25 квітня, Дніпропетровщина: нічні обстріли Криворіжжя, ситуація в області, новий пункт видачі гуманітарної допомоги у Покрові та зміцнення оборони

Нічні обстріли Криворіжжя. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів про те, що ворог практично добу випробовує нас повітряними тривогами.

Вночі рашисти, використовуючи системи залпового вогню, обстріляли околиці Новолатівської громади у Криворізькому районі. На щастя, постраждалих немає.

Тримаємося – ми Переможемо! Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук повідомив, що наразі на Дніпропетровщині ситуація контрольована. За його словами, святкування Великодня пройшло мирно, без надзвичайних ситуацій. Посадовець подякував всім, хто слідкував за порядком та безпекою мешканців.

Микола Лукашук акцентував, що війна триває, і ніхто точно не знає, коли вона закінчиться:

Незважаючи на це, всі вже давно зрозуміли, що переможе Україна!

Район продовжує нормально жити. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що у районі все спокійно: бойових дій, техніки та живої сили окупантів на нашій території немає.

Відкривається новий пункт допомоги переселенцям. Міський голова Покрова Олександр Шаповал написав про те, що вже третій місяць наші Захисники мужньо захищають рідну землю від рашистської навали:

Ворог ні перед чим не зупиняється, в нього немає нічого святого. Не припиняються обстріли мирних міст України, житлових кварталів, де гинуть люди.

Щодо ситуації у Покрові, то вона стабільна: підприємства, служби та медзаклади працюють у штатному режимі, надаються всі послуги, школярі навчаються дистанційно.

Керівник міста акцентував, що відсьогодні у Покрові відкривається ще один пункт видачі гуманітарної допомоги. Він працюватиме з 10.00 до 17.00 у Будинку творчості дітей та юнацтва, за адресою: вул. Центральна, 5.

Повна бойова готовність. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул надав інформацію про те, що ворог проводить формування для можливого здійснення наступу з боку Херсонщини у напрямку Криворіжжя. За словами посадовця, військова адміністрація готова до розвитку будь-якого сценарію ситуації:

Готовий гарнізон міста, всі військові частини. Як я вже зазначав, ми побудували глибоко ешелоновану оборону та багатоступінчасті укріпрайони.

Окрім цього, триває надзвичайно велика робота з допомоги в евакуації людей із прифронтової зони. Кривий Ріг надає для цього автобуси, карети “Швидкої допомоги” забезпечує людей допомогою медиків, соціальних працівників:

За останні три дні вдалося евакуювати понад 5 тисяч мешканців Херсонської області. Для людей, які планують їхати далі, ми організовуємо можливість тимчасового перебування. Тих, хто вирішує залишитися, розселяємо у будівлях шкіл, садочків, терцентрів.

Загалом через Кривий Ріг пройшло вже понад 100 тисяч переселенців. Половина з них зараз перебуває у місті.

Допомога біженцям. Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий попрохав мешканців громади бути поряд із безпечними місцями. Таким чином закликав берегти себе, адже загроза від прикордонної громади нікуди не зникає.

Він також розповів, що продовжується рятування людей, які знаходилися на окупованих територіях Херсонщини.

Продовжуємо працювати задля нашої спільної Перемоги! Віримо, вона вже близько! І все 100% буде Україна!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11