13 ЧЕРВНЯ, ДНІПРОПЕТРОВЩИНА: ВОРОЖІ ОБСТРІЛИ КРИВОРІЗЬКОГО ТА СИНЕЛЬНИКІВСЬКОГО РАЙОНІВ, ЗАКЛИКИ ДО ОБЕРЕЖНОСТІ ТА ВІРА У ПЕРЕМОГУ

Ворожі обстріли не припиняються. Є жертви. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко поінформував про те, що ніч для регіону видалася надзвичайно складною, особливо у Зеленодольській громаді:
– Ворог з «Ураганів» ударив по житловим кварталам. У Зеленодольську поцілили по центру міста. Попередньо, одна людина загинула, п’ятеро –поранені. У Великій Костромці – без постраждалих. Село частково залишилося без світла.В обстріляних населених пунктахпошкоджені та зруйновані будинки. Території засіяні касетними боєприпасами.
Вчора, за словами посадовця, вороги здійснили обстріли одразу двох районів Дніпропетровщини – Синельниківського та Криворізького:
– У Покровській громаді Синельниківського району загинула жінка, зруйнований будинок. По Зеленодольській – ворог бив з «Ураганів», влучив у міський парк, викликло загоряння. Рятувальники зуміли оперативно приборкати вогонь, постраждалих немає.
Ми переможемо, і це 100%! Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук доповнив, що в інших громадах області наразі ситуація контрольована:
– Попри ворожі обстріли, українські захисники міцно тримають оборону.
Микола Васильович акцентував, що між рф та Україною існує величезна різниця, адже «Для нас людське життя – найвища цінність. Для них – це порожнє місце. Заради того, щоб задовольнити імперські амбіції одного хворого диктатора, вони готові на все. Навіть нести смерть і розруху».
Посадовець додав, що наші героїчні ЗСУ продовжують нищити окупантів. Ворог використовує системи реактивного залпового вогню та ствольної артилерії, щоб наносити удари по населеним пунктам Херсонщини, які межують із нашою областю. За це отримує гідну відповідь від наших захисників, змушений відступати.
– Херсонська, Запорізька та інші області зараз потерпають від окупантів. Але всі регіони обов’язково будуть звільнені. Можливо, не так швидко, як нам того хотілося б. Однак, хто б там що не казав – синьо-жовтий стяг обов’язково майорітиме в кожному куточку нашої неподільної України. Нічого в окупантів не вийде. Ми переможемо цей російський морок, – упевнений Микола Лукашук.
Розслаблятися не варто. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко відзначив, що ніч в районі минула спокійно: бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території немає.
Разом із тим, посадовець закликав мешканців бути максимально обережними, навіть не дивлячись на те, що наразі у регіоні відносно тихо:
– Парки та набережні населених пунктів, розташованих поряд з окупованою територією, заповнені людьми. Молоді жінки з дітьми спокійно гуляють вулицями під час повітряної тривоги. Нагадаю, що це відбувається в районі, де найкоротша відстань до окупантів (через водне дзеркало водосховища) складає трохи більше чотирьох кілометрів. Прибережна частина району знаходиться в зоні можливого обстрілу із застосуванням мінометів, ствольної та реактивної артилерії. Для прикладу, час польоту боєприпасу РСЗВ від окупантів до нашої території складе близько 10-15 секунд, в залежності від місця пуску та зони обстрілу.
Посадовець зазначив, що він радить усім бути надзвичайно уважними та обережними! За можливості уникатимісць масових скупчень людей, не залишатибез уваги сигнали повітряної тривоги:
– Пам’ятайте, що берегова лінія водосховища – одне з найнебезпечніших місць відпочинку в реаліях сьогодення. Війна триває. Разом з тим, усвідомлюючи всі можливі ризики, продовжую налаштовувати вас на те, що у нас все буде добре. Україна Переможе!
Ситуація напружена, але контрольована. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул поінформував про оперативну обстановку на Криворізькому напрямку фронту, яка залишається стабільно напруженою:
– Наші військові виявляють справжні мужність та героїзм. Ворог зазнає значних втрат у живій силі та техніці. Орки все більше зосереджені на зміцненні власної оборони та мінують тимчасово окуповану територію. Загалом, ситуація на нашому напрямку знаходиться під повним контролем ЗСУ.
Також було зазначено, що ворог продовжує масові обстріли по всій лінії зіткнення з усіх видів РСЗВ, ствольної артилерії та мінометів.
Сапери майже щодня розміновують території. Лише за минулий тиждень було знешкоджено близько 300 ворожих касетних боєприпасів.
Олександр Вілкул написав про те, що місто посилює лінії оборони на всіх напрямках. Також триває робота з матеріально-технічного забезпечення військових.
У Кривий Ріг продовжують прибувати біженці. Тільки офіційно зареєстрованих переселенців уже понад 48 тисяч. Фактично ця цифра перевищує 60 тисяч:
– Ми надаємо допомогу всім, кому вона потрібна. Ми – одна країна, тому завжди допомагатимемо один одному.
Керівник військової адміністрації закликав усіх продовжувати тримати свій фронт, наближаючи нашу Перемогу!
Жахливі наслідки ворожої атаки. Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий повідомив про наслідки нічних ворожих обстрілів, зазначивши, що снаряди пошкодили та зруйнували житлові будинки, лінії газо- й електропостачання. Зараз надзвичайники працюють над перевіркою міста на предмет наявності нерозірваних касетних снарядів:
– Працівники ДСНС вже локально оглянули місто, огородили зони, які треба обходити. Сапери продовжують працювати. Тому інформую мешканців: переміщуватися містом дозволено, але тільки тротуарами і пішохіднимидоріжками, дорогами. Разом із тим, слід уважно дивитися під ноги. Снарядів багато, тому є висока вірогідність того, що вони ще десь є. Ходити по зеленим, парковій та пляжній зонах – ЗАБОРОНЕНО! Якщо Ви помітили невідомий предмет – не наближайтесь і не чіпайте його! Одразу повідомляйте спеціалістам, зателефонувавши за номерами «101» і «102», або на гарячу лінію міської ради.
 
Ми надзвичайно співчуваємо Синельниківській та Зеленодольській громадам, які найбільше потерпають від рук рашистів! Сподіваємось, що це жахіттядля них скоро закінчиться. Віримо, що наші мужні воїни зуміють знищити ворога та принести на нашу землю довгоочікуваний мир! Поки ж розпочинаємо новий тиждень та продовжуємо міцно тримати свій фронт заради Перемоги України!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11