24 березня, один місяць НЕЗЛАМНОСТІ незалежної і вільної України: оперативна ситуація на Дніпропетровщині

     Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко зазначив, що сьогодні виповнюється рівно місяць боротьби нашої України проти російської агресії:

      – Місяць нашої незламності. Я вірю: ми Переможемо!

      Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук також акцентував на тому, що український народ вже місяць героїчно протистоїть рашистам. За цей час українські воїни знищили більше 15 тисяч особового складу окупантів, сотні танків та іншої техніки, понад півтори тисячі броньованих бойових машин. Армія агресора – виснажена й деморалізована, в той час як наше військо – незламне та вмотивоване:

      – Я хочу подякувати кожному, хто цілодобово стоїть на захисті держави – бійцям Збройних Сил України, Територіальної оборони, Нацгвардії, поліції, рятувальникам, медикам, волонтерам та просто небайдужим українцям, які допомагають фронту – в‘яжуть, плетуть, готують, пакують, доправляють, вивозять людей з окупованих територій. Ви всі – Герої!

      Посадовець поінформував, що на Дніпропетровщині – все відносно спокійно, ситуація залишається контрольованою:

      – Наші Захисники стоять на варті спокою мешканців області. Збройні Сили України повністю контролюють ситуацію на всіх напрямках. Хочу ще раз висловити Подяку також військовим та силам тероборони – Ви у нас найкращі!

      Він також зазначив про те, що майже 350 тисяч школярів Дніпропетровщини повернулися до дистанційного навчання. Серед них – понад 1300 дітей внутрішньо переміщених осіб.

Микола Лукашук вкотре закликав підприємців повертатися до звичного графіку роботи, адже їхня праця важлива для підтримки економіки – це значний внесок у нашу Перемогу:

      – Зараз Уряд розробив низку програм для бізнесу, тому, якщо вам потрібна підтримка, то держава готова її надати.

      Ще одним важливим моментом, на думку Миколи Лукашука, є своєчасний старт посівної кампанії. Він відзначає, що при сприятливій та стабільній безпековій ситуації аграрії обов’язково почнуть працювати.

      Очільник обласної ради акцентував на тому, що в Україні запроваджується щоденний моніторинг цін на соціально значущі товари. Це робиться задля того, щоб не допустити їхнього необґрунтованого зростання:

      – До списку таких товарів увійшли наступні: пшеничне борошно, макаронні вироби, батон, хліб, гречана та вівсяна крупи, свинина, яловичина, птиця (курячі тушки), молоко, вершкове масло, сметана, курячі яйця, соняшникова олія, кристалічний цукор, білокачанна капуста, ріпчаста цибуля, буряк, морква, картопля, етанол (розчин 96%),  вітчизняні нестероїдні протизапальні лікарські засоби, антибактеріальні лікарські засоби вітчизняного виробництва, бензин (марки А-92, А-95), дизельне паливо, скраплений газ для автомобілів. Підвищення вартості цієї продукції в умовах війни є неприпустимим! Товари повинні залишатися доступними для громадян.

      Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко розповів про те, що ситуація у районі стабільна: працюють всі підприємства критичної інфраструктури, а Захисники цілодобово стоять на варті нашого спокою.

      За сприяння Обласної військової адміністрації, розпочалося виробництво бронежилеті, котрі будуть передані бійцям батальйону ТрО.

      Крім того, наразі відбувається формування запасів необхідних ресурсів для безперебійної роботи об’єктів критичної інфраструктури. Також створюється запас борошна, круп та овочів. Разом з тим, Євген Євтушенко звернувся до підприємців району та попрохав не завищувати вартість товарів та виважено ставитися до цінової політики, аби не страждали звичайні люди.

      Було сказано й про те, що на Нікопольщині буде впроваджуватися система тренінгів, де люди зможуть отримати навички дій у надзвичайних ситуаціях.

      Очільник району попрохав усіх дотримуватися комендантської години, а також йти до укриття у разі повітряної небезпеки. При виявленні незнайомих авто та людей, одразу ж повідомляти про це до поліції.

      Міський голова Покрова Олександр Шаповал розповів, що ситуація по місту контрольована, всі служби працюють у штатному режимі, школярі продовжують онлайн-навчання.

      – Я вдячний кожному, хто захищає нашу землю. Висловлюю Подяку всім, хто підтримує нашу армію, тероборону, поліцейських. Завдяки Вам у Покрові спокійно.

      Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул провів брифінг, у ході котрого запевнив мешканців, розповівши, що ситуація у місті та по району – стабільна:

      – Ми серйозно укріплені та готові тримати оборону. Бойовий дух у наших бійців на передовій дуже високий, частини – повністю укомплектовані. Ми впевнені, Перемога однозначно буде за нами!

     Було також зазначено, що у місті проводиться серйозна антидиверсійна робота, є затримані окупанти, і вони вже дають свідчення відповідним службам.

      Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий поінформував мешканців про те, що ситуація під контролем, і жодного окупанта на території району немає. Він висловив величезну подяку Збройним Силам України за спокій у громаді, а також – комунальникам, які надали своєчасну допомогу людям, котрі постраждали від обстрілів. Закликав людей допомагати один одному та у разі потреби звертатися до місцевої ради за гуманітарною допомогою:

      – Пам’ятайте: ми нікого не покинемо, адже разом ми – сила! Вірю у нашу Перемогу! Слава Україні!

     Ми також впевнені, що саме наша згуртована праця допоможе Захисникам і 100% наблизить нашу Перемогу! Тримаємося та молімося за нашу рідну Україну та кожного, хто її захищає!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11