Покров фінансово підтримав силові структури, оперативні служби та ЗСУ

     29-го червня відбулася позачергова 25 сесія Покровської міської ради 8 скликання під головуванням мера Олександра Шаповала. Депутатську групу нашого підприємства від партії “За майбутнє” на засіданні представляли: Сергій Шуваєв, Людмила Сорокіна, Роман Меркулов, Тетяна Постельняк та Віталій Малий.

     Перед тим, як перейти до розгляду питань порядку денного, депутати та всі присутні хвилиною вшанували пам’ять загиблих воїнів – мешканців нашого міста та всіх тих, хто поклав своє життя за свободу, незалежність і територіальну цілісність України у війні з російським агресором.

     Далі до слова був запрошений заступник міського голови Олександр Чистяков. Він озвучив декілька питань, стосовно затвердження Порядку використання у 2022 році коштів субвенції з міського бюджету державному на реалізацію певних програм, які діють на території нашої територіальної громади.

     Так, місцеві обранці одноголосно підтримали спрямування субвенцій з міського бюджету на першочергові потреби, що допоможуть належним чином забезпечити службову діяльність відділення №2 Нікопольського районного управління поліції ГУНП, Нікопольського МРВ УСБУ, Державної пожежно-рятувальної частини №44 Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області, тим самим зміцнивши безпекову ситуацію в Покрові та Нікопольському районі.

     Окрім того, у новій редакції була затверджена Програма «Про допомогу Збройним Силам України та іншим військовим формуванням, утвореним відповідно до законодавства України, на 2022 рік».

     Як додав Олександр Шаповал, кошти з міського бюджету у вигляді субвенції будуть перераховані на нагальні потреби Збройних Сил України:

     – Завдяки такій фінансовій підтримці окремі військові частини, які боронять Україну на Херсонському та Миколаївському напрямках, зможуть покращити свою матеріально-технічну базу та закупити необхідні речі.

     Ще одним питанням, яке було розглянуте депутатами, стало внесення змін до міського бюджету. Начальник фінансового управління Тетяна Міщенко пояснила, що проект рішення, в тому числі, має на меті зменшення планових призначень по Управлінню житлово-комунального господарства:

     – Таким чином, кошти в сумі 5 млн грн, які призначалися на капітальний ремонт покрівлі житлового фонду, будуть спрямовані на обороноздатність країни.

     За словами Тетяни Володимирівни, з метою реалізації «Програми національно-патріотичного виховання» 33 тис. грн підуть на перевезення абітурієнтів до військових вишів. Ці гроші міський бюджет виділив за рахунок заходів, які були заплановані Програмою, але не проведені цього року.

     Всі озвучені проекти рішень під час сесії були одноголосно підтримані депутатами Покровської міської ради.

     На цьому засідання було завершене. Очільник Покрова Олександр Шаповал подякував місцевим обранцям за те, що вони прийняли надзвичайно важливі рішення. За його словами, кошти, котрі виділяються із місцевого бюджету на потреби оперативних силових, оперативних служб та ЗСУ, будуть перераховані в найкоротший термін. І вже зовсім скоро вони допоможуть зміцнити безпековий режим у місті та районі. А наші Захисники зможуть за них придбати необхідне обладнання для оборони рідної землі та наближати нашу спільну Перемогу.

Підготувала Олександрина ЛЕЩЕНКО

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11