ЯК ВИПУСКНИКИ БУДУТЬ СКЛАДАТИ ЗНО ЦЬОГОРІЧ?

Війна, яку росія розв’язала в Україні, поставила під питання проведення зовнішнього незалежного оцінювання та вступної кампанії до університетів у 2022 році.Але все ж для того, щоб випускники змогли вступити до вишів, Міністерство освіти та науки України розробило спеціальний механізм. Про це 25-го травня повідомив освітній омбудсмен Сергій Горбачов у прямому ефірі всеукраїнського телемарафону.
Механізм ЗНО-2022 спрощено для випускників, які його складатимуть онлайн. ЗНО пройде у вигляді національного мультипредметного тесту (НМТ) – з української мови, математики та історії України. При цьому іспит буде складатися за фізичної присутності вступника у центрі тестування.
За його словами, усі центри для проходження національного мультипредметного тесту будуть забезпечені спеціальним обладнанням.
– Тобто НМТ відбуватиметься онлайн, але за фізичної присутності абітурієнта у центрі тестування. Там також буде інструктор і спеціально налаштовані комп’ютери, під’єднані до мережі Українського центру оцінювання якості освіти, – відзначив омбудсмен.
 
На виконання НМТ кожному учаснику буде надано 120 хвилин. Відмінність такого тесту від класичного ЗНО полягає у тому, що вінне передбачає відкритих відповідей. Тобто там не буде зв’язного висловлювання, а лише відповіді на конкретні запитання, які поставлені в тестах.
Учні, яким довелося тимчасово виїхати до Європи, можуть скласти НМТ там. Таку функцію зробили доступною для українців 23 європейські країни, а саме: Австрія, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія та Швеція.
Мультипредметний тест за кордоном буде ідентичним тому, який складатимуть в Україні. Також не відрізнятимуться й умови: екзаменаційні центри будуть обладнані комп’ютерами, там працюватимуть україномовні педагоги.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11