Володимир Зеленський закликав світ об’єднатися та допомогти Україні здобути Перемогу!

     Як ми вже повідомляли, Президент України Володимир Зеленський віртуальо взяв участь у Всесвітньому економічному форумі в Давосі. Він закликав світ запровадити максимальні санкції проти росії, разом побудувати формулу захисту світу від країн-агресорів та пдтримати Україну у її відновленні після війни.

Санкції проти Росії

     Глава нашої держави закликав західні країни негайно запровадити ембарго на російську нафту, блокувати російські банки та ІТ-сектор.

     – Не чекайте на фатальні постріли, на застосування росією спеціальної зброї – хімічної, біологічної, ядерної, не дай Боже. Не створюйте ілюзій для агресора, ніби світ недостатньо йому протистоїть. Захищайте відразу по-максимуму свободу та порядок у світі. Ось такими мають бути санкції: максимальними, щоб росія та кожен інший потенційний агресор, який хоче піти жорстокою війною проти сусіда, чітко знав одразу, до чого це призведе, – сказав Володимир Зеленський.

     Окрім цього, на думку на думку Президента, треба створити прецедент для повного виходу брендів рф з ринку. Очільник держави акцентував на тому, що цінності повинні мати значення та запропонував кожній компанії, яка залишить рф, продовжити діяльність в Україні.

Продовольча безпека під реальною загрозою

     Володимир Зеленський запропонував превентивно попередити голод у світі, назвавши відповідні інструменти, а саме – створення нової організації із продовольчої безпеки.

     Він впевнений, що будь-яка реакція на масовий голод є запізнілою за замовчуванням реальної ситуації:

     – Голод треба зупиняти лише превентивно. Ми пропонуємо створити організацію відповідальних демократичних країн-експортерів продовольства, які можуть діяти з повагою до прав людини та глобальних правил торгівлі. Людство повинно бути захищеним від голоду. І Україна готова надати майданчик для роботи такої організації.

Про відбудову України

     Як відзначив Президент, Україна пропонує світу створити прецедент відновлення країни після війни, який продемонструє усім, хто мріє знищити життя сусіда, що війна не дає бажаного результату. Обсяг робіт з реалізації цього масштабного проекту – колосальний.

     – За підрахунками, Україні потрібно щонайменше 5 млн доларів щомісячно для відновлення після війни, – наголосив Володимир Олександрович. Додавши таке: ми потребуємо зброї, тут і зараз, причому важливо отримувати те озброєння, про яке ми просимо.

     За його словами, за три місяці війни Україна отримала понад половину трильйона збитків. Зруйновані десятки тисяч об’єктів інфраструктури. Треба відбудовувати цілі міста та галузі.

    – Ми пропонуємо спеціальну, історичну і вагому модель відбудови, коли у кожної з країн-партнерів, або міст-партнерів, або компаній-партнерів буде можливість взяти шефство над тим чи іншим регіоном України, містом чи громадою, або галуззю. Велика Британія, Данія, ЄС та інші провідні міжнародні суб’єкти вже обрали для себе конкретний напрямок відбудови. Завдяки саме такій моделі післявоєнна відбудова може стати швидкою, ефективною та якісною, – наголосив Президент.

      Він додав, що це дозволить залучити найкращих у світі фахівців, а також стане найбільшою в Європі, за весь час після Другої світової війни, можливістю для економічного стрибка.

Україна – найкраща у світі! Була, є і буде!

     Також в ході Всесвітнього економічного форуму Володимир Зеленський відповів на запитання: якою він бачить Україну після Перемоги? Президент вважає, що країна має бути сміливою. Завдання влади – зробити так, щоб в умовах загрози, яка завжди існуватиме з боку рф, люди не боялися жити і розвиватися.

     За його словами, Україна буде модною, технологічною і готовою захистити своїх громадян.

     – Війна може повторюватися, я впевнений в цьому. Саме тому ми повинні зробити так, щоб люди і бізнес не боялися розвиватися в нашій державі. Наше завдання зробити найсучаснішу систему ППО, мати договір щодо безпеки з країнами, яким ми довіряємо і щоб будь-які шанси агресора на вторгнення у майбутньому не мали шансу на реалізацію, – резюмував Президент України.

     Ось таким був виступ Володимира Зеленського у Давосі. Віримо, що лідери країн-учасниць економічного форуму, дослухаються до його прохань та максимально згуртуються задля допомоги Україні. Ми впевнені у тому, що світло обов’язково Переможе темряву, а Добро зуміє перебороти зло! Адже по-іншому і бути не може.

https://www.online.ua/news/845298-zelenskiy-vistupiv-na-ekonomichnomu-forumi-v-davosi/

https://www.slovoidilo.ua/2022/05/23/novyna/polityka/vsesvitnij-ekonomichnyj-forum-davosi-holovnyj-vystup-zelenskoho

https://ua.news/ua/zelenskyj-vystupyv-na-ekonomichnomu-forumi-u-davosi-golovni-zayavy/

https://tsn.ua/ato/mi-zupinili-rosiysku-armiyu-yaku-nazivali-drugoyu-armiyeyu-svitu-osnovni-zayavi-zelenskogo-u-davosi-2068828.html

https://www.obozrevatel.com/ukr/politics-news/zelenskij-vistupiv-na-vsesvitnomu-ekonomichnomu-forumi-u-davosi.htm

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11