4 ЧЕРВНЯ, ДНІПРОПЕТРОВЩИНА: ТИХИЙ ПОЧАТОК ВИХІДНИХ, ВІЗИТ НАРДЕПА ДО РАЙОНУ ТА ПОДЯКА НАШИМ ЗСУ

З тривогами, але без обстрілів. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко зазначив, що ранок розпочався з сирен повітряної тривоги, але, на щастя, без обстрілів.
– Зараз в області все спокійно. Бажаю кожному доброго суботнього ранку та тихих визідних! – написав очільник обладміністрації.
Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав, що ніч минула без надзвичайних ситуацій, і наразі в регіоні все добре.
Головне – не панікувати, все під контролем. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що в районі все спокійно: бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території немає:
– Місцями гучно. Але це – звуки роботи артилерії на Запорізькому та Херсонському напрямках. На іншій території. Тому прошу всіх заспокоїтись та не панікувати.
До району завітав народний депутат та привіз допомогу. Також посадовець зазначив, що вчора мав розмову з Народним депутатом України Денисом Германом та одержав від нього допомогу для Тероборони. А ось волонтер Ганна Клим презентувала нашим захисникам надзвичайно корисні турнікети – сучасні кровоспинні джгути, призначені для зупинки кровотечі при пораненнях артерій та втраті крові.
Міський голова Покрова Олександр Шаповал повідомив, що вчора до Покрова з робочим візитом прибув народний депутат України Денис Герман:
– Депутат зустрівся з вимушеними переселенцями, які зараз живуть у нашому місті та передав родинам продуктові набори, — поінформував мер міста.
Окрім того, Олександр Шаповал обговорив з нардепом нагальні питання.
Нова система оповіщення. Мер Нікополя Олександр Саюк звернув увагу мешканців міста на те, що з 12 годин 4 червня, розпочнеться сповіщення про повітряну небезпеку по новому графіку:
– Сирени будуть означати лише початок і кінець повітряної тривоги. На початку лунатиме довгий гудок до 12 хвилин, на завершення – короткий гудок до 2 хвилин. Впродовж тривоги ви повинні контролювати ситуацію через телеграм, або вайбер канали «Нікополь. Оперативна інформація», на радіо «Ностальжі» та через інші канали оповіщення населення. Якщо це буде влаштовувати усіх мешканців міста, не буде скарг, ми залишимо новий графік й надалі.
Слід додати, що протягом всіх днів повномасштабного вторгнення рф, у Нікополі під час повітряної небезпеки сигнал тривоги лунав постійно, до відбою. Зараз, зважаючи на численні скарги нікопольців, систему оповіщення вирішили змінити.
Ми зуміємо Перемогти! Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул в ході традиційного брифінгу доповів, що ситуація на криворізькому напрямку фронту залишається напруженою, але контролюється нашими Збройними Силами:
– Наші частини ведуть успішні бойові дії. Зокрема, як повідомляє Міністерство Оборони України та Оперативне командування «Південь», на окремих ділянках криворізького напрямку ворог активізував повітряну розвідку та намагався провести штурмові дії в районі села Лозове у Великоолександрівському районі. Але завдяки мужності та вмілим діям ЗСУ отримав гідну відсіч і змушений був відійти на вихідні позиції.
Як зазначив посадовець, орки продовжують обстріли по всій лінії зіткнення, застосовуються реактивні системи залпового вогню та всі види ствольної артилерії. Під удар знову потрапила прикордонна із Зеленодольською громадою територія.
Що до ситуації у Кривому Розі та районі, то вона повністю стабільна та перебуває під контролем ЗСУ:
– Завдяки мужності наших Захисників рашисти відігнані від міста на далекі периметри. Настане день, і вони будуть відкинуті назад за поребрик. Дякуємо всім криворіжцям за вашу роботу, за вашу витримку та спокій, за віру в наші Збройні Сили, у нашого Президента та нашу Перемогу. Ми її обов’язково досягнемо, бо ми один народ та одна країна.
Не втрачаємо надію, працюємо заради Перемоги! Також продовжуємо допомагати та дякувати нашим ЗСУ, котрі боронять Україну від загарбників та платять занадто велику ціну за наше мирне життя! Янгола-охоронця кожному з Вас! Повертайтеся додому з Перемогою!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11