і разом ми працюватимемо над його відновленням, відпочиватимемо у затишних парках та скверах, виховуватимемо тут наших дітей та зміцнюватимемо нашу Незалежну Україну. На даний час є тимчасове житло для 100 осіб. Тим, хто хоче виїхати, слід звернутися на телефон «Гарячої лінії»: 380 98 601 2561, який працює з 8 до 18 години. Зателефонувавши, ви отримаєте всю необхідну інформацію.

Очільник Нікополя Олександр Саюк доповів, що міська влада продовжує працювати над усуненням наслідків обстрілів попередніх днів. За словами посадовця, вся інфраструктура міста, комунальні підприємства функціонують у штатному режимі.

Олександр Іванович наголосив, що мешканці повинні бути уважні та обережні, й у випадку звучання сирени неухильно дотримуватися правил безпеки та переходити до укриття.

Тримаймося та віримо в Перемогу! Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул в ході традиційного брифінгу розповів, що оперативна ситуація на Криворізькому напрямку фронту напружена, але повністю контрольована Збройними Силами України:

За інформацією оперативного командування «Південь», ворог проводить розвідку безпілотними літальними апаратами. Але не дуже успішно. За останні дні наші військові збили вже два їхні безпілотники «Орлан». В підрозділах орків відзначається нестача продуктів харчування та води. За наявною інформацією, військове командування російської федерації проводить профілактичні заходи у зв’язку з дуже низьким рівнем військової дисципліни у підрозділах, що залучалися та плануються до залучення у бойових діях на території України. Процвітає пияцтво та непокора наказам командирів.

За словами Олександра Юрійовича, ворог збільшив кількість обстрілів вздовж лінії зіткнення. Орки використовують ствольну артилерію, танки та РСЗВ. Зокрема, були обстріли звільненої території Херсонської області на Криворізькому напрямку в районах населених пунктів Іванівка, Потьомкіно, Трудолюбівка, Князівка, Тополине та інших. На щастя, жертв та постраждалих серед цивільного населення немає. Мирну Нововоронцовку ворог обстріляв крилатими ракетами – постраждала територія ринку та житловий будинок.

Посадовець розповів про безпрецедентний випадок, який стався вчора:

Два наші комбайни збирали пшеницю в районі села Кошове. Саме у цей час виїхав ворожий танк і почав прицільно розстрілювати ці комбайни. Слава Богу, хлопцям вдалося втекти. На техніці лише невеликі осколкові влучання.

Стосовно ситуації у Кривому Розі, то вона контрольована, інфраструктура працює стабільно. Всі органи влади, комунальні підприємства, правоохоронці виконують свої функції, забезпечують життєдіяльність міста та порядок.

Наостанок Олександр Вілкул закликав всіх дотримуватися витримки та спокою, зазначивши, що впевненість та дисципліна – це теж наша зброя. Тому ми всі повинні вірити в ЗСУ і нашу Перемогу!

Ми також знаємо про те, що кожен новий день зустрічаємо завдяки нашим мужнім Захисникам, які протистоять рашистам. І стаємо на крок ближчими до Перемоги! Віримо, що вистоїмо та відновимо мир на нашій рідній землі! Тримаймося, все 100% буде Україна!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11