Цього тижня Нацбанк України представив нові пам’ятні монети

“В єдності – сила”

     Пам’ятні монети “В єдності – сила” номіналом 5 та 10 гривень, введені в обіг 11 липня 2022 року, започатковують нову серію “Безсмертна моя Україно”.

      Це – перші монети, які Національний банк вводить у обіг під час війни. Від ідеї до випуску вони створені в умовах воєнного часу під звуки сирен повітряної тривоги.

      Монети присвячені у єднанню українського народу у боротьбі проти російського агресора та міжнародній підтримці, яку Україні надає весь світ.

      – Нинішня агресія росії є війною, де битва відбувається на території України. Але насправді разом з Україною воює увесь цивілізований світ – за цінності свободи та демократії. І ця війна, як ніколи, маніфестує, що в єдності – сила. Вірю, що разом ми переможемо, – зазначила перша заступниця Міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

Військово-морські сили Збройних Сил України”

      Пам’ятна монета, присвячена Військово-Морським Силам ЗСУ номіналом 10 грн вводиться в обіг вже відзавтра, із 14 липня 2022 року.

     В описі монети йдеться, що вона присвячена окремому виду Збройних Сил України, призначеному для стримування або відсічі збройної агресії проти України з моря та на приморських напрямках, захисту суверенітету й державних інтересів України.

https://bank.gov.ua/ua/news/all/pamyatna-moneta-viyskovo-morski-sili-zbroynih-sil-ukrayini-vvoditsya-v-obig-iz-14-lipnya-2022-roku

https://bank.gov.ua/ua/news/all/v-yednosti—sila—u-natsionalnomu-banku-prezentuvali-pershi-pamyatni-moneti-scho-vvodyatsya-v-obig-pid-chas-viyni

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11