Український борщ внесено до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО

     Сьогодні, 1 липня, на 5-ому позачерговому засіданні Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО елемент «Культура приготування українського борщу» внесено до Списку нематеріальної культурної спадщини, що потребує негайної охорони.

      Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко зазначив:

      — Українська кухня тісно пов’язана з нашою культурою та історією. Борщ — це взагалі елемент об’єднання та національної ідентифікації всіх українців. Кожна родина у всіх регіонах нашої країни має свій рецепт приготування цієї страви. Відрізняються й локальні продукти. Та, однозначно, борщ має асоціюватись виключно з Україною. Бо саме тут його почали готувати сотні років тому і до сьогодні готують найкраще. Відтепер український борщ — офіційно під захистом ЮНЕСКО. Ніхто не має права привласнювати наше”.

     Очевидно, що агресія росії направлена не лише на знищення української нації, а й становить загрозу українській культурній спадщині. Тому під час війни ми змушені захищати своє, все те, що хочуть вкрасти в нас рашисти.

      Міністр написав, що битва за борщ розпочалась ще до війни і тепер закінчилася перемогою українців.

      Дивно чути маячню російських пропагандистів, які наш борщ називають “проявом екстремізму та нацизму«.

      Але тепер, хоч би як не кусали лікті прихильники “русского мира”, борщ офіційно визнали українським. Це стало можливим завдяки зусиллям експертів Євгена Клопотенка та Марини Соботюк за підтримки Постійного представництва України при ЮНЕСКО, Міністерства культури та інформаційної політики України і Міністерства закордонних справ України, Посольства України у Франції.

https://mkip.gov.ua/news/7345.html

     Тож у нас з Вами зʼявився чудовий привід на цих вихідних наварити та пригостити борщем рідних та близьких людей. Ласуймо найсмачнішою стравою з любовʼю до своєї Батьківщини та вірою в Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11