Рада ЄС затвердила сьомий пакет санкцій щодо росії

     Рада Європейського Союзу офіційно повідомила, що «у відповідь на агресивну війну росії проти України, що триває, ухвалила нові заходи, спрямовані на посилення існуючих економічних санкцій проти росії, вдосконалення їх реалізації та підвищення їх ефективності». В чому ж конкретно полягають нові обмеження?

      Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель повідомив, що ЄС включив до нового “чорного” списку російський “Сбєрбанк” та російський мотоклуб “Нічні вовки”, які причетні до неспровокованої агресії рф проти України.

     Також новий санкціний пакет включатиме:

    • Ембарго на імпорт золота з росії. За словами Жозепа Борреля, ЄС “фактично вводять заборону на найважливіший після енергоносіїв експорт росії – російське золото”. Заборона розповсюджується на купівлю, імпорт або передачу золота, якщо воно походить з росії й було вивезене з рф до ЄС чи будь-якої третьої країни. Крім того, під заборону підпадають ювелірні вироби, виготовлені із застосуванням російського золота.
    • Посилення регулювання торгівлі товарами подвійного призначення. Санкції розширюють список товарів, які можуть сприяти військовому чи технологічному вдосконаленню рф. Тому нові обмеження посилюють контроль за експортом цих товарів до росії.
    • Подальші обмеження у сферах державних закупівель і фінансових послуг.
    • Персональні санкції запровадять проти: першого віцепрем’єр-міністра рф андрія бєлоусова, мера москви сергія собяніна, акторів сергія безрукова та володимира машкова, ставлеників рф на тимчасово окупованих територіях України. Загалом санкційний список поповниться 47 фізичними та 9 юридичними особами.
    • У санкційний список потрапила «Уральська гірничо-металургійна компанія».

     — Це сильний сигнал Москві: ми тиснутимемо стільки, скільки потрібно… Росія має продовжувати платити високу ціну за свою агресію, — написала Глава Європейської Комісії Урсула фон дер Ляйєн у своєму Twitter.

https://www.unn.com.ua/uk/news/1986675-yes-skhvaliv-somiy-paket-sanktsiy-pid-udarom-sbyerbank-ta-rosiyskiy-motoklub-nichni-vovki

     Дякуємо країнам ЄС за запровадження чергового пакету санкцій проти росії. Вони знову болюче вдарять по економіці держави-агресорки та окремих особах, які активно сприяють війні в Україні. Це ще один крок на шляху до Перемоги.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11