18 липня, Дніпропетровщина: ворожі обстріли Нікополя, є постраждалі та руйнування

Рашисти били по Нікополю з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ). Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів про те, що вночі ворог декілька разів ударив по Нікополю з РСЗВ:

Рашисти скерували понад 60 снарядів на житлові квартали та міську інфраструктуру. За попередньою інформацією, поранення отримала 75-літня жінка. Зараз вона у лікарні. Ворожі снаряди зруйнували з десяток приватних житлових будинків. Пошкоджено водопровід та газопровід на одній з вулиць. Зачепило лікарню, промислове та енергетичне підприємства, порт.

За словами посадовця, на місці працюють фахівці різних служб. Спеціалісти відновлюють понівечені мережі та з’ясовують масштаби руйнувань.

Вогнеборці загасили пожежу після ракетного удару. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук надав інформацію про те, що буквально вчора рятувальники завершили гасіння пожежі на промисловому підприємстві, яка сталася внаслідок ворожої ракетної атаки на Дніпро минулої п‘ятниці:

Співробітники ДСНС працювали майже дві доби. У гасінні пожежі були задіяні 90 вогнеборців, які приборкували полум’я майже 38 годин. Наші рятувальники – справжні Герої, які мужньо приймають всі виклики нинішніх реалій. Вдячний кожному з них за працю.

Як додав Микола Васильович, той підступний ворожий удар забрав життя трьох людей, шістнадцять – отримали поранення. Семеро з них зараз у лікарні. Також тривають пошуки людини, яка зникла на підприємстві під час ракетної атаки.

Ми сильні, коли ми разом. Посадовець також акцентував на тому, що зараз всім українцям надзвичайно необхідна підтримка. У зв’язку з цим він висловив слова подяки кожному, хто робить свій посильний внесок в нашу Перемогу:

Ви всі потрібні Україні. Ви всі – там, де маєте бути і робите важливі справи. Незалежно від того, великі ці справи чи маленькі – вони ведуть державу до довгоочікуваного миру і до Перемоги. Дякую вам, незламні люди. За те, що всі ці дні країна тримається завдяки ЗСУ, завдяки Президенту і завдяки всім вам. Ми сильні, коли ми разом.

У Нікополі не спокійно. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко повідомив, що вночі Нікополь було обстріляно. Станом на ранок на всіх територіях району, окрім міста Нікополь спокійно.

За словами посадовця, мається неперевірена інформація щодо «прильотів» в межах Червоногригорівської ТГ. Зараз проводиться обстеження території.

Що стосується наслідків ударів по Нікополю, то з’ясовуються масштаби руйнувань:

На цю хвилину єдина постраждала з пораненням госпіталізована, загиблих не виявлено.

На інших територіях спокійно. Техніка, жива сила окупантів та бойові дії в межах району відсутні.

Євген Євтушенко також написав, що ЗСУ били у відповідь за межами міста Енергодар, а також що є дані про вражені ворожі РСЗВ.

Він попросив земляків, які проживають на протилежному березі Каховського водосховища, поділитися будь-якою інформацією стосовно ворога у населених пунктах сусідньої області:

Надсилайте цю інформацію в приватні повідомлення Фейсбук, передавайте через рідних та знайомих. Не дивлячись ні на що — бажаю, щоб ваш день був гарним. Життя продовжується. Все буде добре. Ми переможемо!

Ситуація напружена, але контрольована. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул в ході традиційного брифінгу доповів, що на Криворізькому напрямку фронту ситуація продовжує залишатися стабільно напруженою:

За даними Міністерства оборони України, ворог зосередив зусилля на недопущенні подальшого контрнаступу наших військових. У свою чергу, всі наші частини та підрозділи діють мужньо та злагоджено. Ведеться успішна боротьба з диверсійно-розвідувальними групами окупантів. Наша артилерія та авіація завдає точних ударів по складах боєприпасів та живій силі ворога. Рашисти також почали застосовувати дрони-камікадзе, але, як і безпілотники орків, їх також збивають наші воїни. Загалом ситуація на нашому напрямку фронту перебуває під контролем ЗСУ, а окупанти продовжують зазнавати втрат у живій силі та техніці.

Олександр Юрійович доповів, що ворог продовжує злочинну тактику обстрілів мирних громад:

У Криворізькому районі під обстріл протягом тижня потрапили Апостолівська, Зеленодольська та Широківська громади. Житлові будинки, ліцей, спортивна школа, аптека, сонячна електростанція, поля із пшеницею – ось стандартні цілі орків. Також були обстріли зі «Смерчів» у районі с.Володимирівка та Олександрівка Миколаївської області. Це лише за 20 км від Кривого Рогу.

Місто живе і працює на Перемогу! Щодо ситуації у самому Кривому Розі, то вона стабільна і перебуває під повним контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Усі органи влади чітко виконують свої обов’язки. Забезпечено стабільну роботу всієї важливої інфраструктури, соціальних служб, комунальних підприємств та міського комунального транспорту. Продовжується поповнення стратегічного запасу міста продуктами та медикаментами. Також тривають роботи з посилення оборони на всіх периметрах.

Як зазначив Олександр Вілкул, до міста продовжують прибувати біженці. Офіційно зареєстровано у місті понад 54 тисячі переселенців Реальна цифра переселенців у Кривому Розі вже близько 70 тисяч осіб.

Важливо й те, що місто продовжує надавати допомогу прифронтовим та фронтовим громадам району та звільненої частини Херсонської області продуктовими наборами, будматеріалами та іншими необхідними речами.

Як і раніше, дотримуємося витримки та спокою, віримо в наші Збройні Сили, довіряємо лише офіційним джерелам інформації, кожен на своєму місці наближаємо Перемогу! Вона неодмінно буде за нами!закликав очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг.

Ми всі надзвичайно сильно віримо у наших мужніх Захисників, які боронять рідну землю та дякуємо їм за те, що вони, ризикуючи життям, захищають нас усіх від рашистської навали. Нехай кожного з вас оберігає янгол-охоронець! Не втрачаємо надії, не опускаємо рук, тримаємо кожен свій фронт та наближаємо спільну Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11