УКРАЇНА ОТРИМАЛА ПІДТРИМКУ США!

Вчора, 9 травня, о 22.12 за київським часом стало відомо про те, що Президент США Джо Байден підписав закон Закон S. 3522 про ленд-ліз та захист демократії в Україні – 2022, який дозволить задіяти програму прискореної допомоги нашій країні. Слід зазначити, що цей документ 6 квітня був ухвалений Сенатом США, а 28 квітня – Палатою представників.
У Законі йдеться про надання президенту США розширених повноважень для передачі або видачі в оренду Україні оборонних засобів. Тобто він дозволяє прискорити постачання озброєння, транспорту, продовольства і допомоги з США до України та де-факто дарувати обладнання з положеннями, згідно яких країни-отримувачі будуть сплачувати їхню вартість США пізніше.
Президент Володимир Зеленський подякував колезі за підтримку в боротьбі за свободу та майбутнє України:
– Переконаний, що ми знову разом переможемо. І захистимо демократію в Україні та у Європі. Як і 77 років тому.
Глава Офісу президента Андрій Єрмак також висловив слова вдячності союзникам та написав про те, що «разом ми обов’язково переможемо рф».
Слід зазначити, що програма ленд-лізу діяла під час Другої світової війни. Вона дала США змогу оперативно надавати союзникам зброю і стала одним із ключових факторів Перемоги антигітлерівської коаліції над нацизмом.
Ми надзвичайно вдячні народу США за таку дієву допомогу, яка у нинішніх обставинах стане запорукою нашої Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11