30 КВІТНЯ, ДНІПРОПЕТРОВЩИНА: НІЧНІ ТА РАНКОВІ ОБСТРІЛИ, ДОПОМОГА ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ, “НІ!” ВІДВІДУВАННЮ КЛАДОВИЩ У ВИХІДНІ

Масований обстріл. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що вчора ворог 6 (!) разів обстріляв Зеленодольську громаду. Під удари «Ураганів» потрапили Велика та Мала Костромка. В результаті пошкоджені кілька житлових будинків. Люди, на щастя, цілі.
Орки не припиняють вогонь по мирним селам. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук доповів, що зранку окупанти знову відкрили вогонь по населеним пунктам Криворізького району:
– Ворог поцілив по полям, ніхто з людей не постраждав.
Також було обстріляно одне з сіл Синельниківського району, що межує із Запорізькою та Донецькою областями. Інформація щодо руйнувань і постраждалих уточнюється.
За словами посадовця, зараз ситуаціяв регіоніконтрольована, немає жодного окупанта.
Підтримка переселенців. Окрім цього, Микола Лукашук розповів про те, що волонтери Дніпропетровщини продовжують формувати продуктові набори, які передають переселенцям, котрі наразі перебувають в нашій області:
– Такі пакунки містять найнеобхідніше: борошно, м’ясні консерви, крупи, макаронні вироби, олію, згущене молоко, печиво.
Слід нагадати, що нині в області перебувають більше 172 тис. внутрішньо переміщених осіб. Протягом квітня для переселенців зібрали майже 20 тисяч продуктових наборів.
Ні!” відвідуванню кладовищ у вихідні. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко відзначив, що ніч у районі минула спокійно. Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території немає. Критична та соціальна інфраструктура функціонує.
Посадовець звернувся до мешканців Нікопольщини та попросив утриматися від відвідування кладовищ найближчими днями з метою уникнення масових скупчень людей:
– Якщо це неможливо, будь ласка, змініть графік відвідувань –зробіть це не у вихідні, а протягом наступного тижня.
Ситуація під повним контролем. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул в ході брифінгу повідомив, що ситуація у місті та регіоні повністю контрольована:
– ЗСУ героїчно захищають наше місто та країну. Лінія бойових зіткнень знаходиться на дальньому периметрі в Херсонській області – на відстані 50 км від Кривого Рогу.
За його словами, внаслідок обстрілів сіл Велика Костромка та Мала Костромка пошкоджено близько 10 будинків мирних мешканців, автомобілі, господарські будівлі. Та найголовніше – це те, що немає людських жертв.
Олександр Вілкул також повідомив, що продовжується розмінування територій. Так, за вчорашній день сапери знешкодили 5 касетних та 17 некерованих ракетних снарядів. Він вкотре нагадав усім, що задля безпеки пересуватися можна лише дорогами загального користування між населеними пунктами.
Посадовець попрохав людей по можливості не відвідувати кладовище цими вихідними, щоб уникнути масових скупчень:
– Ми шануємо традиції, але зараз – військовий час. Зберігаємо спокій та витримку, віримо у наші Збройні Сили та Перемогу.
Віра у ЗСУ. Голова міста Апостолове Андрій Оса доповів, що ситуація у громаді залишається стабільною:
– ЗСУ міцно тримають оборону та продовжують знищувати особовий склад і техніку ворога. Маємо впевненість, що найближчим часом лінія фронту переміститься ще далі вглиб Херсонської області й обстріли району припиняться!
Бережіть себе. Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий зазначив, що протягом вчорашнього дня громада піддавалася масованим обстрілам. У зв’язку з такою складною ситуацією, він попрохав людей зберігати спокій та утриматися від переміщень вулицею.
Віримо у наші мужні ЗСУ, підтримуємо їх своєю працею, дослухаємось до прохань і порад, дотримуємось правил безпеки та разом наближаємо нашу Перемогу! Все буде Україна, і ми це точно знаємо!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11