8 липня, Дніпропетровщина: ніч і ранок під акомпанемент сирен. Удари по Апостолівській та Зеленодольській громадах, але на фронті – фортуна на нашому боці

     Ніч і ранок під супровід сирен. Обстріли Криворіжжя. За інформацією очільників Дніпропетровської обласної військової адміністрації та ради – Валентина Резніченка і Миколи Лукашука, на ранок рашисти знову обстріляли Криворізький район. Удари прийшлися по двох громадах – Апостолівській та Зеленодольській.

      – В Апостолівській громаді ворог поцілив по селу Новосеменівка. Вибухова хвиля вибила шибки у будинку. У Зеленодольську вгатили по дачному масиву та парковій зоні. Попередньо, без постраждалих. З якої саме зброї вдарили – нині з‘ясовується. На щастя, теж минулося без постраждалих. В інших районах області спокійно.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

https://www.facebook.com/MVLukashuk

     Ніч на території нашого району минула без надзвичайних ситуацій.

     – Обстрілів, бойових дій, техніки та живої сили окупантів не зафіксовано. Бажаю вам гарного п’ятничного дня, – написав голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163

     Ворог на території Зеленодольської громади відсутній, все під контролем ЗСУ. Міський голова Зеленодольська Дмитро Невеселий розповів, що протягом минулого дня рашисти обстрілювали прикордонну територію громади, але жоден з населених пунктів при цьому не постраждав.

      – Продовжуємо допомагати хлопцям зі Збройних Сил України. Працюють волонтери, міська рада. Допомагаємо, надаємо людям все необхідне, щоб їм було більш-менш комфортно знаходитись на території Зеленодольської громади. Об’єднуємось, підтримуємо один одного, гуртуємось. Разом ми — сила! Все буде добре. Слава Україні!, – закликав очільник.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100013474629316

     Кривий Ріг – міцна фортеця та надійний тил. Начальник військової адміністрації міста Кривий Ріг Олександр Вілкул зазначив, що оперативна ситуація на фронті Криворіжжя продовжує залишатися напруженою:

      – За інформацією Міноборони України, ворожа диверсійна група намагалася просочитись до тилу наших військ, в районі села Добрянка Херсонської області. Але, завдяки майстерності українських Захисників, майже всю ДРГ окупантів було знищено. Також наші підрозділи успішно відбили штурм орків. Ворог зазнав втрат живою силою і змушений був відступити назад. Завдяки мужності та героїзму всіх наших підрозділів ситуація на фронті перебуває під контролем ЗСУ.

	Не знижується інтенсивність вогневого пливу орків по всій лінії зіткнення. Зокрема, під обстріл потрапили райони населених пунктів Тополине, Іванівка, Добрянка та інші. У Криворізькому районі окупанти поцілили по Зеленодольській громаді, селу Мар'янське, а в Апостолівській громаді постраждало село Новосеменівка. Там пошкоджено два житлові будинки, лінія електропередач, на полі виникла пожежа площею 5 гектарів, наразі її ліквідовано. Ніхто не постраждав.
	За словами посадовця, робота з розмінування триває. Лише за минулу добу на території Криворізького району знешкоджено ще 2 ракети від «Урагану», 17 касетних боєприпасів від «Торнадо-С» та одну від «Смерчу».
 У Кривому Розі ситуація перебуває під повним контролем Військової адміністрації, ЗСУ та правоохоронних органів, – зазначив Олександр Юрійович. – Вся інфраструктура працює стабільно. Ми продовжуємо посилюватись на всіх лініях оборони. Завдяки додатково закупленій нами важкій техніці робота ведеться ще більш ефективно.
	Районний центр продовжує надавати допомогу тим, хто її потребує. 
	– У місто продовжують прибувати біженці. За минулу добу місто прийняло ще понад 130 переселенців. 35 людей вдалося евакуювати з фронтового села Архангельське Херсонської області. Криворіжці вже надали понад 2 тис. своїх квартир для переселенців за загальнонаціональною програмою «Прихисток». У них живуть понад 6 тис. наших співвітчизників, які були змушені тікати від жахів «русского мира». Дякую всім, хто їм допомагає. Ми справді одна країна і завжди допомагатимемо один одному. Як і дотримуємося всіх правил військового стану, віримо в наші Збройні Сили, нашого Президента та нашу Перемогу!, – підсумував посадовець.
https://fb.watch/e7soRT7OMQ/

     Український народ гідно проходить випробування війною. Люди стали відкритими один до одного, діляться останнім, аби допомогти армії та всім, хто постраждав від нашестя “русского мира”. Бо спільна біда обʼєднала нас в одну родину, в якій вирує непереможний дух свободи. Віримо і наближаємо спільну Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11