100 днів планового виробництва та “зміцнення здоров’я” в умовах війни

     Сьогодні символічна дата – 100-й день всеукраїнського спротиву повномасштабному військовому вторгненню, яке проти нас розв’язала рф. Ми вже присвячували цій події пост, тому не будемо повторюватись, а краще додамо важливу інформацію стосовно нашого підприємства. Весь цей час комбінат, який представляє майже 4-тисячний колектив, активно працює, попри всі складнощі та загрози. Всі ми знаємо заради чого це робимо: у першу чергу – заради спільної ПЕРЕМОГИ України, а також – на благо свого міста та родини. Наш колектив не піддався паніці, не склав свої руки, а навпаки – утворив три фронти, на яких кожен посів свої позиції. Перший фронт – виробничий: протягом 4 місяців війни ми жодного разу не зірвали планів, працюємо цілеспрямовано згуртовано та ефективно. Дякуємо всім за це, так тримати і надалі! Другий фронт – волонтерський: допомагаємо Збройним Силам України, окремо – тим нашим колегам, котрі долучились до їхніх лав. Третій фронт – донорський, за 100 днів протистояння 168 працівників комбінату поділились своєю кров’ю задля порятунку життя поранених військових та цивільних.

     Не можна забути і про найсумніше, найстрашніше, до чого призводить війна – втрачені життя. Комбінат попрощався з двома своїми працівниками – Героями, які до останнього подиху захищали наше мирне майбуття на вільній землі. Це – ЧІЧІКА Іван Євгенович та КАРПОВ Віталій Віталійович. Вічна їм Слава та доземний уклін… Ми зобов’язані цим хлопцям життям і ПЕРЕМОГОЮ, тому продовжуємо впевнено рухатись вперед до спільної омріяної мети, тримаючи свій штурвал. З якими перспективами, планами і складнощами наш колектив входить у червень – розповіли Голова правління Сергій Шуваєв, технічний директор Віктор Бондарець та головний інженер Юрій Коркодола.

     Плани травня виконано, націлюємось на плідну роботу у червні. На цьому тижні керівники функціональних підрозділів нашого підприємства звітували перед акціонерами про роботу у травні та захищали плани на червень. Ось що з цього приводу сказав Голова правління комбінату:

     – Показники травня виконані, за що я щиро вдячний всім трудовим колективам та їхнім керівникам. На червень плани теж напружені, тому у нас з вами немає часу розслаблятись, треба плідно та інтенсивно працювати. Для цього комбінат забезпечений всіма необхідними ресурсами. А це в наш час дуже важливо. Як і обіцяли з 1-го червня запустили в роботу два екскаватори рекультивації. Не дуже тішить те, що обсяги виробництва у наших генеральних партнерів – феросплавників – не збільшуються. А ми розуміємо, що від цього фактору прямо пропорційно залежить об’єм реалізації готової продукції комбінату. Та ми вже не вперше стикається з такою ситуацією, котра може коливатись в залежності від ринкових умов. Головне, що наші виробничі плани залишаються незмінними, а фабрики, крім основних, мають додаткові відповідальні завдання.

     Продовжуючи тему червневого виробництва, технічний директор підприємства додав:

     – Для того, щоб наші Чкаловська та Олександрівська збагачувальні фабрики виконували завдання по завалці та випуску готової продукції, відповідно мають спрацювати і кар’єри. Тому, аби закрити показники і не допустити відставання з розкриву руди, капітальний ремонт крокуючого екскаватора (ЕК) №175 Північного кар’єру треба закінчити раніше наміченого терміну – до 5-го липня. Для цього мають максимально злагоджено працювати всі ремонтні служби, персонал підрозділу та напрямок головного інженера. Не менш важливе завдання на червень стосується своєчасної роботи з пересування конвеєрного транспорту на верхніх роторних комплексах. Від цього залежить надання фронту робіт нижнім горизонтам. Крім того, до 10 червня ми маємо закінчити ремонт східного відсіку дамби “Криві Луки”, після чого перемістити гідравлічний екскаватор на видобуток руди, бо наразі закриваємо тільки 3 точки з потрібних п’яти. Автотранспортний цех повинен плідно попрацювати над вирішенням питання із забезпечення потрібної кількості технологічних автомобілів на лінії, бо без достатніх об’ємів автоперевезень, ми не зуміємо виконати й інші показники. Завдання не з легких, але всі ми знаємо, як з ними справлятись, здійснюючи належний контроль.

