Єдина команда комбінату завзято підтримала толоку. Благоустрій наведено. Можна готуватись до Великодня

     Сьогодні, 15-го квітня, в останній робочий день тижня, працелюбна команда комбінату дружно підтримала багаторічну передвеликодню традицію. Цьогоріч толока була присвячена і всеукраїнському Дню довкілля, яке відзначається 16-го квітня. Підтримуючи відзначення Світлого Великодня, всі православні християни наводять лад у домівках і на навколишній території. З цією благородною метою працівники нашого підприємства прибирали на своїх робочих місцях та закріплених за ними територіях: біля структурних підрозділів та бомбосховищ, на просторах Комплексу спортивних споруд та баз відпочинку. Збирались не тільки колективами, а й цілими родинами, з гарним настроєм і почесною місією – всупереч війні, за мирне небо над УКРАЇНОЮ! Своїми враженнями, думками та привітаннями із “ЗМ” ділились безпосередні учасники традиційного прибирання.  

     Ініціатива підтримки доброї традиції належала Голові правління комбінату Сергію Шуваєву. Її із задоволенням підтримали всі інші. Організаційні завдання у проведенні толоки на себе взяв Напрямок із загальних питань, на чолі з директором Сергієм Пороваєм, за підтримки начальників Адміністративно-господарського відділу і Комплексу спортивних споруд – Олександра Нетудихатки та Олександра Шмогуненка

     Толока розпочалась з початком робочої п’ятниці. Вже о 8 ранку, заздалегідь підготувавши необхідний інвентар, трудові колективи натхненно почали поратись на окреслених ділянках. Вигрібали листя, обрізали траву та сухі віти з дерев, підрізали кущі та звільняли територію від сміття. Вивозили його у визначені місця, для чого задіяли навантажувачі та вантажні машини Автотранспортного цеху. 

      – Ми прагнемо, щоб наше рідне місто та комбінат стали кращими та охайнішими! Весна – пора розквіту та праці, що ми доводимо нашої спільною роботою. Вважаю, що працівники підприємства, котрі трудяться на благо міста та України, роблять величезний внесок у Перемогу над ворогом. Віримо – вистоїмо та здолаємо! Всім українцям я бажаю мирного неба, спокійного життя та всього найкращого, – окреслив головну мету толоки Олександр Нетудихатка. 

     Переймаючи такий девіз, наводити лад біля Адміністративної будівлі №5 (колишній НКК) взялися колективи Чкаловського кар’єру №2, Адміністративно-господарського відділу, Ремонтно-механічного цеху та Цеху мереж і підстанцій. А ми дізнавались у людей про настрій. 

     Бригадир крокуючого екскаватора №130 Чкаловського кар’єру №2 Володимир Золоташко акцентував на тому, що, незважаючи на війну, міська інфраструктура повинна працювати, а люди турбуватися про себе та оточуючих, не маємо забувати і про природу:

     – Ми всі працюємо з бойовим настроєм, завзято виконуємо наші задачі на благо рідного міста. Я впевнений, що Україна переможе, і ми вже зовсім скоро будемо жити у мирі та злагоді! 

     Електрогазозварниця Ремонтно-механічного цеху Ольга Кожанова сказала, що такі заходи допомагають підтримувати чистоту та порядок у місті, вони надзвичайно важливі:

     – Ми робимо внесок у наше майбутнє. Працею у тилу демонструємо свою небайдужість та підтримку Захисників, які щомиті ризикують своїм життям у боях з ворогом. Хочу побажати всім нам мирного неба та швидшого завершення цієї жахливої війни. 

     Майстер дільниці Цеху мереж та підстанцій Олександр Проценко згоден із тим, що впорядковане та доглянуте місто – безсумнівна запорука нашої перемоги:

     – Люди сьогодні працюють із позитивним настроєм, адже ми знаємо, що Україна обов’язково переможе! Бажаю всім миру, добра, поваги до інших та їхньої праці!

      А ось представники Цеху телекомунікацій, на чолі з начальником Павлом Юзіковим, впорядковували територію поблизу бомбосховища.

     Павло Володимирович відзначив, що лад повинен бути всюди, саме тому такі толоки дуже потрібні:

     – Навіть у такі важкі часи люди беруть участь у заходах із впорядкування територій, гуртуються та разом вірять у те, що попереду нас чекає перемога. Погодьтесь, чистота – це запорука здоров’я та успіху в усьому! Я бажаю всім мирного неба, щоб увесь цей жах якнайшвидше закінчився, і ми могли відчувати себе мирними, вільними і незалежними, громадянами України, бути впевненими у завтрашньому дні! 

     Рухаючись у напрямку стадіону “Авангард”, де розгорнулись найбільш масові роботи, ми зустріли відповідального за благоустрій саме цієї ділянки Олександра Шмогуненка:

     – Упевнений, спільними зусиллями наш стадіон причепуриться, матиме ще більш привабливий і доглянутий вигляд. Зараз, під час воєнного стану, дотримуватись таких добрих традицій і взагалі працювати, дуже важливо. Те, що ми наводимо лад довкола – це прекрасно! Це дає надію на те, що все у нас буде добре. 

