Україна самовіддано бореться за свою незалежність та вкрай потребує новітньої зброї для зупинки навали російського війська

Ситуацію на полі бою у війні, розвязаній рф, від якої потерпають українці, на даний момент вдалося стабілізувати. Про це у розмові з головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі заявив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Нам вдалося стабілізувати ситуацію. Вона складна, напружена, але повністю контрольована, – зазначив Валерій Залужний.

За словами головнокомандувача ЗСУ, «важливим чинником, що сприяв утриманню нами оборонних рубежів і позицій, є вчасне прибуття М142 HIMARS, які завдають прицільних ударів по ворожим пунктам управління, складам зберігання боєприпасів та палива».

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що попри ці успіхи, Україна й надалі потребує поставок сучасник комплексів.

З огляду на те, що наша активна лінія фронту становить майже 2,5 тисячі кілометрів – це як відстань між Варшавою та Барселоною, – для ефективного захисту нам потрібно близько 50 таких систем (HIMARS та М270). Важливо розуміти й те, що Збройні Сили України використовують ці системи «як хірургічний скальпель», – повідомив міністр.

Також він зазначив, що Україна потребує додаткових БТР, БМП та розвідувальних безпілотників.

Міністр оборони закликав партнерів України – Польщу, США, Францію, Німеччину та Туреччину випробувати нове озброєння на полі бою проти окупантів. На сьогодні вже відомо про те, що у США анонсували передачу Україні ще одну партію HIMARS. Вона увійде до наступного пакету американської військової допомоги вартістю 700 млн доларів.

Але це далеко не все, що робить для нас американський народ.

Керівництво США ані на мить не припиняє підтримку України, адже вважає, що зло повинно бути зупинене. Задля цього Америкою була створена спеціальна переговорна платформа для надання військової підтримки Україні на тлі повномасштабного вторгнення рф. Вона отримала назву «Рамштайн». Представники коаліції на підтримку України створили міжнародну контактну групу (UDCG), яка щомісяця зустрічається в очному форматі чи онлайн для оптимізації процесу надання оборонної допомоги нашій країні.

Слід нагадати, що перше засідання Контактної групи з питань оборони України відбулося 26 квітня на авіабазі НАТО «Рамштайн» у Німеччині. Тоді сторони визначили оборонні потреби української армії. 23 травня відбувся «Рамштайн-2». Тоді 20 країн оголосили про нові пакети безпекової допомоги для України. 15 червня у Брюселі, в штаб-квартирі НАТО, відбулося третє засідання Контактної групи з питань військової підтримки України – так званий «Рамштайн-3.

І ось сьогодні, 20 липня, анонсовано вже четверту таку зустріч. Очікується, що контактна група розгляне посилення ракетного потенціалу ЗСУ. Зокрема, йтиметься про передачу Україні боєприпасів до ракетних систем М142 HIMARS та М270 MLRS, ракет MGM-140 ATACMS з дальністю стрільби 300 кілометрів.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що за підсумками «Рамштайну-4» ЗСУ можуть отримати нове озброєння та анонсував ймовірне приєднання нових держав до формату підтримки України.

Ми продовжуємо стежити за ситуацією щодо підтримки України та віримо, що наші друзі і партнери проявлять рішучість та продовжать допомагати нашій державі, щоб разом Перемогти всесвітнє зло!

За матеріалами

https://parlament.ua/news/chetvertazustrichuformatiramshtajnvidbudetsya-20-lipnya/

https://www.rbc.ua/ukr/news/ramshtayn-4-zhdat-novoy-vstrechi-ministrov-1658249625.html

https://ua.korrespondent.net/ukraine/4496761-dlia-kontrnastupu-treba-100-HIMARS-reznikov

https://www.pravda.com.ua/news/2022/07/18/7358832/

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11