11 ТРАВНЯ, ДНІПРОПЕТРОВЩИНА: РАНКОВІ ОБСТРІЛИ КРИВОРІЖЖЯ, ДОПОМОГА ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ ТА МУЖНІСТЬ ЗСУ

     Знову обстріли прикордонних територій. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що на ранок ворожі снаряди потрапили в поля та на околиці сіл Зеленодольської та Широківської громад. На щастя, ці обстріли нічого і нікого не зачепили.
     Переселенці знаходять прихисток в областіГолова Дніпропетровської облради Микола Лукашук повідомив про те, що російських окупаційних військ в регіоні немає.
За словами посадовця, протягом останньої доби на Дніпропетровщину прибуло майже 1,5 тис. переселенців.
     – Зараз в області, згідно офіційних даних, перебуває 218,4 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з них: 53,7 тисячі дітей; 47,3 – це маломобільні громадяни і люди, яким більше 60 років. Якщо говорити про міста, в яких мешкає найбільше переселенців, то це Дніпро – 88,5 тис. осіб та Кривий Ріг – 37,4 тис. осіб.
     Микола Лукашук наголосив, що наведені цифри можуть бути більшими. Це пов’язано із тим, що далеко не всі громадяни стають на облік як внутрішньо переміщені особи і звертаються до органів місцевого самоврядування.
     ЗСУ звільняють Україну! Очільник облради зазначив, що його надзвичайно порадували новини з Харківщини: там українські захисники звільнили чотири населені пункти.
     – Як ми бачимо, ЗбройніСили України демонструють неймовірну майстерність та залізну витримку, тож тримаємо кулаки за те, щоб їхніуспіхи множилися. Також вірю, що прискорити темпи знищення ворогів нам допоможе озброєння, яке нададуть Україні після підписаного закону про ленд-ліз. Зараз весь цивілізований світ на нашому боці. Лідери G7 підтвердили курс введення нових санкцій. Захід хоче системного послаблення рф, щоб така війна більше ніколи не повторилася. Ми хочемо того ж.
     Микола Лукашук висловив слова подяки кожному Захиснику, який заразміцно тримає оборону всіх рубежів України.
     У районі все стабільно. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що ситуація у районі спокійна. Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території немає.
     ЗСУ стримують окупантів. Мер Нікополя Олександр Саюк на прес-конференції в обладміністрації зазначив, що на відстані 50-60 кілометрів від міста, у Запорізькій області, ведуться активні бойові дії. Наші мужні Захисники стримують ворога, самовіддано боронячи кордони Дніпропетровщини.
     – Мешканці Нікополя надзвичайно вдячні ЗСУ за те, що вони дають нам можливість повертатися до звичного життя. Щодо ситуації у місті, то вона стабільна, працює вся інфраструктура, проблем з наданням комунальних послуг немає. У Нікополь повертаються мешканці, які раніше залишили свої домівки. Також місто приймає переселенців із гарячих точок. На сьогоднішній день зареєструвалися майже 4 тисячі людей. Кожен із них отримує гуманітарну допомогу: продукти харчуваннята речі.
     Плани орків зазнають поразкиОчільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул у ході брифінгу повідомив, що ситуація у Кривому Розі та Криворізькому районі стабільна та контрольована.
     Посадовець також сказав, що, незважаючи на передислокацію сил і поповнення частин, що проводиться ворогом протягом останніх тижнів, плани орків щодо просування з південного напрямку не реалізуються. Завдяки мужності та рішучим діям наших військових ворог зазнає значних втрат у живій силі та техніці. На території Криворізького району та області – ворога немає.
     – Рашисти продовжують тактику випаленої землі та обстріл мирних населених пунктів на всій лінії зіткнення. Вчора нашій поліції вдалося вивезти з Великої Костромки жінку, у якої пологи почалися буквально під обстрілами. Слава Богу, все гаразд. Прямо в машині «швидкої допомоги» народилася дівчинка. Разом із мамою вони під наглядом медиків. Загалом у Кривому Розі з початку війни вже народилося 732 дитини – 381 хлопчик та 351 дівчинка. Ми зробимо все для того, щоб швидше наблизити Перемогу, щоб діти ніколи не почули слово «війна», – відзначив Олександр Вілкул.
     Він також додав, що триває серйозна робота щодо зміцнення позицій та матеріально-технічного забезпечення військових
     Наостанок Олександр Вілкул звернув увагу мешканців міста та району на те, що за погодженням із Головою Дніпропетровської ОВА Валентином Резніченком, комендантська година на їх території скорочуватися не буде. Вона, як і раніше, діятиме з 22.00 до 05.00. Таке рішення пов’язане з тим, що поряд з регіоном ведуться активні бойові дії.
     Наші Захисники виганяють ворога. Голова міста Апостолове Андрій Оса поінформував, що ситуація у громаді залишається стабільною: без обстрілів та надзвичайних подій.
За словами очільника Апостолового, вчора було гучно – це українська артилерія та системи залпового вогню ЗСУ, котрі відпрацьовували позиції ворога на Херсонщині.
     Окрім цього, він додав, що, зважаючи на те, що Криворізький район наближений до лінії зіткнення, піддається обстрілам та є районом з підвищеною небезпекою, у громаді зберігається час дії комендантської години з 22:00 до 5:00.
     Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий повідомив, що ворог на території громади відсутній, кордони області надійно захищені.
     – Протягом вчорашнього дня відбувалися активні бойові дії на території Херсонської області. Ми всі надзвичайно віримо, що ЗСУ якнайшвидше звільнять Україну від рашистської нечисті.
     Ми впевнені, що наші мужні Захисники обов’язково звільнять рідну Україну від рашистів, деокупують міста та селища, визволять їхніх мешканців від орківської навали. Звісно, для цього всім треба докладати максимум зусиль – як на фронті, так і в тилу. Тому продовжуємо працювати разом, наближаючи нашу спільну Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11