     Звісно, буде, і в цьому ні на мить не сумніваються колективи Апарату управління та профспілкового комітету, які активно чепурили територію по-весняному зеленого та по-українськи патріотичного стадіону. Важливо, що ініціативних працівників повністю підтримували їхні керівники, теж долучаючись до спільної фізичної роботи. 

     Директор з економічної безпеки та режиму Віталій Бочаров такими словами підтримав традицію і наших захисників:

     – Життя продовжується і кожен має вносити свій вклад у збереження нашої НЕЗАЛЕЖНОСТІ! Ми культурна, працьовита, сильна та віруюча нація, хочемо, щоб навкруги були чистота та світло. Тому я підтримую цю ініціативу.

     Низький уклін нашим Захисникам! Бажаю, щоб Бог направив кожному з них янгола-охоронця, оберігав їх. Завдяки їхній обороні ми маємо можливість виконувати свою повсякденну роботу. Українцям бажаю триматися, молитися, вірити в Збройні Сили. Ми ПЕРЕМОЖЕМО!

     Начальник юридичного управління, депутат Покровської міської ради Людмила Сорокіна закликала до навколишньої чистоти та миру:

     – По-перше, ми такий народ, який любить бачити навколо себе чистоту, красу та затишок, навіть, незважаючи на зовнішні чинники. Це наш дім, і ми наводимо в ньому лад. По-друге, спільна робота – це завжди емоційне розвантаження, особливо для людей, хто піддається стресу. Праця відволікає від тривожних думок. Ми працюємо заради майбутнього. Всі розуміємо, що майбутнє за Україною! Я щиро вірю в нашу ПЕРЕМОГУ!

     Ось яким був ще один жіночий погляд начальника виробничо-технічного відділу Управління капітального будівництва Альбіни Резніченко та провідного інженера Ольги Сидорні:

     – Зважаючи на те, що на наше сьогодення впливає війна, особливо важливо працювати, намагатися жити у звичному ритмі, дотримуватись наших традицій, підтримувати економіку, бути надійним тилом. Це дуже згуртовує людей, ми показуємо силу нашого духу. Так ми підтримуємо країну. Толока допомагає людям трішки відволіктися від думок про війну, що дуже важливо. Бажаємо нашим воїнам повернутися живими, здоровими і з ПЕРЕМОГОЮ! Тоді настане мир, якого ми всі прагнемо. 

    Охоронець, гравець футбольної команди “Авангард” Владислав Ємець знає, дщо таке справжня переможна команда, тому висловлює такі поради:

     – Не можна сидіти, склавши руки. Сьогоднішня толока видалась особливо приємною, відчувається згуртованість колективу, всі із задоволенням працюють, спілкуються, настрій на висоті. Велика вдячність нашим воїнам! Бажаю їм міцного здоровʼя, триматися. Ми ж зі свого боку робимо все від нас залежне, аби допомагати їм. Бажаю УКРАЇНІ здобути ПЕРЕМОГУ!

     Провідний юрисконсульт Григорій Колодочка гучно заявив про прагнення справжніх українців в ім’я ПЕРЕМОГИ:

     – Насправді ж кожен має щось робити: працювати фізично, інтелектуально, аби демонструвати власний внесок в Перемогу, підтримувати економіку України. Чим більше ми працюватимемо і зароблятимемо, тим краще буде нашим військовим. Сплата податків – це дуже великий внесок в бюджет, а значить – допомога армії. Насамперед, заради цього зараз і працюємо ще більше. В єдності наша сила, міцніша за будь-якого ворога. У людей нашої держави прокинувся козацький дух. І як би його не намагалися давити історично, він тільки міцнішає. Хочу, щоб він і надалі жив у кожному українці. 

     Житиме, Григорію, обов’язково житиме. Тому доказом коментарі наших діток – нашого світлого майбутнього, які разом з батьками долучились до толоки.

     Юні Поліна та Давід прагнуть, щоб закінчилась війна, щоб українські Захисники перемогли. І Полінин сильний та мужній дядько Сергій, який боронить Київщину, знищив всіх ворогів та швидше приїхав до неї в гості. 

     Словами дитини говорить істина. Отже, так і буде.

     – Будь-який вчинок, будь-яка праця сьогодні – це крок до ПЕРЕМОГИ! А командний дух завжди був і залишається її запорукою. Саме тому працює наше підприємство, аби тримати фронт, допомагати місту та кожній родині. Дякую всім за підтримку нашої спільної ініціативи. У єдності наша сила – це переможне гасло стало для нас стимулом. Надважливо і не втрачати віру: віру в ЗСУ, віру в Україну, віру в православні звичаї та традиції, Світле Христове Воскресіння. Тільки так, разом, ми досягнемо заповідного миру. – підсумував керівник підприємства Сергій Шуваєв

     З такими прекрасними дітьми, з таким незламним колективом, з такою міцною вірою, з такими гідними вчинками, з такими хоробрими воїнами і неймовірним національним єднанням – ця весна для нас точно стане ПЕРЕМОЖНОЮ! 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11