30 ТРАВНЯ, ДНІПРОПЕТРОВЩИНА: ОБСТРІЛИ КРИВОРІЖЖЯ, ГУЧНІ ЗВУКИ АРТИЛЕРІЇ ТА ЩЕ ОДНА ВТРАТА…

Атака ворожої артилерії по Криворізькому району. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів про те, що ніч минула з затяжною тривогою. Знову Криворізький район потрапив під обстріли ворожої артилерії:
– Били по Зеленодольській та Апостолівській громадах. На щастя, люди не постраждали.
Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав, що вчора окупанти також били по громадах Криворіжжя:
– Здебільшого снаряди потрапляли по полях. Але в Зеленодольській громаді поцілили понаселеному пункту. Там пошкоджено господарчі будівлі йодин житловий будинок. Постраждалих серед населення, на щастя, немає.
Щодо ситуації в інших районах області, то доба минула спокійно.
За словами посадовця, вчорарадник голови Офісу Президента Михайло Подолякнаписав, що Україна таки отримає реактивні далекобійні системи MLRS з дальністю дії 100+ км. І це надзвичайно гарні новини:
– По-перше, в росіян вже знатно пригоріло від самої лише новини. По-друге, в росіян ще більше пригоратиме, коли українські військові почнуть ці системи використовувати. Бо окупантів значно швидше та ефективніше випалюватимуть з нашої землі. Спочатку вони кричать «скасуйте санкції», тепер – «не давайте Україні MLRS». Значить, всі наші кроки вірні. Все у нас буде добре. Переможемо!
Гучні звуки артилерії – не привід для паніки. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко повідомив, що бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території немає:
– Доба минула без пригод, але місцямибуло гучно. Звертаю вашу увагу, що звуки роботи артилерії лунають з інших територій, та є свідченням того, що ЗСУ, ТрО, добробати та Національна гвардія наносять ворогу вогневе враження. Не панікуйте, а щиро побажайте їм Божої охорони та Перемоги. Все буде добре. Ми переможемо!
Місто втратило ще одного Героя…Міський голова Покрова Олександр Шаповал повідомив, що під Донецьком загинув наш земляк 22-річний БЕЗЕРДЯН Микола. Він був бойовим медиком парашутно-десантної роти.
– У нього було все життя попереду… Висловлюю співчуття рідним та близьким Героя. Вічна пам’ять,– сказав очільник Покрова.
Прощання з БЕЗЕРДЯН Миколою відбудеться сьогодні, 30-готравня, об 11.00 на бульварі Шевченка
Обстріли тривають. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул зазначив, що протягом вчорашнього дняворог вів обстріли в районі населених пунктів Трудолюбівка, Мала Шестерня, Добрянка, Князівка, Токареве. Окрім того, було тричі обстріляно Зеленодольську громаду. На щастя, постраждалих немає.
За словами посадовця, протягом тижня також були обстріляні села Мар’янське, Кошове, околиці міста Апостолове, селища Велика та Мала Костромка, Нововоронцовка, Осокорівка, Новоолександрівка та інші населені пункти. Внаслідок обстрілів, у тому числі, пошкоджено дитячий садок, церкву, житлові будинки:
– Орки продовжують вести тактику випаленої землі. На жаль, є поранені серед мирних жителів, – відзначив Олександр Вілкул.
Все під контролем. Щодо ситуації на криворізькому напрямку фронту, то вона залишається хоч і напруженою, але стабільною та контрольованою:
– Наші Збройні Сили проявляють справжню мужність та героїзм, успішно виконуючи поставлені бойові задачі. На півдні від Кривого Рогу нашими Захисниками проведено успішну контратаку. В результаті знищено 63 окупанти та 19 одиниць ворожої техніки, у тому числі сучасні танки Т-72, ​​реактивну систему залпового вогню «Град», артилерію, гелікоптери та один літак СУ-35. Ми надзвичайно вдячні солдатам за мужність та відвагу!
Олександр Вілкул доповів, що триває робота зі зміцнення позицій на всіх лініях оборони та допомога військовим частинам в плані матеріально-технічного забезпечення.
Очільник військової адміністрації повідомив, що до Кривого Рогу продовжують прибувати біженці. Всього на території міста вже понад 45 тисяч лише офіційно зареєстрованих переселенців, а реально ця цифра перевищує 60 тисяч.
Незважаючи на складність ситуації, вся критично важлива інфраструктура міста працює стабільно. Триває робота з поповнення стратегічного запасу продуктами харчування та медикаментами.
– Зберігаємо витримку та спокій, віримо у наші Збройні Сили. Перемога обов’язково буде за нами! Як би сьогодні не було важко, але ми обов’язково повернемо мир на нашу землю! – підсумував посадовець.
Попри складнощі, тримаємося! Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий зазначив, що доба минула неспокійно: орки обстріляли один з населених пунктів громади. На щастя, люди не зазнали ушкоджень.
– Ворог на території громади відсутній, кордони Дніпропетровської області під захистом ЗСУ. Зараз гучно, чуємо бої на Херсонщині. Продовжуємо вірити у наші ЗСУ! Бережіть себе! Все буде Україна!
Ми також надзвичайно вдячні нашим мужнім Захисникам, котрі боронять Україну та щомиті ризикують життям заради нашого мирного сьогодення. Божого благословення та янгола-охоронця кожному з Вас! Віримо, що зуміємо протистояти рашистській навалі, ПЕРЕМОГТИ і відродити рідну Батьківщину!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest
Гороскоп на тиждень з 30 травня по 5 червня 2022 рокуСледующая

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11