19 березня, 24-й день війни: оперативна ситуація на Дніпропетровщині

     Керівник Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко відзначив, що ворожих військ на території області немає. За наш спокій він подякував Збройним Силам України, бійцям Нацгвардії, тероборони та поліції.
     Окрім того, посадовець розповів, що Дніпропетровщина активно долучилась до відправки гуманітарної допомоги у найбільш постраждалі від військових дій регіони. Так майже 300 тонн вантажу з медикаментами, продуктами, одягом та засобами гігієни були відправлені на Херсонщину.
     Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук розповів про те, що Дніпропетровщина продовжує працювати на благо держави у той час, поки військові стоять на захисті нашого мирного життя.
     Також було зазначено, що обласна адміністрація тримає на контролі питання повернення бізнесу до звичного ритму роботи:
     – Наразі пропрацьовуємо всі моменти щодо допомоги аграріям, котрі проводять підготовку до посівної кампанії.
     Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко акцентував на тому, що критична інфраструктура району працює у штатному режимі. Також триває побудова інженерних загороджень зі сторони Хенрсонсько-Криворізького напрямку:
     – На території району техніки та живої сили ворога немає. Попри це, вже зараз ми маємо втрати серед бійців, які загинули, захищаючи нашу країну. Саме тому хочу наголосити: місцева влада повинна організовувати гідні прощання з Героями та підтримувати родини загиблих.
     Міський голова Покрова Олександр Шаповал зазначив, що ситуація у місті та області контрольована.
     – Наші Збройні Сили України, тероборона та поліція захищають кордони Дніпропетровщини, за що їм велика Подяка!
     Мер Нікополя Олександр Саюк розповів, що в рамках доріг біля Нікополя ворогів немає. В той же час, на віддалених рубежах в районі с. Мар’янське та Нововоронцовка військові продовжують посилювати захист.
Очільник Нікополя звернувся до керівництва магазинів, що реалізують продукти харчування та розповів про те, що у місті створена комісія, котра буде займатися контролем цін. У зв’язку з цим попрохав не завищувати вартості продуктів без очевидного на те економічного обґрунтування та не наживатися на людях, котрі живуть в умовах воєнного часу.
     Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул зазначив, що ворог зупинений на дальніх підступах до міста:
     – Намагаються активізуватися невеликі розвідувальні групи окупантів, але наші Збройні Сили досить швидко припиняють всі їхні спроби.
     Щодо ситуації у Кривому Розі, то вона стабільна. Тривають роботи по зміцненню оборони, а також поповнюються стратегічні запаси. Криворіжці допомагають накопичувати запаси продуктів іншим громадам, зокрема, Апостолівській та Зеленодольській ОТГ, відправивши туди 20 тонн гуманітарної допомоги.
     Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий акцентував, що наразі проводяться роботи з ліквідації ушкоджень після обстрілів на території сіл громади, і найближчим часом все буде полагоджено. Продовжується робота з відправки гуманітарної допомоги для жителів громади, зокрема найближчим часом буде здійснена доставка до села Мар‘янського.
     Тримаймося, віримо нашим мужнім Захисникам та всіма силами наближаємо нашу спільну Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11