Збільшили статутний капітал Покровводоканалу та внесли зміни до міського бюджету

     Саме такі рішення ухвалили депутати на позачерговій 26 сесії Покровської міської ради 8 скликання, що відбулася сьогодні, 8-го липня.

     Повернувшись до питань життєдіяльності міста, до мікрофону було запрошено заступника міського голови Олександра Чистякова. Він доповідав з питання “Про затвердження Статуту міського комунального підприємства “Покровське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства” у новій редакції”.

     Олександр Геннадійович наголошував на доцільності збільшення статутного капіталу КП “Покровводоканал” на 5 млн грн. Пояснив це тим, що після встановлення чинного тарифу на водопостачання та водовідведення, від 27 січня 2021 року, на рівні 36,8 грн за 1 м³, значно здорожчала вартість енергоресурсів, паливо-мастильних матеріалів, коагулянтів та гіпохлориту. Значно підвищилась і вартість матеріалів (труби, засуви та інші), що необхідні для ремонту мереж водопостачання.

     Враховуючи ці фактори, чинний тариф (36,8 грн), за словами Олександра Чистякова, покриває витрати водоканалу лише на 72,8%. Аби підприємство мало можливість працювати без збитків, не підвищуючи тариф для населення, необхідно поповнити його статутний капітал з місцевого бюджету. Що, власне, і було запропоновано на розгляд депутатів.

     Очільник міста додав, що постачальник електроенергії подав судовий позов проти КП “Покровводоканал” через заборгованість у розмірі близько 2 млн грн, яку підприємство не може виплатити самостійно. У зв’язку з цим і виникла потреба у додатковому бюджетуванні:

     – Але міський бюджет не зможе постійно бути донатом комунального підприємства. І рано чи пізно все одно доведеться підвищувати вартість тарифу, щоб він був економічно обґрунтованим.

     Виходячи з вищесказаного, депутати підтримали рішення та збільшили статутний капітал КП “Покровводоканал” на 5 млн. грн. При цьому визначили, що загальний статутний капітал після збільшення складе 25 млн 200 тис. грн.

     Наступним питанням, яке розглянули депутати, стало внесення змін до міського бюджету. Начальник фінансового управління Тетяна Міщенко розʼяснила його мету:

     – Цим проєктом рішення ми проводимо перерозподіл видатків міського бюджету: знімаємо планові призначення з капітального ремонту внутрішньоквартальних доріг та направляємо на поповнення статутного фонду КП “Покровводоканал” у сумі 5 млн грн.

     Перед голосуванням Тетяна Володимирівна озвучила короткий звіт щодо виконання міського бюджету:

     – Міський бюджет по надходженням загального фонду виконано на 90%. Впали прибутки з податку на доходи фізичних осіб, плати за землю (бо деякі підприємці вирішили, що в такий час можна не платити податок), зменшилося надходження єдиного податку. Акцизний податок в бюджеті ми планували з продажу бензину, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, але отримали тільки з алкоголю. Таким чином, наразі є велике недовиконання. Фактично по одному із видів доходу ми не виконали бюджет на 100%. Зараз держава все більше перекладає свої повноваження на міську скарбницю. Через це на компенсації фізичним особам – надання соціальних послуг на професійній і непрофесійній основах, збільшено планові призначення на 313 тис. грн.

     Депутатами Покровської міської ради були ухвалені зміни до бюджету, після чого засідання оголосили закритим.

     Війна впливає на всі сфери життя українців і кардинально змінює наші пріоритети. Тож, і депутати разом з органами влади мусять приймати виклики реалій сьогодення, аби підтримувати нормальну життєдіяльність міста. Заради цього і були прийняті дані рішення.

Підготувала Анастасія ШАБЛЯ

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11