23 квітня, Дніпропетровщина: злочини проти довкілля, авіаудар, Великодні правила та подарунки для військових, які боронять рідну землю

     Вони знищують красу природи. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів про те, що у нашій області зафіксовано 6 воєнних злочинів проти довкілля, які вчинив агресор. За словами посадовця, саме ракетні удари та артилерійські обстріли завдають непоправної шкоди природі:
     – Все це ні що інше, як злочини проти нашої планети! Ці нелюди продовжують обстріли природи, що прокидається та намагається, попри війну, радувати людей першими зеленими паростками ніжних рослин, які символізують мир та спокій. Рашисти цілеспрямовано нищать цю красу. Тому ми зробимо все, щоб захистити рідну землю, не дати її руйнувати! Окупанти будуть 100% покарані!
     Краще святкувати Великдень вдома! Очільник області також акцентував на тому, що військова адміністрація зробила все, щоб на Великдень віряни мали свободу вибору і могли прийти до храму:
     – Але наразі у країні триває війна. Окупанти підступні і здатні на провокації. У них немає нічого святого. Тому я прошу вас обрати домашній Великдень –лишитися вдома і разом з родиною долучитися до святкової служби по телевізору або онлайн. Давайте не дамо окупантам шансів зіпсувати Свято. Нехай вонобуде світлим таспокійним.
     Нова ракетна атака. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук написав про те, що вчора окупанти здійснили ракетний удар по будівлі із сільськогосподарською технікою в Синельниківському районі:
     – У приміщенні вибило шибки, пошкоджено дах. На щастя, без постраждалих. Ніяких військових підрозділів там не було. Ніяких «нацистів», вогневих точок чи бойових біомодифікованих гусей.
     Посадовець також зазначив, що російські ЗМІ постійно спотворюють реальну інформацію та закликають захоплюватися подвигами рашистів, які начебто один за одним знищують батальйони українських військових. Насправді ж все, на що здатні ці нелюди – це обстріл мирного населення, а потім розповсюдження брехні.
     Район продовжує жити та працювати.Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко акцентував на тому, що бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території району немає. Критична та соціальна інфраструктура працює, дороги проїзні.
     Очільник району розповів, що Нікопольщина отримала важливі речі, котрі були передані нашим Захисникам, які забезпечують спокій на території нашого району. Євген Євтушенко від усього серця подякував волонтерам за таку необхідну допомогу.
     З надією у серці. Міський голова Покрова Олександр Шаповал розповів, що на Дніпропетровщині окупантів немає, ситуація у місті – контрольована.
     За словами посадовця, Покров підготував більше 2 тисяч пасок до Великодня, які були передані нашим Захисникам та вимушеним переселенцям:
     – Ми хочемо, щоб кожен відчув святковий дух цього світлого дня. І щоб у кожному серці зародилася нова надія на Перемогу!
     Олександр Шаповал наголосив на тому, що, зважаючи на воєнний стан, Великоднібогослужіння з освяченням у місті відбудуться 24 квітня,починаючи з6.00. А ось нічних служб не буде.
     Обстріли продовжуються. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул відзвітував про те, що ситуація у місті та Криворізькому районі стабільна:
     – Дальнімежі оборони проходять всередині Херсонської області. Наші Збройні Сили героїчно виконують свій обов’язок. Також ні на мить не зупиняються роботи з будівництва укріплень та посилення нашої оборони.
      Посадовець зазначив, що ворог продовжує постійні обстріли населених пунктів на кордоні з Херсонською областю. Так, учора були обстріляні села Велика Костромка, Мала Шестерня та низка інших. Дякувати Богу, жертв немає.
     За словами Олександра Вілкула, з рашиського полону звільнено Голову Нововоронцовської ОТГ Володимира Марчука, який очолював гуманітарний коридор для вивезення мешканців із тимчасово окупованих територій Херсонської області. Він добу пробув у катівнях орків. Але найголовніше, що він – живий.
     Триває надання допомоги мешканцям звільнених сіл Херсонщини, прикордонних із нашою областю. А тим, хто знаходиться в окупації – будуть й надалі допомагати виїхати:
     – Ми – одна країна, і маємо допомагати один одному.
     Наостанок посадовець розповів про те, що місто подбало, про те, щоб кожен військовослужбовець усіх частин, які охороняють мир у районі, отримав на свято смачні пасочки та крашанки, а також спеціальні обереги від діток.
     – Дякую всім, хто брав участь у цій справі! Нехай Бог береже всіх наших воїнів. Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили. Ми робимо все для нашої Перемоги!
     Гучно працюють артилеристи. Голова міста Апостолове Андрій Оса повідомив про те, що наші мужні ЗСУ працюють на Херсонщині, де зараз пролягає найближча до області лінія фронту. Саме тому люди чують гучну роботу української артилерії.
За словами посадовця, продовжуються роботи з укріплення ліній оборони, допомога ЗСУ:
     – Як би ворог не намагався, але він не пройде далі. Наші Захисники не дозволять цього!
     Сапери продовжують знешкоджувати снаряди.Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий поінформував, що ворога на території громади немає. Також розповів, що сапери та надзвичайники продовжують роботи з ліквідації снарядів.
     Очільник міста закликав мешканців бути поряд із укриттями. А в разі надходження повідомлення про небезпеку, негайно переміщуватися туди, і не нехтувати власною безпекою:
     – Перемога однозначно буде, вона неминуча. Кожен день ми наближаємось до неї.

     Сьогодні Велика субота – переддень Великодня. Проведіть цей день із рідними та близькими, готуючись до Великого Свята. Також не забудьте подякувати нашим ЗСУ, котрі боронять рідну землю та стоять на сторожі нашого спокою, наближають мир. Все буде Україна!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11