30 червня, Дніпропетровщина: влучання ракети по полю на Нікопольщині, наслідки ворожих атак на Криворіжжі і втрата Героя з Апостолівщини

     Ворог поцілив по Нікопольському району. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив про те, що ніч минула з однією тривогою і атакою:

     – Ворог поцілив з РСЗВ по Нікопольському району. За попередньою інформацією, без постраждалих. Зараз на місці «прильоту» працюють фахівці. В інших районах області на цю хвилину спокійно.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko/posts/pfbid02QDkUgBnmn6H5xkWY8iJNoxE8J4T6iTvGxPgzicWbxwBFqt191GHduzNRu3GjRzWJl

     Жахливі наслідки обстрілу Криворіжжя. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук доповів про те, що внаслідок вчорашніх ворожих атак по Зеленодольську і с.Велика Костромка, які сталися вранці, в населених пунктах зруйновано складське приміщення, понад півтора десятки одиниць сільськогосподарської техніки, нежитлову будівлю в дачному товаристві, п‘ять вуликів. Окрім цього, пошкоджено три будівлі, серед яких – приміщення сільського клубу, і лінію електропередач. На щастя, минулося без постраждалих.

     – Це просто терор, – написав посадовець. – Терор мирного населення, цілеспрямовані спроби знищення, військові злочини. За них має понести відповідальність кожен російський окупант. Вірю, що ніхто з них не сховається від правосуддя. ЗСУ обов’язково доведуть свою справу до кінця – виженуть всіх загарбників з української землі. Ворогу краще забратися геть з України якнайшвидше. Пам’ятайте, що кожен день наближає нас до Перемоги. За нами правда. Віримо в Збройні Сили та Президента.

https://www.facebook.com/nbankr/posts/pfbid0UTh6naiJ4DG8yDTjBt9BfhFcLDCFMYkQL1rVmMfcwU6mZQJLa5vDgaV216AbkJbTl

     Орки поцілили у поле. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко поінформував, що вранці рашисти поцілили у скошене поле поблизу одного з сіл Нікопольщини, що розташовується на межі з Криворізьким районом:

     – Руйнувань та постраждалих немає. Орієнтовно, приліт однієї ракети РСЗВ. В іншому, все спокійно, бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території району немає.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0p5t1p2CZNBzMMpU4yJ8RurM8zEhLGGsqmqqJDuTkNZwa1Aws8B2qeTPwrshpVPqCl&id=100025234411163

     Раджу зберігати спокій і не чіпати підозрілі предмети. Мер Покрова Олександр Шаповал додав інформацію та застереження до сказаного головою РВА:

     – Попередньо, постраждалих на місці влучання немає. На місці працюють фахівці МНС. Більш детальна інформація буде пізніше. Раджу зберігати спокій та бути обережними й обачними. Ні за яких умов не чіпайте підозрілі предмети.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02t5CpaH5zr3Mcs7REp1KvrtwuzjXS41LENj9tsRhMUPuJhD1YHMFBkyqpTorudSgl&id=100017214120763

     Допомога військовим не припиняється. Мер Нікополя Олександр Саюк доповів, що місто продовжує допомагати військовим. Так, нещодавно на потреби Захисників були передані ще 2 одиниці автотехніки:

     – Дякуючи нашим військовим в межах доріг біля Нікополя та району російських військ немає. Ситуація стабільна, контрольована, – зазначив очільник Нікополя.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0RDXKecwiKGRzH9dz4Ea9EvZhmUNWb1dWGXLpxgz6ZabDE3Xipj512muSfnQEXixJl&id=100007306800538

     Тримаємося разом, віримо у Перемогу. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул повідомив, що завдяки вмілим діям ЗСУ військові частини продовжують не лише тримати оборону, а й проводять успішні операції щодо подальшого звільнення захоплених окупантами населених пунктів Херсонської області:

     – За інформацією Генштабу ЗСУ, на Криворізькому напрямку звільнено та взято під контроль населений пункт Потьомкіне. Це близько 20 кілометрів на південь від Зеленодольська. Ворог зазнав значних втрат у живій силі та техніці. Давайте скажемо спасибі нашим воїнам за виявлені мужність та героїзм. Бої насправді запеклі бої тривали кілька днів, але успіх на нашому боці. Упевнений, що крок за кроком буде звільнено і Херсонщину, і всю територію нашої рідної України.

     Окупанти продовжують обстріл по всій лінії зіткнення. У Криворізькому районі ворог кілька разів обстріляв Зеленодольську громаду та Зеленодольськ із різних видів артилерії та РСЗВ.

     Щодо обстановки у Кривому Розі та районі, то вона зберігається повністю стабільною і перебуває під контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Уся критично важлива інфраструктура, комунальні підприємства та міський транспорт працюють стабільно.

     За словами Олександра Вілкула, до Кривого Рогу продовжують прибувати біженці:

     – Вчора нам вдалося евакуювати до міста ще 23 людини з окупованих населених пунктів – Високопілля, Ольгине та Архангельське Херсонської області. Приїжджають біженці й з інших областей. Загалом, зараз у Кривому Розі вже майже 52 тисячі лише офіційно зареєстрованих переселенців, реальна цифра – понад 65 тисяч.

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul/videos/991308948111003/

     Втрата Героя. Голова міста Апостолове Андрій Оса повідомив, що громада попрощалася ще з одним своїм Героєм:

     – КИЧУК Анатолій – військовослужбовець 25 окремої повітряно-десантної бригади, мешканець села Кам’янка, загинув при виконанні бойового завдання. Йому був 51 рік. Від себе особисто, від імені Апостолівської міської ради та всієї територіальної громади, висловлюю глибоке співчуття рідним загиблого героя. Разом із депутатами та апаратом міської ради, на центральній площі Апостолового живим коридором провели кортеж із загиблим захисником, який прямував до Кам’янки. Світла пам’ять Анатолію. Він боровся за Україну на землі, тепер захищатиме її на небі

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0fjzJ4EE8Nsa9HNQp9oi4bRwxaJWykxP4gEGbH8GKBaAMK9Sfesvht3h5dA9h7MMl&id=100056511580959

     Віримо, що зуміємо перемогти цю нечисть та вигнати її з рідної землі. Тому з усіх сил намагаємось зберігати спокій, продовжуємо працювати та наполегливо йти до нашої спільної мети – Перемоги України!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11