ОНОВЛЕНО “ПАКЕТ” ДЕРЖАВНОЇ ПІДТРИМКИ ДЛЯ УКРАЇНЦІВ, ПОСТРАЖДАЛИХ ВНАСЛІДОК БОЙОВИХ ДІЙ

     Заступниця начальника управління департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВА Людмила Король пояснила, хто з біженців зможе отримувати фінансову допомогу від держави, про нові правила та розширені можливості її одержання.
     Перш за все було зазначено, що зпочатку війни на Дніпропетровщині зареєструвалося більше 200 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Ті, хто звернувся за допомогою на проживання до кінця квітня, отримають кошти і за березень. Діти та люди з інвалідністю – по 3 тис. грн на місяць, 
усі інші – по  2 тис. грн.
А ось з травня кошти переселенцям нараховуватимуть за оновленими правилами:
     – Починаючи з травня допомога буде надаватися людям, які виїхали з тимчасово окупованих територій або районів, охоплених бойовими діями, а також тим, чиє житло зазнало руйнувань чи стало непридатним для проживання внаслідок ворожих обстрілів.
     Людмила Король пояснила, що люди, житло яких постраждало внаслідок бойових дій, повинні подати заявку на відшкодування витрат. Це можна зробити через застосунок «Дія» або в Центрі надання адміністративних послуг. Перелік територій, на яких ведуться бойові дії, затверджує Міністерство реінтеграції за погодженням з Міністерством оборони України.
     Станом на 30 квітня, до зазначеного переліку включили і дві громади Криворізького району нашої області: Широківську та Зеленодольську.
     Додаткові консультації щодо оформлення допомоги на проживання переселенці можуть одержатиза телефоном: 0 800 33 18 34.
     Люди, які знайшли прихистокна Дніпропетровщині, також можуть скористатися такими номерами: 056 720 95 48, 056 720 95 49, 068 240 68 29.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11