Україна в топ-3 медального заліку Всесвітніх ігор-2022

     Протягом 11 днів у місті Бірмінгем (штат Алабама, США) тривали XI Всесвітні ігри-2022. На міжнародних комплексних змаганнях, які не увійшли до програми Олімпійських ігор, нашу державу представляли 102 спортсмени у 19 із 30 неолімпійських видів спорту.

     За підсумками всесвітніх змагань, наші спортсмени поклали у скарбничку 45 медалей: 16 золотих, 12 срібних і 17 бронзових. Збірна України посіла третє місце у медальному заліку, попереду — лише Німеччина та США. Для України це абсолютний національний рекорд за кількістю нагород.

     “Золото” здобули такі наші спортсмени: Софія Гречко (підводне плавання), Анжеліка Терлюга, Аніта Серьогіна (карате), Володимир Рисієв, Олексій Бичков (паверліфтинг), Світлана Яромка, Важа Даіаурі, Іванна Березовська (сумо), Богдан Колмаков (паркур), Вікторія Козловська / Таїсія Марченко, Богдан Пограничний / Данило Стецюк (спортивна акробатика), Богдан Мочульський (джиу-джитсу), Данило Фільченко (воднолижний спорт), Ігор Любченко, Олег Приймачов, Анастасія Кулініч (муай-тай).

     Організатори Всесвітніх ігор з кожного проданого квитка передали 1 долар на потреби української спортивної спільноти та спортивного руху. Загалом було зібрано 54 тисячі доларів. Ці гроші будуть використані на відновлення спортивної інфраструктури, що була пошкоджена або зруйнована внаслідок війни, яку розв’язала росія.

https://champion.com.ua/others/2022/07/16/905355/xi-vsesvitni-ihry-2022-rozklad-i-rezultaty-ukrayinskykh-sportsmeniv

https://www.facebook.com/scu.org.ua/posts/pfbid0aJh1TJm9sACzEB8q8N5gExEauvUErZWRwGZbWZwLU8ys6j6URaYKNFDgbuS71bHkl

     Пишаємося тріумфом українських спортсменів! Дякуємо, що привертають увагу міжнародної спільноти до воєнних подій в Україні, де наш народ героїчно виборює свободу всього Європейського континенту. І на спортивному, і на військовому фронтах нація нескорених з гордістю підіймає синьо-жовтий прапор. Віримо, що рідний стяг невдовзі знову майорітиме над окупованими містами та селами України — після звільнення нашими мужніми Захисниками. Разом Перемагаємо!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11