ПРОДОВЖУЄМО ПРАЦЮВАТИ НА ПЕРЕМОГУ ТА ВІРИТИ У НАШІ НАЙКРАЩІ В СВІТІ ЗСУ

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук взяв участь у телемарафоні на каналі Дніпро TV. Посадовець підняв найбільш актуальні теми, які хвилюють багатьох мешканців Дніпропетровщини. Про що саме йшлося – читайте далі.
Дніпропетровська область залишається найбільшим хабом для переселенців
За словами Миколи Лукашука, всі 100 днів війни нашаобласть безперервно приймає внутрішньо переміщених осіб. Станом на 3 червня, на Дніпропетровщині налічується трохи більше 250 тисяч біженців, серед яких 90 тисяч жінок та 63 тисячі дітей. За останній тиждень в область прибули ще 10 тисяч людей.
– Найбільша кількість біженців зараз знаходиться у Дніпрі, де офіційно налічується понад 100 тисяч людей. Щонайменше ще 40 тисяч – у Кривому Розі, – розповів очільник облради.
Інтеграція мешканців області продовжується
Такий висновок можна зробити, беручи до увагу статистику від прикордонників, які запевняють, що люди почали повертатися до нашої області.
– Це дуже добре, адже означає, що наші люди вірять у ЗСУ, в Уряд, Президента та нашу спільну Перемогу! – відзначив Микола Лукашук.
7 громад області офіційно визнано постраждалими від агресії рф
Як акцентував керівник Дніпропетровської обласної ради, всього на території області функціонують 86 громад. 7 з них, згідно з рішенням, що було затверджено відповідним наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, офіційно визнані постраждалими від військової агресії рф, а саме: Зеленодольська та Широківська громади у Криворізькому районі, Маломихайлівська, Межівська, Новопавлівська та Покровська громади Синельниківського району.
Кордони області – під надійним захистом ЗСУ
За словами Миколи Лукашука, в області за весь час військової агресії рф не проводилося жодної евакуації населення. Якщо говорити про Криворізький та Синельниківський райони, які найбільше потерпають від рашистів, то статистика з виїзду становить приблизно 20 тисяч людей. Але спостерігається ситуація, коли мешканці, дочекавшись відносного затишшя, знову повертаються до своїх домівок. Тому точної цифри назвати неможливо.
– Кожен вирішує питання стосовно виїзду особисто для себе та своєї родини. Але на сьогодні кордони Дніпропетровщини – під надійним захистом ЗСУ, тому загрози вторгнення рашистських військ саме на територію регіону немає. Попри це, на жаль, в регіоні зберігається загроза ракетних та артилерійських обстрілів. Особливо у Синельниківському районі, який межує одразу з двома областями, де наразі тривають активні бойові дії – Донецькою та Запорізькою. Те ж саме стосується і Криворізького району, який розташований поряд з Херсонщиною, а більша її частина тимчасово знаходиться під окупацією загарбників. Коли сусідня область буде звільнена, то район буде у безпеці, — докладно пояснив Микола Лукашук.
Коли завершиться паливна криза?
За словами посадовця, врегулювання цього питання – у повній компетенції Уряду. Місцева влада, на жаль, жодним чином не може вплинути на цю ситуацію.
– Проблема з пальним поступово вирішується, воно потроху з’являється. Кожному треба насамперед розуміти, що в країні триває війна, і вона несе за собою певні незручності. Погодьтеся, що насамперед паливо потрібно військовим, екстреним та комунальним службам. І вони ним забезпечені на 100%. Разом з тим треба розуміти, що наша країна робить все, щоб налагодити постачання палива з Європи. Тому треба трохи зачекати. Впевнений, питання в повному обсязі буде вирішено найближчим часом— відзначив посадовець.
Пріоритетні напрями відновлення області
Багато мешканців цікавляться, коли ж розпочнеться відбудова зруйнованого житла та інших об’єктів інфраструктури у населених пунктах області.
Микола Лукашук поінформував, що головними пріоритетами наразі є відновлення логістичних шляхів, які допомагають нашим військовим, об’єктів критичної інфраструктури:
– Якщо, наприклад, зруйнували залізницю або поцілили у системи водо-, електро- чи газопостачання, то фахівці намагаються першочергово відремонтувати ці комунікації. Можу додати, що зараз Уряд почав розробляти програму для відновлення районів та населених пунктів, де загарбники знищили домівки та будівлі соціальних установ. Тому треба почекати, адже найголовніше зараз – допомогти нашим Захисникам побороти рашистську навалу та визволити рідну Україну!
На останок Микола Васильович повідомив, що всі захищені статті видатків за цей місяць будуть виплачені в повному обсязі. Мешканців області посадовець попрохав вчасно сплачувати кошти за одержані комунальні послуги, а представників бізнесу – забезпечувати переселенців роботою, тим самим міцно тримаючи економічний тил Дніпропетровщини.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11