19 липня, Дніпропетровщина: рашисти не припиняють обстріли мирного населення Криворіжжя та Нікопольщини

Під вогонь окупантів потрапили два райони. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що ніч минула з тривогами та обстрілами:

Російські війська накрили вогнем Нікопольський та Криворізький райони. По Нікополю випустили до 40 реактивних снарядів. Є руйнування на двох промислових підприємствах. Вибухи спричинили там пожежі. Окрім цього, у місті пошкоджені кілька приватних будинків і електромережі. Зараз там працюють електрики. На щастя, людей не зачепило. Щодо Криворізького району, то там вночі ворог ударив з артилерії по Зеленодольській громаді. Постраждалих, дякувати Богу, немає. В інших районах області станом на ранок ситуація спокійна.

Від рук рашистів страждає Зеленодольськ та Синельниківщина. Про це повідомив Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук:

Окупанти влучили у поле зі скошеною пшеницею. На щастя, минулося без постраждалих. Окупаційні війська рф обстрілювали і населені пункти Херсонщини, які межують з нашою областю. Також вдень ворог накрив артилерією Великомихайлівську та Покровську громади у Синельниківському районі. Внаслідок ударів повністю зруйновано одне складське приміщення. Частково ушкоджено три склади, в яких зберігалися 3 тонни зерна, півтори тонни проса та 800 тонн соняшника. В одному з сіл внаслідок влучання ракети у будівлі ліцею пошкоджено дах та фасад, вибито півсотні вікон.

Війна триває, в тому числі й інформаційна! Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко акцентував, що в останні дні в районі спостерігається зростання кількості вкидів щодо обстрілів з датою та часом, планами захопити Нікополь до 20(25, 30).07. і подібним:

Особисто чув історію про диверсійно-розвідувальну групу, котра захопила майже половину прибережної території однієї з наших громад. Багато людей вірить та панікує.

Євген Вячеславович звернув увагу мешканців регіону на те, що війна триває, в тому числі, у медійному просторі. Ворог здійснює «обстріли» не тільки боєприпасами РСЗВ а й дезинформацією. Його мета – змусити людей хвилюватись, панікувати:

Дезінформацію закидають у вайбер і телеграм-групи, Фейсбук, розсилають в приватні повідомлення. Будьте уважні – кожен з нас є мішенню, або може стати неумисним надавачем корисної для ворога інформації.

Очільник районної військової адміністрації зауважив, що ризик реальних обстрілів нікуди не зник. Тому він закликав мешканців підлаштувати своє життя та психологічний стан під поточну ситуацію. Він впевнений, що це цілком реально.

Стосовно обстрілів міста, Євген Євтушенко запевнив, що “спеціальні люди відправили привіт оркам в Енергодар і не тільки. Результати вже є в новинах”. Також посадовець запевнив, що надана інформація, яку йому надсилали у приватні повідомлення, була й надалі буде використана на добру справу звільнення нашої землі від армії любителів унітазів та пральних машин. Євген Вячеславович подякував всім причетним за підтримку Нікопольщини.

Безпека – понад усе! Очільник Нікополя Олександр Саюк поінформував, що вчора вночі місто піддалося обстрілу:

Ворожі снаряди влучили у два промислових підприємства. Також було пошкоджено 3 житлові будинки. На даний час, попередньо постраждалих і загиблих немає. Є пошкодження та руйнації.

Олександр Іванович додав, що завдяки військовим в межах доріг біля Нікополя та району російських військ немає. Посадовець закликав мешканців міста бути уважними і в разі спрацьовування сирени, яка сповіщує про небезпеку, обов’язково переходити у безпечні місця.

Ми –разом! Очільник м.Покров Олександр Шаповал акцентував та тому, що ворог не тільки обстрілює наші міста, а й намагається зламати нас морально, дестабілізувати громади зсередини, посіяти паніку й зневіру:

Зараз активно впроваджується у маси, що Нікополь хочуть здати, нібито висунуто якісь ультиматуми. Але не треба вірити подібному та звертати уваги на провокаторів. Нікопольці, знайте, покровчани з вами та підтримують вас! Ми на своїй землі! Вони можуть обстрілювати нас ракетами, але не зламають нашого духу! Нікополь – козацьке місто, ми обов’язково вистоїмо і повернемо мир на нашу рідну землю!

Українські військові мужньо протистоять ворогу. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що оперативна обстановка на Криворізькому напрямку фронту залишається стабільно напруженою:

Бойовий дух наших частин високий, військові успішно виконують поставлені бойові розпорядження. Чергову успішну операцію провели наші льотчики. За інформацією оперативного командування «Південь», в районі с.Давидов Брід, що на Херсонщині, українські штурмовики завдали ударів по опорному пункту ворога, пункту поставок боєкомплекту та скупченню живої сили і техніки противника. Тобто, ворог продовжує зазнавати втрат внаслідок дій інших наших частин та підрозділів.

Також окупанти продовжують чинити військові злочини, обстрілюючи мирні населені пункти. На лінії зіткнення ворог завдав авіаударів у районі населених пунктів Потьомкіно та Біла Криниця. Вчора рашисти із «Ураганів» обстріляли прикордонні території Зеленодольської громади Криворізького району. У результаті виникла пожежа на полі площею 4 гектари. На щастя, люди не постраждали.

Щодо ситуації у Кривому Розі, то вона стабільна. Життєдіяльність міста повністю забезпечена, ситуація контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ.

Ні на мить не втрачаємо віри у наших мужніх Захисників, адже саме вони протистоять злу та дають відсіч окупантам. Знаємо, що зуміємо вистояти та відновити мир на рідній землі! Продовжуємо працювати на Перемогу, тримаючи кожен свій фронт!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11