Актуальні зведення з фронту від Генштабу ЗСУ

     * Підрозділами Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу уражено 7 повітряних цілей: 1 літак, 2 вертольоти та 4 безпілотних літальних апарати.

      * На території Донецької та Луганської областей нашими воїнами за минулу добу відбито 6 атак ворога, знищено 4 танки, 5 одиниць броньованої, 26 одиниць автомобільної техніки та 8 артилерійських систем противника.

     * Ворог концентрується на Сході України. Намагається завершити перегрупування та переміщення підрозділів до районів зосередження у Бєлгородській та Воронезькій областях рф, а також перебазування авіації повітряно-космічних сил на аеродроми, що знаходяться у безпосередній близькості до східних кордонів України.

      * Противники продовжують часткове блокування Харкова. В районі міста Ізюм ворог веде бойові дії силами окремих підрозділів зі складу 1-ї танкової та 20-ї загальновійськової армій. Проводить повітряну розвідку з метою виявлення позицій підрозділів наших військ та визначення маршрутів їх висування.

      * На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не проводив. Змін в положенні та діях підрозділів ворога на вказаних напрямках не зафіксовано.

     * На Донецькому і Таврійському напрямках противник веде бойові дії та утримує визначені рубежі силами зі складу Південного військового округу. Здійснює переміщення додаткових підрозділів для ведення бойових дій на території України. Виявлено ознаки посилення системи протиповітряної оборони в районах населених пунктів Мелітополь та Іловайськ.

     * Ймовірно, надалі противник намагатиметься взяти під контроль місто Маріуполь, заволодіти Попасною та вести наступ у напрямку на Курахове. Мета – вихід на адміністративні кордони Донецької області.

      * На Південнобузькому напрямку противник не полишає спроб закріпитись на адміністративних кордонах Херсонської області. В акваторіях Чорного та Азовського морів корабельні угруповання противника продовжують виконувати завдання щодо ізоляції району ведення бойових дій, ведення розвідки, вогневої підтримки сухопутних підрозділів. Ворог проводить поповнення регулярних втрат в живій силі та техніці. Намагається забезпечити життєздатність власних пунктів управління.

      * Зберігається загроза застосування противником ракетного озброєння.

    * Російські окупанти, нехтуючи нормами Міжнародного гуманітарного права, продовжують використовувати тактику розміщення техніки та живої сили безпосередньо у житловій забудові. Так, на тимчасово зайнятих територіях Запорізької та Херсонської областей окупанти використовують приміщення аграрних підприємств, об’єкти енергетичної та соціальної інфраструктури, центральні райони населених пунктів. Відзначено випадки ведення ворогом бойових дій у цивільному одязі.

https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua

      Рашистські загарбники не полишають несамовиті спроби вдертися на нашу Батьківщину. Хто тут господар, від імені українського народу, наочно демонструють легендарні Збройні Сили України. Дякуємо Вам за це, наші хоробрі Захисники! Молимось за Вас, віримо у ПЕРЕМОГУ!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11