17 червня, Дніпропетровщина: втрата Героя, ворожі обстріли Криворіжжя та подяка медикам за безцінний внесок у нашу Перемогу

Він був справжнім воїном… Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів про те, що в боях під Ізюмом загинув Герой з Дніпропетровщини 46-річний КОМПАНІЄЦЬ Сергій.

Наш мужній воїн перебував на передовій з 2014 року, в складі 93-ї бригади. Заповідав не плакати на його похороні та посадити біля могили калину… Його проводжала вся Голубівка. Вічна слава Герою…

Ворожі обстріли не припиняються. За словами посадовця, вчора пізно ввечері рашисти знову обстріляли з артилерії Зеленодольську громаду, поціливши по селу Велика Костромка. На щастя, обійшлося без постраждалих.

Минула ніч пройшла з однією тривогою, але без обстрілів.

Тримаємось та віримо у краще. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав, що у Великій Костромці внаслідок обстрілів пошкоджено 4 будинки та лінія електропередач.

Надвечір ворог поцілив по території Широківської громади. Як наслідок – загорілося поле пшениці площею понад 100 га. Які можуть бути військові об‘єкти на полі пшениці? Жодних. Окупанти продовжують свідомо підривати продовольчу безпеку як України, так і всього світу, – зазначив посадовець.

Щодо ситуації в інших районах області, то доба минула мирно. Як акцентував Микола Лукашук, обласні рада і військова адміністрація, органи місцевого самоврядування, поліція, ДСНС, військові – всі працюють 24/7. Вірно служать Україні та українському народу.

В сторону Апостолового краще не їздити. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко поінформував, що доба на нашій території минула спокійно: бойових дій, техніки та живої сили окупантів немає.

Посадовець зазначив, що на Херсонському напрямку – без суттєвих змін. Додав, що розпочалася евакуація всіх бажаючих з м.Апостолове. Він ще раз нагадав про те, що мешканцям нашого регіону слід утриматися від поїздок у цьому напрямку.

Подяка медикам за нелегку працю. Мер міста Покров Олександр Шаповал звернувся до медичних працівників зі словами привітання до їхнього професійного свята:

Спасибі кожному медпрацівнику – лікарю, медсестрі, фельдшеру, провізору, лаборанту, молодшому медичному персоналу, водіям — всім, хто залишається на своєму посту. Спасибі, що сьогодні, у такі непрості й вирішальні для країни часи, показуєте приклад відданості своїй професії – людям! Ви – наші Герої! Бажаю Вам здоров’я, миру й Перемоги нашій Україні!

Продовжуємо працювати на Перемогу! Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул в ході традиційного брифінгу поінформував, що на Криворізькому напрямку фронту оперативна обстановка зберігається стабільно напруженою:

За інформацією Міністерства Оборони України та Оперативного командування «Південь», ворог зосередив зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні контрнаступу наших військ. Дякуємо кожному солдатові та офіцеру наших частин за мужність і ту титанічну роботу, завдяки якій на території області немає окупантів, люди почуваються під захистом та працюють на Перемогу!

Також посадовець додав, що окупанти не припинять обстріли на лінії зіткнення, а саме в районах населених пунктів Осокорівка, Добрянка, Тополине, Князівка та інших.

Триває розмінування територій. Після вчорашніх обстрілів ліквідовано ще 36 касетних боєприпасів, що не розірвалися, і 3 ракети від «Урагану».

Як акцентував Олександр Вілкул, загалом ситуація у Кривому Розі та районі перебуває під повним контролем Військової адміністрації, ЗСУ та правоохоронних органів.

До Кривого Рогу продовжують прибувати біженці. За вчорашній день прийнято ще 303 людини. З них 14 евакуйовано з Апостолового та 23 – з фронтового села Білоусове Херсонської області. Загалом у місті лише офіційно зареєстровано понад 48,5 тисяч переселенців, реальна цифра понад 60 тисяч.

Продовжуємо наполегливо працювати, робити свій внесок у спільну Перемогу! Віримо, що зуміємо вистояти та звільнити Україну від окупантів!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11