Оперативний звіт Генштабу ЗСУ

     * Угрупованням Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу було уражено 5 цілей: 1 літак, 3 вертольоти та 1 БПЛА.

      * На території Донецької та Луганської областей захисниками та захисницями України за минулу добу відбито 12 атак ворога, знищено 10 танків, 15 одиниць броньованої та 5 одиниць автомобільної техніки, а також 5 артилерійських систем противника.

     * Збройні сили російської федерації завершують створення наступального угруповання у Східній операційній зоні. Противник також не припиняє завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктах критичної інфраструктури України.

      * На Волинському та Поліському напрямках ворог активних дій не проводив, ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання з прикриття українсько-білоруського кордону в Брестській та Гомельській областях. В зазначених районах ворог веде радіоелектронну розвідку. З території республіки білорусь фіксується вивезення залізничним транспортом пошкодженої бронетехніки збройних сил російської федерації.

      * На Сіверському напрямку ворог здійснює посилений контроль ділянок кордону. Триває інженерне обладнання позицій в районах пунктів пропуску і в прикордонних районах Брянської та Курської областей російської федерації. Не виключається залучення диверсійно-розвідувальних груп та ракетні удари з території російської федерації.

      * На Слобожанському напрямку російські окупанти продовжують часткове блокування Харкова та намагаються здійснювати вогневе ураження підрозділів наших військ.

      * З метою розширення плацдарму на лівому березі річки Сіверський Донець та створення умов для оперативного розгортання військ, ворог провів розвідку боєм у районах населених пунктів Заводи, Дмитрівка та Дібровне. Успіху не мав, зазнав втрат і відійшов.

      * На Донецькому і Таврійському напрямках противник відновлює боєздатність і поповнює запаси. Намагається покращити тактичне положення своїх підрозділів та активізувати бойові дії. Російські окупанти продовжують обстріли населених пунктів Сіверськ і Покровське.

      * Основні зусилля ворог зосереджував в районах населених пунктів Лиман, Кремінна, Попасна та Рубіжне, намагався встановити повний контроль над містом Маріуполь. Проводив наступальні дії на Сєверодонецькому, Попаснянському та Запорізькому напрямках.

      * Противник безуспішно намагався закріпитись в районах населених пунктів Кремінна та Рубіжне. Здійснював штурмові дії в районах Новотошківського, Попасної, Авдіївки та Мар’їнки. Успіху також не мав.

      * На Південнобузькому напрямку основні зусилля ворог зосереджено на утриманні займаних позицій. Рашисти Продовжують здійснювати вогневий вплив на позиції наших військ у напрямках на Миколаїв та Олександрівку.

      * Очікується, що противник продовжить ведення бойових дій з метою виходу на адміністративні кордони Херсонської області.

      * Всього у складі угруповань до виконання бойових завдань на території України залучено 87 батальйонних тактичних груп противника.

https://www.youtube.com/watch?v=7Ob9x_bfbgY

https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua

     Спантеличений низкою невдач, розлючений ворог ладен залучити всі свої ресурси, аби отримати в Україні бодай щось. Та скільки б рашистів і техніки не зайшли на нашу територію, їм не вдасться підкорити державу і зламати супротив українців. Ми ПЕРЕМОЖЕМО! УКРАЇНА завжди буде суверенною країною вільного народу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11