7 липня, Дніпропетровщина: вогневі спалахи у різних районах, Криворіжжя знову під обстрілами, але успіхи на фронті теж є

     Ніч тривог та обстрілів. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що ворог продовжує бити по Криворізькому району:

      – Під обстрілами знову Зеленодольська громада. У Мар’янському пошкоджена лінія електропередач. Село частково без світла. Люди не постраждали. В інших районах області спокійно.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

     Окупанти нещадно обстрілюють Криворізький район. Неспокійно було і в Синельниківському. За інформацією голови Дніпропетровської облради Миколи Лукашука, рашисти гатили по Зеленодольській, Апостолівській, Нивотрудівській, Широківській громадах. По Широкому били з «Ураганів».

     Внаслідок обстрілів в Шестірні пошкоджено житловий будинок, господарчі споруди, сонячні панелі. У селищі перебито лінії газо- та електропостачання. Нині тривають роботи з відновлення.

      Через обстріли на околицях Нивотрудівської громади сталася пожежа на полі пшениці (близько 15 га).

     Надвечір окупанти поцілили по Покровській громаді у Синельниківському районі. Били касетними боєприпасами по цивільному об‘єкту, де розташована будівельна і сільськогосподарська техніка. Є троє поранених цивільних, один з яких – працівник підприємства. Один постраждалий залишається у вкрай важкому стані.

      – Відомо, що двоє постраждалих – це велосипедисти, які проїжджали повз підприємство. Звичайні цивільні люди, не військові, для яких вечірня поїздка на велосипеді ледь не обернулася трагедією через окупантів. Масштабну пожежу, яка сталася на об‘єкті, вдалося загасити.

      В інших районах Дніпропетровщини ніч пройшла тихо. Наразі у всіх громадах ситуація контрольована. Посадовець запевнив, що російських окупаційних військ в області немає.

     Микола Лукашук зазначає, що на Дніпропетровщині поступово збільшується кількість переселенців:

      – Нині маємо вже майже 283 тисячі внутрішньо переміщених осіб, з них понад 100 тисяч – це жінки, майже 70 тисяч – діти. Люди тікають від війни, знаходять в нашій області притулок і допомогу.

     Російські окупанти влаштовують нам терор, але ми віримо в українських Захисників, в нашого Президента. Нашій Перемозі – бути, ніхто і ніщо не відбере у нас свободу та майбутнє!

https://www.facebook.com/MVLukashuk

     – Ніч у нашому районі минула без надзвичайних ситуацій. Обстрілів, бойових дій, техніки та живої сили окупантів не зафіксовано,заспокоїв голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко, з побажаннями гарного дня та найшвидшої Перемоги.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163

      – День у Зеленодольській громаді пройшов неспокійно, – констатував міський голова Дмитро Невеселий. Знову під обстріл потрапили прикордонні території міста Зеленодольськ та села Велика Костромка. На щастя, ніхто не постраждав.

     Ведеться робота з аналізу пошкоджень об’єктів, закладів освіти усіх рівнів, які знаходяться на території громади.

      – Працюємо в гуманітарному напрямку. На території нашої громади велика кількість різних категорій людей отримують допомогу. Дякуємо усім фондам за співпрацю. Дякуємо волонтерам за допомогу жителям громади, ВПО, військовим. Дякуємо працівникам виконкому, які працюють за цим напрямком. Разом до Перемоги! – написав очільник громади.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100013474629316

     Криворіжжя міцно тримає фронт. Хорошу новину повідомив у своєму дописі на Facebook начальник військової адміністрації міста Кривий Ріг Олександр Вілкул:

      – За даними МО України, на нашому напрямку, в районі села Добрянка Херсонської області, українські воїни майже повністю знищили диверсійно-розвідувальну групу окупантів та успішно відбили штурм, який вона спробувала вчинити.

     Про ситуацію на фронті Олександр Юрійович у своєму брифінгу розповів наступне:

      – За інформацією оперативного командування «Південь», ворог активізував застосування бойової авіації. Зокрема, провів гелікоптерні атаки з переправи через річку Інгулець на півночі Херсонщини, а також атакував район нещодавно звільненої нашими військами Іванівки. Але результатів не досяг, у нас втрат немає. Водночас успішно продовжує діяти наша авіація, яку орківські пропагандисти дуже поспішили поховати ще чотири місяці тому. Загалом, ворог продовжує зазнавати втрат у живій силі та техніці. Не маючи ні тактичних, ні оперативних успіхів, орки вдаються до злочинної тактики випаленої землі та ведуть обстріл мирних населених пунктів, як на лінії зіткнення, так і на території Криворізького району. Сьогодні обстріляли Апостолівську, Широківську, Зеленодольську громади та громаду Ниви Трудової. В Апостолівській та Нивотрудівській громадах ворог цілеспрямовано підпалив снарядами поля із пшеницею. Також під обстріл потрапили Зеленодольськ та Велика Костромка, виникла пожежа у лісосмузі. Але завдяки оперативним діям ДСНС там пожежу вже загасили. Слава Богу, що постраждалих немає.

     Посадовець звітує, що у Кривбасі ситуація зберігається стабільною та повністю контролюється Військовою адміністрацією і ЗСУ:

      – Життєдіяльність міста повністю забезпечена, працюють усі органи влади, соціальні установи та комунальні підприємства. Військова адміністрація продовжує надавати допомогу військовим як у будівництві нових оборонних споруд, так і в забезпеченні наших частин сучасною технікою.Функціонують літні клуби дозвілля для дітлахів. Як і раніше, дотримуємося витримки і спокою, віримо в наші Збройні Сили, кожен на своєму місці наближаємо Перемогу!

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

https://fb.watch/e6aUdbFBsH/

      Ми бачимо, як завзято Захисники та Захисниці України женуть ворога геть, закриваючи мирні міста і села своїми мудрими тактичними діями і сильними плечима. Тож, зберігаймо спокій та витримку, продовжуємо бути надійним тилом для нашого хороброго війська і вільної Батьківщини. Віримо в Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11