Рятувальники закликають жителів Нікопольщини берегти екосистему від пожеж!!! У військовий час підпал трави трактується як диверсія!

     Головне управління ДСНС України у Дніпропетровській області повідомляє про те, що останнім часом стрімко зросла кількість пожеж, котрі виникають на відкритих територіях природних екосистем. Зокрема, за 27 березня на Нікопольщині сталося два масштабні займання сухої рослинності загальною площею понад 4 га.

     У першому випадку вогонь охопив 1 га сухої трави за межами села Мирове Нікопольського району. Бійці відділення 56-ї державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області виїхали на місце загоряння та оперативно ліквідували вогонь.
     За декілька годин потому, отримавши нове повідомлення про пожежу, вогнеборці 28-ої державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області поспішали на околиці села Чистопіль Першотравенської сільської територіальної громади. Прибувши на місце, фахівці встановили, що на площі 3,5 га горить суха трава, кущі та дерева. На локалізацію та ліквідацію вогню було витрачено чимало часу та ресурсів.

     У зв’язку з цим рятувальники вкотре закликають мешканців Нікопольщини не підпалювати траву та сухостій!, Неконтрольований вогонь не лише призводить до руйнування екосистеми та має негативні наслідки для довкілля, а також негативно впливає на здоров’я, може навіть стати причиною загоряння житлових будівель.

     Окрім того, порушники правил пожежної безпеки будуть притягнуті до адміністративної та кримінальної відповідальності! Нагадуємо, що згідно ст.113 Кримінального кодексу України, навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності, становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань, рятувальників, військових та правоохоронців і знижують обороноздатність країни, тому є кримінальним злочином і кваліфікуються, як «Диверсія». Покарання за подібні дії передбачає ув’язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

     Тож, якщо Ви стали свідком пожежі, негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером «101», а також повідомляйте про факти підпалу трави, сухостою, листя на «гарячу лінію»: (098) 601 25 61. Анонімність гарантується.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11