1 квітня, Дніпропетровщина: ракетні удари, “гучні” та ефективна робота наших Захисників та взаємодопомога між громадами

     Ракетні удари призвели до загибелі людей. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко відзначив, що вчора по одній з військових частин Дніпропетровщини було зафіксовано ракетні удари. Внаслідок повітряної атаки знищені адмінбудівля та склад з пальним:

     – На жаль, не обійшлося без непоправних втрат: двоє людей загинули, п’ятеро – отримали поранення, і наразі вони знаходяться у лікарні.

     Ми обовязково переможемо! Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук акцентував на тому, що наразі вся інфраструктура на Дніпропетровщині працює у штатному режимі, ворожі війська на території регіону – відсутні:

     – Попри всі жахіття війни, котрі спіткали українців з приходом окупантів на нашу рідну землю, ми обов’язково вистоїмо та Переможемо!

     Тероборона забезпечена, продуктовий запас – сформований. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко зазначив, що держава забезпечує бійців Тероборони військовим спорядженням. Також до доброї справи по збору коштів на придбання амуніції і тактичних приладів для військовослужбовців долучилися небайдужі нікопольці. Посадовець подякував всім, хто допомагає нашим Захисникам наблизити Перемогу.

     Очільник району розповів, що на випадок ускладнення ситуації на Нікопольщині формуються резерви з продуктів тривалого зберігання. Також акцентував на тому, що всіма переселенцями, котрі прибувають до району, опікується місцеве самоврядування: люди забезпечені продуктами харчування та житлом.

     Євген Євтушенко також закликав мешканців Нікопольщини довіряти тільки офіційним джерелам інформації. 

     У місті все спокійно. Очільник Покрова Олександр Шаповал написав про те, що ситуація у Покрові – контрольована. Працюють всі служби, відкриті магазини та аптеки:

     – Покров живе у робочому ритмі, і я вдячний всім, хто працює на нашу спільну Перемогу!

     Отримали гуманітарну допомогу, зокрема і від Покрова. У продовження звіту Олександра Шаповала, мер Зеленодольська Дмитро Невеселий щиро подякував міському голові Покрова за важливу гуманітарну допомогу, котра вчора прибула до постраждалого від обстрілів населеного пункту з сусіднього міста. Зазначив, що подібна підтримка у такий складний час зміцнює дух та свідчить про єдність українських територіальних громад.

     До громади приїхала і чергова партія гуманітарної допомоги від Фонд Ріната Ахметова. Тепер зеленодольці мають медичні препарати, яких гостро потребують як мешканці, так і військовослужбовці! Разом із медикаментами приїхали продукти харчування, засоби особистої гігієни, харчування для малечі. Отримали і паливо, яке буде спрямоване для потреб громади.

     – Через близькість лінії маємо багато вибитих вікон і у квартирах, і в адміністративних приміщеннях, і в житлових будинках, – зазначає Дмитро Невеселий. – Тож, окремі слова вдячності за ДВП та плівку, які вкрай необхідні зараз. Матеріали вже приїхали до нас разом із цією партією гуманітарної допомоги! Мешканці громади дякують Фонду Ріната Ахметова та компанії ДТЕК Енерго за допомогу!

     Керівник Зеленодольська також розповів, що громада отримала гуманітарну допомогу за Програмою, яка фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва та реалізується Фондом Східна Європа та Фондом Innovabridge у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України. Наразі волонтери роздають продукти, засоби гігієни, а також ліки тим мешканцям, які найбільш потребують такої допомоги. 

     Почули сигнал небезпеки – одразу ж прямуйте в укриття! Мер Нікополя Олександр Саюк написав про те, що всі служби міста працюють у штатному режимі. Посадовець закликав нікопольців не нехтувати сигналами системи оповіщення. Після спрацьовування сирени якомога швидше йти до укриття і знаходитися у безпечному місці до того часу, поки не буде дано сповіщення про відбій тривоги:

     – Не слід нехтувати елементарними правилами, адже саме вони можуть врятувати вам життя.

     Місто забезпечене стратегічним запасом продуктів. Очільник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул в ході брифінгу розповів, що ситуація у місті та районі стабільна:

     – Вже зараз ми можемо говорити про те, що лінія фронту проходить не по кордону з Дніпропетровщиною, а на території Херсонської області. І це – цілковита заслуга наших Збройних Сил. Дякуємо Вам, шановні, за наш спокій!

     Посадовець зазначив, що триває робота з наповнення створеного стратегічного запасу міста по продуктам харчування. За його словами, план по основним з них виконаний на 100 %, запасів повинно вистачити на 3 місяці.

     Позитивною новиною стало прибуття до міста гуманітарної допомоги медичного призначення з Польщі. Організацією доставки керував голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук. Цінний вантаж допоможе врятувати життя та здоровя наших бійців на передовій. Найближчим часом його буде доставлено військовим, які захищають Кривий Ріг на дальньому і на внутрішньому периметрах. 

     Гучні “виходи” – це робота наших Захисників. Голова міста Апостолове Андрій Оса зазначив, що Збройні Сили України та Тероборона контролюють ситуацію у громаді на пильно слідкують за переміщенням ворога:

      – Мешканці чують гучні виходи – без паніки. Це – робота наших Захисників. Величезна подяка їм за те, що боронять нашу землю від окупантів!

     Наші Захисники відтісняють окупантів. Начальник Криворізької районної військової адміністрації Євген Ситниченко також висловив слова подяки нашим Захисникам, котрі боронять кордони Дніпропетровщини:

     – З кожним днем наші патріоти, які стоять на захисті області, все далі і далі відтісняють окупантів вглиб Херсонщини. Віримо у нашу Перемогу!

     Допомагаємо нашим Захисникам, молімося за них та робимо внесок у нашу спільну Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11