2 ЛИПНЯ, ДНІПРОПЕТРОВЩИНА: ВТРАТА ГЕРОЯ, ПОДЯКА НАШИМ ЗАХИСНИКАМ ТА ЗАКЛИКИ ЩОДО ОБЕРЕЖНОСТІ

Втрата Героя. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що у боях на Херсонщині загинув солдат-піхотинець 60-ї бригади ТУЗ Дмитро:
– У мирному житті він був зварювальником. На війні – незламним «кіборгом». У 2014-му боронив донецький аеропорт. Цьогоріч, коли почалася «велика війна», одразу став до війська. На жаль, клята війна забрала його життя. Без батька залишилася 6-річна дівчинка. Йому тепер назавжди 33… Герої не вмирають, але їх важко проводжати…
Все під контролем. Також посадовець відзначив, що ніч у регіоні минула тихо: без тривог та обстрілів. На ранок спокійно у всіх районах нашого регіону.
 Бажаю всім доброго суботнього ранку та гарних вихідних, — акцентував Валентин Резніченко.
Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав, що протягом доби в громадах області було тихо. За це він подякував нашим мужнім Захисникам, які боронять кордони регіону. Мешканцям посадовець побажав мирних та вдалих вихідних.
Гуртуймося заради Перемоги. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території немає. Гучні звуки, які можуть чути мешканці Нікопольщини – це робота артилерії на інших територіях.
Євген Вячеславович нагадав про те, що війна триває. Тому попрохав всіх не забувати про це та бути уважними та обережними:
– Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги, не підіймайте незнайомі предмети, уникайте місць скупчень людей, — закликав посадовець.
Також Євген Євтушенко закликав підтримувати та допомагати одне одному, гуртуватися навколо спільної мети — нашої Перемоги над загарбниками і терористами.
 
Ситуація напружена, але ми віримо у наші ЗСУ. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул відзначив, що оперативна обстановка на Криворізькому напрямку фронту зберігається напруженою:
– Але бойовий дух наших частин дуже високий, вони чітко виконують усі бойові вказівки, ситуація повністю контролюється Збройними Силами України та Військової адміністрації. Є певні успіхи, але почекаємо офіційної інформації про це від військових.
Рашисти обстрілюють прикордонні території. Також, за словами посадовця, триває будівництво нових та посилення існуючих оборонних споруд на всіх лініях оборони в усіх напрямках. Разом з тим орки продовжують обстріл по всій лінії зіткнення з усіх видів РСЗВ, ствольної артилерії, танків та мінометів:
– На жаль, у лікарні померла тяжко поранена після обстрілу села Орлове на Херсонщині 48-річна жінка. Лікарі кілька днів боролися за її життя, але поранення виявилися несумісними з життям. Це ще одна смерть та військовий злочин на кривавих руках рашистів.
Сапери рятують життя людей. Не припиняються роботи з розмінування територій. З 24 лютого надзвичайники ліквідували вже близько трьох із половиною тисяч касетних боєприпасів:
– Я дякую нашим героїчним рятувальникам. Кожне розмінування – це врятоване людське життя.
Місто живе та допомагає прифронтовим громадам. Якщо говорити про Кривий Ріг, то ситуація у місті стабільна. Влада, соціальні установи, комунальні підприємства, правоохоронні органи – правильно виконують свої обов’язки. Забезпечено і роботу міського комунального транспорту.
Також місто продовжує також надавати системну допомогу сусіднім громадам:
– Вчора і сьогодні відвезли до фронтових населених пунктів Зеленодольської та Нововоронцовської громад 1000 великих продуктових наборів. Кожен – це понад одинадцять кілограмів продуктів. Адресно роздавали буквально під звуки обстрілів. Там людям справді дуже важко. І ми продовжуватимемо й надалі надавати таку допомогу. Дуже дякую всім, хто бере участь у цій роботі. Передаю подяку всьому Кривому Рогу від мешканців фронтових громад.
Олександр Вілкул закликав всіх за можливості відпочити на вихідних. Але при цьому обов’язково дотримуватися правил воєнного часу, не забувати про комендантську годину та світломаскування.
Ми також закликаємо мешканців бути обережними – берегти себе та рідних. І не припиняти вірити у наших Захисників, які ціною своїх життів боронять рідну землю від рашистів. Доземний уклін Вам! Знаємо – Переможемо!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11