24 червня, Дніпропетровщина: ворожі обстріли Криворіжжя, мирне життя поряд з війною, заклики до обережності та віра в ПЕРЕМОГУ

     Криворіжжя вкотре потерпає від ворожих обстрілів. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що ніч в регіоні минула з тривогами та обстрілами:

     – Агресор знову, використовуючи «Урагани», ударив по Криворізькому району. Ворожі снаряди поцілили по двох громадах – Гречаноподівській та Широківській. Люди, на щастя, не постраждали.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko/posts/pfbid0bKKg6cauY5vHpGtANnWNYb3u58BiNg6uEsWGrdD2uGtHCtsCL9mFiQrk6kHg6eTzl

     Україна – нездоланна! Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав, що у Гречаноподівській громаді снаряди прилетіли у поля, обійшлося без руйнувань і постраждалих.

     Окрім цього, касетними боєприпасами обстріляли околиці села Шестерня (Ши- роківська громада): там одна будівля частково зруйнована. Людей не зачепило.

     Микола Васильович розповів, що окупанти і вчора тероризували Криворіжжя:

     – 23-го червня рашисти вкотре вдарили по Апостолівській громаді, а саме по селам Новосеменівка і Перше Травня. На щастя, з людей ніхто не постраждав. У Новосеменівці внаслідок обстрілу відсутнє світло, ведуться відновлювальні роботи.

     Якщо говорити про стан на цю хвилину, то ситуація в області контрольована. Російських окупаційних військ на Дніпропетровщині немає.

     Посадовець також сказав про те, що вже 4 місяці наша країна живе в іншій реальності, хоча дехто давав нам кілька днів:

     – Але ці прогнози не справдилися, бо Україна – нездоланна. І ми обов’язково Переможемо!!!

https://www.facebook.com/nbankr/posts/pfbid037E1q6ZtvKnsHsGGu9jrfFNSHhVjpTVKazqyxS47BDdszswQxRDr9jcsDCefctPGFl

     Мирне життя поряд з війною. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що доба минула відносно спокійно: бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території немає:

     – Ми продовжуємо жити дивним життям, в якому мирні речі існують поряд з війною: працюють підприємства, аграрії почали збір зернових, одночасно маємо блокпости, заміновані пляжі та навчальні стрільби. Нинішній час надзвичайно важкий.

     Так, важкий час, але ми маємо впоратись, бо час обрав саме нас! Євген Вячеславович закликав мешканців Нікопольщини підтримувати та допомагати один одному. При цьому попрохав тих, хто не може або не хоче цього робити, не ображати нікого ані словом, ані справою, не множити негатив, якого зараз і так скрізь достатньо. Абсолютно згодні з очільником району. Сподіваємось, не тільки ми…

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0z7JzwuemSzHYGBfnX7puzcZEGnd7kAEK3E8xyodXhaxDWdHidZsMkZuiQbGDEdT9l&id=100025234411163

     Ситуація напружена, але під контролем. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що на Криворізькому напрямку фронту ситуація зберігається стабільно-напруженою, але знаходиться під повним контролем Збройних Сил України:

     – За офіційною інформацією оперативного командування «Південь», на півночі Херсонщини ворожа диверсійно-розвідувальна група намагалася проникнути в тил наших військ, але отримала потужну вогневу відсіч, зазнала втрат і змушена була відступити. Не маючи успіхів, окупанти ведуть обстріл по всій лінії нашого напрямку фронту з усіх видів РСЗВ, ствольної артилерії, мінометів. Також, за даними Міноборони, зафіксовано застосування ворогом бойової авіації у районі Князівки – це Херсонська область, але близько до Зеленодольська.

     Допомога постраждалим від рук окупантів. Кривий Ріг продовжує допомагати прифронтовим громадам у відновленні зруйнованої окупантами інфраструктури:

     – Там працюють фахівці від Криворізької громади, надсилаємо необхідні будматеріали. Вчора до Зеленодольська поїхали 3 великі фури будматеріалів. Завтра плануємо ще 4. Ми зараз дійсно всі працюємо як одна команда.

     З вірою у Перемогу. Ситуація у місті та районі повністю стабільна, контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Забезпечено роботу всієї критично важливої ​​інфраструктури, екстрених служб та міського транспорту.

     Триває робота щодо поповнення стратегічного запасу міста продуктами та медикаментами. Тут ситуація також стабільна.

     Олександр Вілкул закликав всіх, як і раніше, запастись терпінням і витримкою, вірити в наші Збройні Сили та разом наближати Перемогу!

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul/videos/5555539774469765/

     Будьте дуже уважні та СЛІДКУЙТЕ ЗА ДІТЬМИ. Так у своїй вечірній доповіді написав міський голова Апостолового Андрій Оса. Він зазначив, що наразі громада оговтується від ворожих обстрілів. Частина міста, де був приліт, усипана касетними боєприпасами. ДСНС разом із військовими саперами знешкодили 99 одиниць таких касет. Роботи продовжуються. ДСНС ЗАБОРОНЯЄ ЖИТЕЛЯМ ПРИЛЯГАЮЧИХ ДО ЗОНИ ОБСТРІЛУ БУДИНКІВ ВИХОДИТИ НА ВУЛИЦІ, доки сапери не закінчать огляд та знешкодження:

     – Максимальна обережність! Будьте дуже уважні та СЛІДКУЙТЕ ЗА ДІТЬМИ! Особливо що стосується трави/кущів, інших місцевостей із поганою видимістю – там можуть бути незірвані касети, котрі здатні самостійно детонувати через 34 години після падіння. Не наражайте себе на небезпеку!

     Очільник громади також додав такі застережливі настанови:

     – Громадо, почули вибухи – одразу перейдіть до безпечних місць! Підвали ваших будинків, правила двох стін! Ви не отримаєте жодного достовірного попередження про обстріл! Якби можна було передбачити та попередити дії ворога, скільки життів було б врятовано! Зрозумійте, що ми живемо у війні. Зозумійте, що ми наближені до лінії зіткнення. Дбайте про власну безпеку! Бережіть себе!

https://www.facebook.com/profile.php?id=100056511580959

     Ми повністю підтримуємо всі заклики керівників громад Дніпропетровщини. Дякуємо їм за те, що максимально намагаються дбати про життя і здоров’я людей, вберегти від найстрашнішого. Але ми зуміємо Перемогти ворога тільки спільними зусиллями. Тому дослухаємось до посадовців, не втрачаємо надії, віримо в незламність ЗСУ! Продовжуємо працювати задля нашої Перемоги! За нас – уся Європа, і ми тепер, практично, в її складі на офіційному рівні, за нас – увесь світ! Україна – могутня і нездоланна, українці – сильні та нескорені!!!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11