     Окремо Сергій Шуваєв звернув увагу на ситуацію з нашим карбонатним комплексом. Є стурбованість щодо стабільності роботи Покровського кар’єру, котрий невдовзі залишиться єдиним “донором” карбонатної руди. Адже Олександрійський кар’єр поступово рухається до завершення своєї виробничої історії. У зв’язку з цим в найближчий перспективі комбінат має нарощувати об’єми видобутку в Покровському кар’єрі. З цього приводу виникає занепокоєння, особливо у питаннях авторозкриву та переекскавації. Тому до кінця червня треба проаналізувати роботу цього підрозділу та правильно її спланувати.

     Програму технічного розвитку (ПТР) скорочено, але не закрито. Цей пункт хочеться розпочати словами головного інженера комбінату Юрія Коркодоли, котрий і відповідає за підготовку та виконання ПТР:

     – Хочу звернути увагу керівників і технічних спеціалістів на те, що зараз ми працюємо в умовах реального дефіциту запасних частин, паливно-мастильних та всіх інших матеріалів, металопрокату. Тому акцентую на необхідності дбайливого та економного використання всього переліку ТМЦ – це завдання зараз одне з найважливіших.

     З огляду на сказане і на військовий час, нашому підприємству довелось дещо “поскромнішати” у переліку своїх бажань, закладених у ПТР.

     – Ми переглянули програму технічного розвитку поточного року. Спочатку вона складала 310 млн грн платежів, а зараз скорочена до 120 млн грн. Залишили тільки нагальні потреби з придбання техніки та виконання робіт, з якими не можна зволікати, – зазначив Голова правління.

     Сергій Павлович розповів, що за період військових дій комбінат передав на потреби армії низку техніки, серед якої автобуси, технологічні автомобілі та інші види транспорту. Аби хоча б частково компенсувати їх відсутність, котра дуже суттєво впливає на виробничі ритми, після погодження з акціонерами, підприємство планує у найближчий час придбати 4 пасажирських автобуси, 2 крани і машину швидкої допомоги.

     – Також обґрунтовано нашу непохитну позицію стосовно продовження виконання робіт з ремонту покрівлі корпусу промивання Чкаловської збагачувальної фабрики та розбирання будівлі на території Богданівської аглофабрики, котра заважає руху залізничного транспорту. Особливо принциповим для нас було питання завершення ремонту дороги с. Катеринівка-ЧЗФ-с. Старозаводське. Тому я поставив завдання Управлінню капітального будівництва активізувати цю важливу роботу, від якої залежить стан нашого ж автотранспорту. Вирішувати питання ремонту автотехніки нам зараз доволі важко. По-перше, це пов’язано з ускладненням співпраці з підрядниками. По-друге, з придбанням запасних частин з росії та білорусі. Ми принципово цього не робитимемо, бо не маємо жодного бажання фінансувати ворога. Наразі вирішення цієї проблеми залишається відкритим. Є намічений план дій, за ним і будемо рухатись, – розповів Сергій Шуваєв.

     “Допомога ЗСУ – найкращі ліки для зміцнення нашого здоров’я”, – саме так влучно висловився керівник підприємства стосовно підтримки нашим колективом української армії. Ця робота не зупиняється ні на мить. В ній беруть участь абсолютно всі: кожен працівник комбінату, профспілка та адміністрація роблять свій безцінний внесок у нашу спільну ПЕРЕМОГУ.

     – Нами прийнято генеральний напрямок по витратах зібраних коштів – це забезпечення засобами захисту наших працівників, які відстоюють Україну на фронті. Ми прекрасно бачимо, що держава сьогодні реально зосередилась на закупівлі та постачанні озброєння, а на амуніцію коштів не вистачає. Тому наша ініціатива буде продовжуватись, – зазначив Сергій Павлович.

     Віктор Бондарець додав, що наразі вдалось забезпечити третину наших колег-Захисників. Для придбання та відправлення оптимального захисного спорядження на кожного працівника комбінату витрачається близько 14 тис. грн.

     – Маємо розуміти, що від їхнього надійного захисту та озброєння залежить спроможність української армії протистояти рашистам. Кожному з цих Героїв ми завдячуємо відносно спокійною ситуацією в нашому регіоні, тому маємо зробити все можливе для їхньої підтримки. Дякую кожному працівнику, котрий розділяє єдину позицію підприємства.

     Допомагали, допомагаємо і будемо продовжувати допомагати, бо це наша принципова позиція, наша спільна ПЕРЕМОЖНА мета. Заради неї наполегливо працюємо та впевнено дивимось у перспективне майбутнє!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11