НЕЗЛАМНА Україна вже місяць у фокусі світової спільноти

Україна та світ сьогодні

     * У Брюсселі сьогодні відбуваються саміти ЄС, НАТО та зустріч “Великої сімки”: у фокусі – війна в Україні. У саміті ЄС візьме участь очільник США Джо Байден. Відомо, що саміт НАТО розпочався о 10:00, а прес-конференція запланована на 13:15. Після цього, у приміщенні штаб-квартири Альянсу, відбудеться зустріч лідерів країн-членів “Великої сімки”. Саміт ЄС, у межах якого лідери Євросоюзу обміняються думками із президентом США Байденом, розпочнеться о 16:30.

     * Україна отримала перші партії нової військової допомоги від США із пакета на 800 млн доларів. Про це повідомили в адміністрації президента Джозефа Байдена. Допомогу спрямують якнайшвидше, уточнив представник американського лідера. Наступне відправлення озброєння включатиме 800 зенітних систем “Stinger” та 100 озброєних безпілотників. Обидва вважаються критично важливими для оборони України.

     * Великобританія направить до України ще 6 тисяч одиниць зброї, в тому числі протитанкові ракети, – повідомляють у канцелярії прем’єр-міністра Великої Британії Боріса Джонсона. Також для українських військових нададуть близько 33 млн доларів.

     * ООН повідомила, зо після початку широкомасштабного вторгнення Україну покинуло 3,5 млн людей. Найбільша кількість виїхала до Польщі. Також багато наших співвітчизників у Румунії та Молдові.

     * “За місяць повномасштабної війни у Харкові зруйнували 1143 будівлі”, — повідомив мер Харкова Ігор Терехов, 998 із них – житлові будинки.

     * Міжнародна хакерська група “Anonymous” зламала центральний банк Росії та обіцяє упродовж 48 годин опублікувати понад 35 тисяч файлів, зокрема, й секретні угоди. Також “Anonymous” зламали сайти низки французьких компаній, які попри російську агресію проти України, продовжують працювати в рф. Зокрема, йдеться про компанії “Auchan”, “Decathlon” та “Leroy Merlin”.

 

Генштаб ЗСУ, 24 березня

     * За попередню добу було уражено 11 повітряних цілей ворога – 7 літаків, 1 БПЛА, 1 вертоліт та 2 крилаті ракети.

     * Біля порту Бердянськ на Запоріжжі українська армія знищила російський військово-десантний корабель «Орск». Повідомлення про це оприлюднено на офіційній сторінці Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Жителі Бердянська повідомляють, що два потужні вибухи пролунали о 6:40. Їх було чутно по всьому місту. Зараз у порту горять цистерни з пальним та склади. Окупанти ж терміново покинули порт.

     * Триває оборонна операція ЗСУ на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямках. На жодному противнику не вдалося досягти успіху.

     * Протягом минулої доби ворог активізував авіацію, здійснивши понад 250 літаковильотів (на 60 більше ніж 22 березня). Основними цілями противника залишаються об’єкти військової та цивільної інфраструктури у Київській, Чернігівській та Харківській областях.

     * На тимчасово окупованих територіях Херсонської області, у зв’язку з мирними проукраїнськими протестами, ворог вдається до терору місцевого населення. Активно застосовує підрозділи росгвардії для запобігання проведенню зазначених акцій цивільної непокори рашистській владі.

     * Ворог продовжує втрачати живу силу та техніку на всіх напрямках. Триває тотальний спротив українського народу.

     Країна вільних людей не здається навалі путінських рабів і влаштовує їм пекельну зустріч. Все що чекає в Україні на “непроханих гостей” – ганьба та смерть. За місяць ми не скорилися, не зламалися, а тільки зміцніли справжнім, вільним, незалежним УКРАЇНСЬКИМ духом!

     Слава Збройним Силам України! Віримо в нашу спільну, таку жадану ПЕРЕМОГУ, бо справедливість на нашому боці! 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11