24 травня, Дніпропетровщина: доба нескінченних повітряних тривог та обстрілів, але міцна оборона області непохитна

Руйнування залізниці. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що вчорашній день був надзвичайно важкий для нашого регіону:

За вечір ворожі ракети 4 рази вдарили по залізничній інфраструктурі у Павлоградському та Синельниківському районах. Є серйозні руйнування залізничної колії та контактної мережі. Про те, коли поновимо рух, навіть важко сказати. У 12 будинках поряд, внаслідок повітряних атак, пошкоджені дахи та вибиті вікна. Люди, на щастя, цілі.

Валентин Резніченко поінформував, що вночі рашисти випустили ракету, котра поцілила у поле в Павлоградському районі. Її вибух утворив вирву глибиною 4 метри. Ніхто не постраждав.

Неспокійну ніч змінив тривожний ранок. Рашисти, використовуючи системи залпового вогню «Ураган», обстріляли с.Велика Костромка, що у Зеленодольській громаді:

Є руйнування. Люди не постраждали.

Також, за словами посадовця, орки здійснили обстріл Широківської громади. Там снаряди влучили у поля.

Наші Захисники – справжні Герої! Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук зазначив, що наразі російських окупаційних військ на території Дніпропетровщини немає, і не буде:

Наші захисники тримають ворога на дальніх підступах, не залишаючи противнику шансів увійти в область.

За словами Миколи Васильовича, Президент США Джо Байден нещодавно сказав, що зробив все можливе для постачання зброї в Україну. І вона обов’язково працюватиме там, де має працювати для Перемоги України:

Українські Захисники справжні Герої. А скоро завдяки підтримці партнерів наші воїни стануть ще потужнішіми та ще сильнішими, а їхні успіхи – масштабнішими.

Як відзначив посадовець, завдяки мужності українських військових, програмі ленд-ліз і сучасній зброї наші, ЗСУ відтісняють ворога в зоні бойових дій. Озброєння від союзників робить свою справу болючою для противника. росія нервує та вже хоче завершувати війну. Але це можливе лише тоді, коли Україна звільнить всі свої території:

рф вже розуміє, що програє. Вірте в Збройні Сили України, вірте в Президента!

Україні – слава і свобода! Окупантам – смерть!

Все під контролем. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко зазначив, що доба у нашому регіоні минула з майже постійними сигналами повітряних тривог, але, дякувати Захисникам, без надзвичайних ситуацій:

На території району бойових дій, техніки та живої сили окупантів немає. За це дякуємо ЗСУ, котрі стоять на захисті нашого мирного життя.

Численні обстріли Криворіжжя. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів про те, що обстановка зберігається напруженою, але стабільною. Усі частини ЗСУ перебувають на зайнятих позиціях та чітко виконують поставлені бойові розпорядження.

Ворог продовжує обстріли по всій лінії зіткнення:

орки з «Ураганів» обстріляли територію Апостолівської громади. Також вчора було обстріляно село Мала Костромка Зеленодольської громади, близько 19.00 були обстріли села Ганнівка Широківської громади. Дякувати Богу, обійшлося без жертв. Обстріли на лінії зіткнення ведуться ворогом із реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії, танків та мінометів. Фіксується те, чого давно не було застосування бойової авіації.

Багато ворожих обстрілів відбулося цієї ночі по всій лінії зіткнення: 15 разів ворог поцілив із «Ураганів» по будинкам у с.Велика Костромка. В результаті – руйнування будівель. Жертв, на щастя, немає.

Також, за словами посадовця, триває робота з розмінування територій. Тільки за вчорашній день на території Зеленодольської громади було знешкоджено ракету від «Урагану» та 85 ворожих касетних боєприпасів.

Ні на мить не припиняється зміцнення ліній оборони міста по всьому периметру:

Робота ведеться не лише на ключових напрямках, які становлять найбільшу загрозу, але й на другочергових, де наразі немає видимої небезпеки. Також будуємо додаткові фортифікації.

Обов’язково Переможемо! Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий зазначив, що кордони області під надійним захистом ЗСУ. Очільник повідомив, що ворог не припиняє обстріли прикордонних територій. Так у с.Мала Костромка постраждало 2 будинки, люди, на щастя, цілі.

Дмитро Невеселий відвідав с. Мар’янське, поспілкувався з людьми та представниками бізнесу. Він зазначив, що всі люди працюють, наближаючи нашу спільну Перемогу:

Впевнений, Перемога 100% буде за нами!

Ми також не сумніваємось у нашій Перемозі! Давайте не опускати рук та керуватися одним мудрим висловом, котрий звучить так: «Іноді бажання здатися буде незадовго до Перемоги». Тому давайте разом триматися і безперечно вірити, що Україна однозначно Переможе!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11