Велика Британія відправить в Україну пускові установки M270 із радіусом ураження до 80 км

     Україна отримає реактивні системи залпового вогню M270, які можуть вражати цілі на відстані до 80 км за допомогою високоточних керованих ракет. Велика Британія також постачатиме боєприпаси M31A1 у великих масштабах. Рішення Великої Британії було тісно узгоджено з рішенням США надати ракетну артилерійську систему підвищеної мобільності (HIMARS) — варіант РСЗВ (MLRS).

     Про це життєво важливе для України рішення оголосив прем’єр-міністр Сполученого Королівства Борис Джонсон:

    - Ми не можемо стояти осторонь, поки російська далекобійна артилерія розрівнює міста і вбиває невинних мирних жителів.
	Велика Британія подарує Збройним Силам України реактивні системи залпового вогню, щоб вони могли ефективно відбивати триваючий наступ росії.
https://twitter.com/BorisJohnson/status/1533729024710692866

 

     Відповідну заяву на офіційному вебсайті уряду Великої Британії від імені оборонного відомства зробив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

     Він сказав:

     — Велика Британія підтримує Україну в цій боротьбі та бере на себе провідну роль у забезпеченні її героїчних військ необхідною зброєю, необхідною для захисту своєї країни від неспровокованого вторгнення. Якщо міжнародна спільнота й надалі підтримуватиме її, я вірю, що Україна зможе перемогти.

      Оскільки тактика росії змінюється, так само змінюється і наша підтримка Україні. Ці дуже потужні реактивні системи залпового вогню дозволять нашим українським друзям краще захистити себе від жорстокого використання далекобійної артилерії, яку сили путіна використовували без розбору, щоб зруйнувати міста.

     Велика Британія була першою країною Європи, яка постачала летальну допомогу Україні, і з тих пір надала Збройним Силам України тисячі протитанкових ракет, протиповітряних систем та бронетехніки.

     Британія також взяла на себе провідну роль у координації міжнародних пожертвувань військової допомоги: Бен Воллес провів дві міжнародні конференції донорів для координації підтримки з боку 35 країн-партнерів, тоді як літаки Королівських Повітряних Сил перевезли в Україну тисячі тонн військової допомоги від донорів з усього світу.

     Велика Британія продовжить надавати допомогу, щоб забезпечити Україні те, що їй необхідно для захисту від жорстокої російської агресії.

https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/333909062255512

      Дякуємо Великій Британії за принципову позицію та оперативні рішучі кроки підтримки нашої держави. Україна обʼєднала навколо себе найсильніших і найвпливовіших світових лідерів, які прагнуть встановити тріумф правди й справедливості, тому впевнено наближають Перемогу України.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11