5 ЧЕРВНЯ, ДНІПРОПЕТРОВЩИНА: ОБСТРІЛИ КРИВОРІЖЖЯ, ПРИФРОНТОВЕ ЖИТТЯ ТА НЕБЕЗПЕКА ВОРОЖИХ СНАРЯДІВ

Повітряні тривоги та обстріли Криворіжжя. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що ніч та ранок пройшли неспокійно – через загрозу авіаудару постійно вмикалися сирени.
Окрім цього, під ворожі обстріли знову потрапив Криворізький район:
– Артилерія окупанта вдарила по Зеленодольській громаді. Є руйнування житлових будинків у двох селах.
Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав вищезазначену інформацію, розповівши, що рашисти також били з артилерії по прикордонним територіям Широківської громади. Всі снаряди влучили у поля, постраждалих людей немає.
– В інших громадах Дніпропетровщини протягом ночі все було тихо. Російських окупаційних військ в області немає. Віримо в ЗСУ, віримо в Президента. Україна переможе! – запевнив посадовець.
Район живе прифронтовим життям. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко поінформував, що бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території району немає.
Він також зазначив, що Нікопольщина продовжує жити прифронтовим життям, де відпочинок в парку мирно співіснує з підготовкою бойових позицій та волонтерською діяльністю.
– Що стосується лінії фронту, то вона майже не рухається. Наші мужні ЗСУ самовіддано протистоять рашистам на Херсонському напрямку, де тривають позиційні бої, — додав очільник районної ради.
Ситуація стабільно-напружена. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул в ході традиційного брифінгу доповів про те, що ситуація у Кривому Розі та Криворізькому районі повністю контролюється ЗСУ та Військовою адміністрацією. Оперативна обстановка на цьому напрямку залишається стабільно напруженою. З позитивних новин – збитий нашими військовими орківський безпілотник «Орлан».
– Згідно оперативної інформації, ворог здійснює мінування вздовж лінії зіткнення. Ми також бачимо факти блокування мобільного зв’язку та інтернету на окупованій території, — повідомив посадовець.
Також він поінформував, що триває відновлення інфраструктури звільнених населених пунктів та сіл, в яких є руйнування через регулярні обстріли орками:
– Я пишаюся нашими солдатами, лікарями, екскаваторниками, комунальниками, водіями, усіма, хто працює, навіть не дивлячись на обстріли, хто надає допомогу людям. Для мене є велика честь працювати з вами! Щиро Дякую! – сказав Олександр Вілкул.
Триває розмінування. З 24 лютого у Криворізькому районі рятувальники вже розмінували понад дві тисячі касетних елементів, зокрема, за перші дні літа знищено 93 касетні боєприпаси від систем від РСЗВ «Ураган» та «Торнадо-С».
Саме у зв’язку з великою небезпекою, яку несуть у собі ворожі снаряди, міська влада Кривого Рогу організувала проведення серії навчальних тренінгів для вимушених переселенців із Херсонської області, які хочуть повернутись у звільнені села:
– Люди мають розуміти, як діяти у надзвичайних ситуаціях. Вони повинні знати, як виглядають, яку небезпеку у собі несуть снаряди, особливо касетні. Під час навчання рятувальники акцентують на тому, що немає такого – щось можна чіпати, а щось не можна чіпати. Якщо щось викликає підозру, то не можна чіпати взагалі, і треба одразу дзвонити за номером 101, 102 – поліція та ДСНС знають, що з цим робити. Бережіть себе!
Ми також закликаємо кожного берегти себе, бути надзвичайно обережними та спостережливими. Не слід забувати, що в країні триває війна, котра несе у собі величезну кількість небезпек, в тому числі від снарядів, випущених орками по населеним пунктам багатьої громад нашої області. Жертвами необережного поводженя зі снарядами на Дніпропетровщині вже стали 7 людей, в тому числі діти.
Тому ще раз нагадуємо: побачили підозрілий предмет – у жодному разі не беріть його до рук, відійдіть подалі та зателефонуйте у Службу спасіння за номером «101» або до Поліції за номером «102». Обов’язково розкажіть про це дітям!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11