12 липня, Дніпропетровщина: ніч з тривогою, але без ворожих атак. Ситуація у всіх районах області контрольована

      Ніч у всіх районах області минула спокійною. Про це повідомив керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко:

      – Один раз кричала сирена, та, на щастя, минулося без ворожих атак. І на цю хвилину все нормально… Доброго ранку!

     Також посадовець розповів, що 10 мешканців нашої області стали Заслуженими донорами України. Вони – з Дніпра, Кривого Рогу, Кам’янського, Нікополя, Іларіонового.

      – Кожен з них поділився своєю кров’ю більш ніж 100 разів. А одна з донорів – аж 207 разів! Тепер Заслужених у нас в області – 34 донори. І ще тисячі тих, хто не має звань, але постійно здає кров. Зараз кожен у тилу віддає для перемоги, що може. Дехто – свою кров. Велика шана усім донорам. Ваша кров рятує життя.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

     Ситуація у всіх районах Дніпропетровщини контрольована. Рубежі області залишаються під надійним захистом Збройних Сил України. Окупантів в нас як не було, так і немає. Обласна рада, обласна військова адміністрація, всі органи місцевого самоврядування працюють на Перемогу. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав про масштаби руйнувань у Криворізькому районі внаслідок вчорашніх ранкових ворожих атак:

     – В Апостолівській громаді пошкоджено 75 сонячних панелей, три будинки, дві одиниці сільськогосподарської техніки, виявлено воронки від касетних боєприпасів, одну з них – біля житлового будинку. В Зеленодольській громаді зафіксовано пошкодження даху в трьох будинках і в одному гаражі, також зачепило шість житлових будинків. Така вона – російська окупаційна армія. Руйнує і нищить те, що українці зводили роками. Несе пряму загрозу життю наших громадян.

https://www.facebook.com/MVLukashuk

     Ніч під звуки роботи артилерії. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко закликав людей не хвилюватись. Поки що, всі звуки вибухів лунають з інших територій.

      – Вже традиційно бої тривають в нічний час доби. ЗСУ ефективно робили смерть ворогам. На території району обстрілів, бойових дій, техніки та живої сили окупантів не зафіксовано. Бажаю вам гарного дня. Все буде добре. Ми переможемо!

https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163

     У Зеленодольській громаді спокійно. За словами міського голови Дмитра Невеселого, день пройшов спокійно. Жоден з населених пунктів не був обстріляний. Органи влади працювали над механізмами щодо підготовки до зими, опалювального сезону, відновлення пошкоджених будинків.

      – Все буде добре, бережіть себе!, – побажав очільник.

https://www.facebook.com/100013474629316/videos/444306660614211/

     – Ситуація на нашій ділянці фронту перебуває під контролем ЗСУ, – на своєму черговому брифінгу запевнив очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул. – Орки продовжують свою злочинну діяльність, тероризуючи обстрілами мирні громади. У Криворізькому районі ворог обстріляв Зеленодольську та Апостолівську громади. У селі Новосеменівка пошкоджено три будинки, є руйнування господарських споруд. У селі Перше Травня розбито 75 панелей сонячної електростанції, пошкоджено сільгосптехніку. У Мар’янському пошкоджено сім житлових будинків. Минулої доби, дякувати Богу, обійшлося без жертв.

     Ситуація у Кривому Розі повністю стабільна.

     – Продовжуються відновлювальні роботи в мікрорайоні Інгулець, який постраждав після варварського обстрілу орками з Торнадо-С. Постраждали 23 багатоповерхові будинки, школа, дитячий садок, об’єкти бізнесу. Було розбито майже 800 вікон, пошкоджено 4 дахи на будинках. Нами було оперативно завезено на Інгулець необхідні будматеріали із резерву міста. Вони видаються централізовано ОСББ. Прийнято вже понад 320 заявок від мешканців пошкоджених квартир. Людям буде надано і грошову допомогу залежно від ступеня ушкоджень.

     За словами Олександра Юрійовича, до міста продовжують прибувати біженці. У тому числі, люди вириваються з фронтових сіл. Так, ще 18 українців вдалося евакуювати з фронтових населених пунктів Херсонської області – Архангельського, Новодмитрівки та Великої Олександрівки. Реальна цифра переселенців у Кривому Розі вже близько 70 тисяч людей.

     – Як і раніше, зберігаємо витримку і спокій, віримо в наші Збройні Сили, кожен на своєму місці наближаємо Перемогу! – підсумував Олександр Вілкул.

https://fb.watch/ecM1QQdZr7/

     Війна загартовує непереможний дух українського народу, а бажання звільнити нашу державу від орків з кожним днем тільки зростає. Добро завжди перемагає зло, тому і Україна Переможе! Знаємо це і своєю наполегливою працею наближаємо спільну мрію!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11