КОЖНОГО ДНЯ РОСІЙСЬКІ ОКУПАНТИ ГАТЯТЬ ПО МИРНОМУ НАСЕЛЕННЮ ТА ЦИВІЛЬНИМ ОБ’ЄКТАМ, АЛЕ ПОПРИ ВСЕ НА ДНІПРОПЕТРОВЩИНІ СИТУАЦІЯ КОНТРОЛЬОВАНА

     Про це під час підсумкового тижневого брифінгу повідомив голова обласної ради, заступник керівника Ради оборони області Микола Лукашук. Найбільш напруженою залишається ситуація на Криворіжжі. При цьому Дніпропетровщина живе… Приймає вимушених переселенців та підприємства з окупованих територій, збирає урожай, зміцнює оборону, робить запас продуктів та медикаментів, вітає випускників із закінченням першого етапу їх навчання і початком дорослого життя.

     Оперативна обстановка.

     – Вночі був обстріляний Нікопольський район. Піротехніки перевіряють територію на наявність касетних боєприпасів. Жертв та руйнувань немає, – сказав Микола Лукашук.

     Він додав, що кожного дня російські окупанти гатять по мирному населенню та цивільним об’єктам. Найбільше потерпає Криворізький район. Тільки за останній тиждень його обстріляли щонайменше 5 разів.

     Посадовець також повідомив, внаслідок авіа- та артнальотів із початку повномасштабного вторгнення в області виявили і знешкодили 3657 вибухонебезпечних предметів.

     – В цілому, ситуація на Дніпропетровщини залишається повністю контрольованою Збройними Силами України, підкреслив Микола Васильович.

     Наша область – лідер з кількості прийнятих переселенців. За відомостями голови Дніпропетровської облради, найбільше людей приїхали до Дніпра та Кривого Рогу:

     – Наші громади вже прийняли понад 300 тис. переселенців. Щодня приїздять 1-2 тис. людей з Донеччини, Луганщини, Херсонщини. Бачимо й зворотну тенденцію. Мешканці області повертаються додому із заходу країни. Наприклад, із Зеленодольської громади виїхало майже 15 тис. людей. Понад 7 тис. – вже повернулися, незважаючи на обстріли.

     Для старшокласників усіх населених пунктів області завершився навчальний рік. Учні готуються складати національний мультипредметний тест. Зареєструвалася понад 21 тис. школярів. Його можна буде пройти у 25 громадах Дніпропетровщини, де розташовано 60 відповідних пунктів.

     В області є запаси ліків, продуктів, предметів першої необхідності. Уся критична інфраструктура працює. Функціонують магазини, медзаклади, бізнес.

 

https://adm.dp.gov.ua/news/shchodnya-na-dnipropetrovshchinu-priyizdyat-1-2-tis-pereselenciv

     Живемо працюємо, тримаємо свій фронт і наполегливо крокуємо до Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11