Оперативно від Генштабу ЗСУ

     Противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні та в глибині території України. Протягом останньої доби ці напрямки стали ключовими для ураження ворожою авіацією цивільних, промислових об’єктів та військової інфраструктури.

Активні ділянки фронту

     * На Лиманському напрямку противник вів наступальні дії в районі населеного пункту Дробишеве. Посилює угруповання військ.

     * На Слов’янському напрямку намагається відновити наступ здійснює доукомплектування та поповнення втрат.

     * На Донецькому напрямку ворог продовжує обстріли з мінометів, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та застосовує авіацію.

     * На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог здійснював вогневе ураження цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Кам’янське, Оріхів, Новосілка та Гуляйполе.

     * На Південнобузькому напрямку підрозділи противника обстрілювали наші підрозділи із ствольної артилерії та мінометів у районах населених пунктів Лимани, Таврійське, Трудолюбівка і Осокорівка.

 

     * На Сіверському напрямку в районі населеного пункту Білокопитове Сумської області ворог здійснив мінометний обстріл підрозділів Державної прикордонної служби України.

     * На Бессарабському напрямку, внаслідок ракетного удару із російських літаків стратегічної авіації, в Білгород-Дністровському районі Одеської області уражено об’єкти цивільної інфраструктури, зруйновані приватні будівлі.

      * На Слобожанському та Харківському напрямках противник зосереджує основні зусилля на утриманні займаних позицій та стримуванні наступу підрозділів Сил оборони.

Невдачі окупантів

     * На Сєвєродонецькому напрямку, в районі населеного пункту Сиротине, в ході бойових дій ворог зазнав втрат та відійшов.

     * На Бахмутському, Авдіївському та Курахівському напрямках ворожі бойові дії не увінчались успіхом.

     * В акваторії Чорного моря, в районі острова Зміїний, відзначено ведення підйомно-рятувальних робіт на місці знищення російського десантного катера.

Успіхи українського війська

     * За попередню добу підрозділи протиповітряної оборони Сухопутних військ та Повітряних Сил вразили 5 повітряних цілей: 1 літак Су-25, 3 БпЛА оперативно-тактичного рівня та 1 крилату ракету.

     Ударна авіація повітряних сил на визначених напрямках продовжувала завдавати противнику вогневі удари з повітря та підтримувати бойові дії підрозділів наших військ.

     * На Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу відбито 11 атак ворога, знищено 5 танків, 1 зенітно-ракетний комплекс “Тор”, 6 артилерійських систем, 12 одиниць бойової броньованої техніки та 1 автомобіль противника.

https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/318752420437843

https://www.youtube.com/watch?v=0CTCZuEp_5o

     Брехлива пропаганда рф жене своїх солдатів в Україну на вірну смерть, бо кожен клаптик нашої безцінної землі героїчно боронять непереможні Збройні Сили України. Колосальні втрати, а також перехоплені телефонні розмови окупантів свідчать про те, що рашистські покидьки на власній шкурі відчувають гнів нескореного народу. Кожен з нас тримає стрій разом із Захисниками, і робить все заради спільної ПЕРЕМОГИ!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11